Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Karja
44826 příspěvků moje polička 20. února 2025 07:30

Muslik to je hezký, holky si to včera taky plánovaly, jakým zpusobem to budou zdobit:D

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. února 2025 12:12

Přišel mi osobně poděkovat operation manager za odvedenou práci při kontrolní návštěvě nejvyššího vedení společnosti. Radost z toho nemám, jelikož ten stres, chování a tlak , co tomu celý týden předcházel, byl hrozný. Lituji dne, kdy jsem na tu funkci kývla. Práce se mi líbí, ale to okolo ne a nevyváží to ani prachy, pochvaly, poděkování. Strašně lituju ty mladý z kvality, protože studovat tolik let techniku, aby pak poslouchali nadávky, je pro život úplně na *. 

Online continuity
43371 příspěvků moje polička 21. února 2025 16:10

Kan

Tak kvalitari si to snad vybrali sami. Kdysi jsem mimo jiné řídila tým, co měl na starosti interni kvalitu a pracoval i pro klienty. a dělám podobnou praci pořád. Když jsi přesvědčená, že to má smysl a je to potřeba, tak to není žádné příkoří. 

Nikdo mi teda nikdy nenadaval, prostě vysvětluji až do zemdlení. Žádné lítosti není potřeba, já tu práci miluji. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. února 2025 16:25

continuity Tak pokud tě nadřízený neurážel vulgárním výrazem, tak politování nepotřebuješ, já píšu o slovním napadání kvalitářů.

Online continuity
43371 příspěvků moje polička 21. února 2025 17:35

Kan tak to pak není otázka jakou práci si vybrali, ale v jaké společnosti to dělají. 

A vždy máš na výběr, notabene vystudovaný technik. 

Online Janulik03
20357 příspěvků moje polička 21. února 2025 18:45

Kan a to ja ti rozumiem 

Technik, kvalitar ( niekedy proti všem )

Offline whiskas
21115 příspěvků moje polička 21. února 2025 19:15

Jdu se přiznat sama sobě ... nezvládám péči o mámu. Rozhodla se, že chce být u mě. Nejraději by měla společnost 24/7, jenže ikdyž mám home office, nic neudělám, protože vyžaduje stále pozornost. Navíc ztrácí pojem o čase, tedy mě vzvudí ve 2, ve 4 atp. Mám krizi. Mám štěstí, že jí vaří teta (vaří si pro sebe, tak toho prostě uvaří více), ale to nejde navždy. Teta už také není nejmladší a nemohu ji stále dávat mámu na starost. Je to čím dál horší :-(.

Online Janulik03
20357 příspěvků moje polička 21. února 2025 19:18

whiskas ach jo, radu nemám, posielam aspoň silu

Offline whiskas
21115 příspěvků moje polička 21. února 2025 19:19

Janulik03 Děkuji. Jsem prostě slabší kus. Ale tento týden jsem myslela, že se rozbrečím na ulici. Totálně na nervy, nevyspalá, psychicky vyšťavená. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 21. února 2025 19:28

whiskas Nejsi slabší kus. Tohle je pro každého těžké

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. února 2025 19:28

whiskas Je toho na tebe moc, pečování je strašně těžké a ty jsi na to sama. Zvaž pro mámu nějaký Alzhaimer centrum, nebo něco podobného.  

Offline whiskas
21115 příspěvků moje polička 21. února 2025 19:33

DruI Ale všichni to zvládnou ... asi.

Offline Makara
3663 příspěvků moje polička 21. února 2025 19:35

whiskas

nemyslim. A už vůbec ne jednom.

Offline whiskas
21115 příspěvků moje polička 21. února 2025 19:36

Kan Příští měsíc je máma objednaná na speciální/detailní vyšetření na gerontologii. Jenže u ní je teď změna snad každý týden. A pokud se "rozhodne", že na vyšetření nepůjde, nemám páku ji tam dostat. Řešila jsem to i s praktickou lékařkou (je v obraze) a ta mi řekla, že jí tamm prostě musím nějak dostat. Poslední dobou máma neguje vše. Nebudu ani psát, jak mluví se mnou ... Já prostě nevím, co s tím. 

Offline whiskas
21115 příspěvků moje polička 21. února 2025 19:39

Makara Hlavně nemohu přestat pracovat, nechci se přestat stýkat s lidmi, chci alespoň trochu normálně žít, ale to by v budoucnu bylo tabu. Připadám si sobecká.

Offline Makara
3663 příspěvků moje polička 21. února 2025 19:47

whiskas nejsi sobecká. V jednom to prostě zvládnout nejde - nejsi stroj. Takže aspoň denní stacionář, abys mohla trochu v klidu pracovat a třeba se s někým potkat jen tak. I tak ten zbytek dne a víkend je zahul. Může třeba ta teta dělat společnost aspoň půl den o víkendu, abys mohla někam vypadnout? Že chce být máma u tebe znamená přímo v bytě?  že nestačí v jednom domě?

Online Kokoska
35109 příspěvků moje polička 21. února 2025 20:02

whiskas nesel by zaridit aspon nejaky denni stacionar? Maminka by byla mezi lidmi, treba by se ji to zalibilo. Na vysetreni ji dostan klidne nejakou lsti, jestli je neco, co by ji zaujalo. To chovani k tobe je taky projev nemoci,  moje prateta se chovala silene ke svemu synovi, ktery pro ni delal prvni posledni. Je mi te lito, je toho natebe fakt moc a dlouho.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2025 20:22
Reakce na whiskas:

DruI Ale všichni to zvládnou ... asi.

​Tohle je nesmysl. V jednom se to ve zdraví nedá zvládat. A všechno, co píšeš, je úplně v pořádku. Chtít taky svůj život, pracovat, vídat přátele. Je to podobné jako s malými dětmi, to se taky v jednom zvládá špatně a to člověk obvykle nepracuje. A, i když nemám přímou zkušenost, tak si myslím, že péče o staré lidi je mnohem těžší.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 21. února 2025 20:26

whiskas Ja jen špitnu otázku, jestli sis našla čas na tu svou terapii? A že by tohle zvládali nebo měli zvládat všichni, je nesmysl. Kolem mě skoro všichni starší prizbuzni strávili závěr života v nějakém typu zařízení. Domácí péči neprovozoval nikdo a nikdo se kvůli tomu necítí méněcenný (alespoň co vím).  

Offline whiskas
21115 příspěvků moje polička 21. února 2025 20:28

Makara Ona nikam nechce, hned začne ječet a bránit se atp. Jsme v jednom domě, ale teď se nastěhovala ke mně do bytu. Jenže nemohu jí tu nechat samotnou, protože už bych nikdy nic nenašla. Máma má takovou tu mánii (vzhledem k její diagnóze), neustále vyndavá různé věci, hází je po bytě (oblečení, boty, papíry, klíče, mobil ...) a to znamená, že by totéž dělala u mě. Nepamatuje si samozřejmě, kam co dala a následně tvrdí, že jsem jí to "schovala" já. Další věc je, že u mě v bytě se prostě neorientuje.