Pinot Noir Tyhle provozní věci jsou zlo, no
Mně na to citelně chybí nějaký můj pracovní stůl nebo koutek. Moje místo je u kuchyňského stolu a tyhle věci odkládám na parapet, kde se snažím udržovat jednu hromádku, ale stejně mi to vadí. Ale postupně hledám těm věcem trvalé místo a jento lepší (léky do spíže, papíry z logopedie do police s knizkama, notebook do police k tiskárně ...). Zdrojem "bordelu" jsou hodně moje kytky, ale na jaro mám velkej plan jít příkladem a dost to zredukovat.
Přiznání
MP Meri no jo, léky ve spíži by ovšem ve spíži taky zůstaly. Já beru dva ráno na lačno, jeden z toho musí být v lednici, jeden večer před spaním a jednou týdně kapky. Dát si upomínku na mobil se neosvědčilo, musím to prostě mít na očích.
Zajímavý čtení tohle. Doma to mám obdobně jako Meri. Na lince striktně konvice a flaška se sirupem. Ráno před odchodem a večer před spaním všechno v myčce nebo umyté na odkapávaci. Stejně tak obývák, žádný nádobí na stolku. Bundy u vchodu teda nějaký visí, to jo. Ale takový ty provozní. Třeba moje na venčení psa. Kabáty si dávám do skříně v šatně. Pokoje děti bez komentáře, tam se snažím nechodit moc často. Úplně opacnej případ je moje kancelář. Papíry tak nějak chaoticky po celým stole, někdy to rozsirim i na konferenční stolek, všude ruzny papírky s připomínkami, mezi tím pomada na rty a krém na ruce, prášky, na parapetu mám rozložený dokumenty do kterých často potrebuju nahlížet, protože to čtu radeji tištěné, kabát klidně slehnu přes židli. Já se v tom vyznam, prostě organizovanej bordel. Teď teda nevím, do které kategorie spadam. ![]()
Raduza no podle mě si v práci evidentně něco kompenzuješ![]()
Ale beze srandy. Klíčová je podle mě otázka vadí mi to nebo ne?
My máme bordel všude a nevadí mi to. Členům rodiny, ani kolegyni z kanclu taky ne. Já ty povalující se věci nějak vytěsním.
EvaevaTak já reagovala na to, ze děti nechápou to třídění.
MP Meri jasně, chápu. No já si myslím, že problém je jinde. Spousty věcí se klidně vzdají, třeba přeřazování triček na druhého je jim víceméně fuk, i když je to oblíbené tričko se Spidermanem. Ale na některých věcech lpí hodně. A jsou to děti, racionální argumenty na ně neplatí, když jde o city. Jít jim příkladem je super, ale aspoň u nás to ovoce nese v řádu let. Starší syn si umí perfektně uklidit na stole, ale stavebnice se vzdát nechce.
Evaeva já jsem spokojená na všech frontách, a o to jde především, ze jo![]()
Tyjo, tohle vlákno mi vypadlo ze sledování a přečetla jsem u večeře asi deset stran a pak místo abych koukala s mužem a synem na Harryho jsem šla uklízet kuchyň
Ty někoho čekáš? ![]()
A právě mně u toho vždycky napadá, že cizí se líp vyhazuje, oni by moje věci taky určitě protřídili
A co to zkusit s klukama prohodit? Mohli byste si udělat jeden vyhazovací den, kluci by protřídili tvoje věci a ty jejich. ![]()
Samantha Tak to je výzva!
![]()
Jinak co se týká dětských obrázků a výrobků, tak jsem to ocsanovala, vyfotila a uložila na záložní disk. Pak se to snadněji vyhodí.
Pinot Noir MP Meri Na takový ten provozní /papiry od doktora, platby, kupony apod/ a tvořící binec se mi osvědčil psací stůl v obýváku. Ne že by to teda ostatní členové domácnosti vždycky respektovali. Dost papírů, kabelů, power banky apod stále odkládají na tu linku. Ale buď to uklidím já nebo oni po výzvě. Takže to nedělá setrvalý nepořádek.
To už se nemusí líbit každému, ale já mám ten americký typ nebo jak se tomu říká s roletou, kdy ten binec na stole můžu schovat stáhnutím té rolety. Kdyz tam mam neco neroztříděného nebo rozdělaného.
Kuchyňskou linku jsem měla podle svých představ asi jen první dva roky. To tam na varné desce stála konvice na vodu a u okna nádoba na kompost. Pak přibyl kávovar, pak mlýnek. A naposledy dcera přidala rychlovarnou konvici a sodastream. A to je na mě už moc. Sodastream bych nejraději dala do skříně, ať si ho vytáhne dle potřeby, ale je to krám vysokej a nikam jinam se nevleze.
Samantha jo, to focení je dobré i na stavby, které se nedají uchránit před zbořením
Karja Jo, to je další věc, která pomáhá. Prostě ten šuplík/věšák/židli na roznošený věci NEMÍT
Fakt to funguje jako kouzlo, prostě problém zmizí, ty lidi si poraděj jinak, bundu daj do skříně atd.
Jinak ještě musím dodat, že jsem vyrostla v domácnosti dvou hromadičů. A mám na to právě ty nejhorší vzpomínky. Že byla půda, sklep, několik místností plnejch bordelu, to ani nekomentuju, naši měli hodně dětí, rekonstrukce svépomocí, táta furt v tahu ... chápu. Ale ty věci byly i vsude po bytě, když jsem jako malá dostala za úkol utřít prach, tak to bylo zhola nemožný, všude věci, knihy, porcelán, šuplík plnej fotek, další šuplík plnej nesmyslů a pod ním další tři, skříně přetejkaly, všude bylo něco ... tak to jsem se prostě zařekla, že nikdy.
![]()
![]()
Rodiče se ještě víceméně drží, ale ve vzdálenější rodině to mám full-on a při jedný návštěvě z toho na mě začala jít fakt úzkost. Ještě že to bylo v létě a mohla jsem se jít vydejchat někam za garáž ![]()
Kytky teda za bordel nepovažuju a knihy víceméně taky ne. Ale úplně nejvíc mě potěšilo, když tuhle přijela banda kamarádů na návštěvu a jeden z nich dopoledne říká: "jako máte to tady moc pěkný, ty kytky, knihovnu a tak... ale kde máte nějaký věci??"
To bylo největší uznání. (Jako trochu jsme předtím uklízeli a ve vestavěnejch skříních samozřejmě nějaký věci jsou)
MP Meri a k te prazdne lince...neumis si predstavit, jaky to je boj zredukovat mnozstvi tech veci. On by mel udealne venku celou skrinku s korenim, vsechny oleje apod. Proste mu vadi ze to ma nekde vevnitr a ne po ruce. Takze musi byt kompromis, me taky nebavi 4xdenne pak ty veci davat na misto. Proste on to vracet nebude, nechape duvod. Nevidi ze ta linka je pod tim opatlana, omastena. Ze je na lince vizualni chaoz. Nechape, proc me to vadi. Dtto ty nakladni zidle, kam se odkladaji veci, co jeste hodla nosit. Rikam vytrid to. Po tydnu vezmu celou hromadu a vyperu.
Ted jsem aspon najela na system uloznych boxu, kam sesypu ostatni srot, jako jsou klice, vrtacky, sroubky, deodoranty, lepidla, baterky, nebo celovky. Kdyz je to dostatecne plne, dostane par vyzev a po case mu to presunu do jeho pracovny. Tam se to vrsi az se o to on vetsinou prizabije a vytridi to.
už u toho oblečení jsem měla podezření, ale teď jsem si jistá. Sdílíme jednoho chlapa!
Knihy a kytky jsou důležité ![]()
Ale měli jsme tu na návštěvě dvě malé inspektorky, a ptaly se, kde máme nějaké ozdoby (nemáme, prý jsme teda asi chudí :). A potom prošel inspekcí můj šatník, ani tam jsem neprošla. Já to netušila, myslela jsem, že si ty holčičky něco skládají nebo malují, už jsem vyšla ze cviku (dítě je potichu = průser) a ony mi přišly říct, že nemám žádné pěkné oblečení, ani jedno s kytičkama nebo obrázkama.
Takže to vidím spíš než na skupiny uklizecu a bordelaru na skupiny dekorateru a oddekoraterů.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí