Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline whiskas
21115 příspěvků moje polička 21. února 2025 20:31

MP Meri Měla jsem mít druhou terapii tento týden, ale terapeutka sezení zrušila kvůli chřipce. A když to teď tak pozoruju, tak se asi na další případný termín nedostanu. Budu ráda, když se nějak dostanu do kanclu kvůli práci na nezbytné schůzky. 

Offline whiskas
21115 příspěvků moje polička 21. února 2025 20:37

Kokoska Máma si na společnost zrovna nepotrpí. Tedy na společnost ve smyslu neznámých lidí. Jak jsem psala, neguje vše. 

Offline Karja
44826 příspěvků moje polička 21. února 2025 20:41

whiskas Nikdo to nezvládne, nikdo nezvládne pracovat natož z domu, a do toho se starat o nemocného rodice. Kdo se o něj stará, tak nepracuje a stejně to často nezvládá. Je to jako kdyby člověk pracoval na plný úvazek na homeoffice s předškolním dítětem, prostě nejde to z principu, den není nafukovací, člověk nemá 6 rukou a dvě hlavy. Takže držím palce, ať to nějak uspořádas. Ale začni tím, že si nebudeš vyčítat, že nezvládás věci, co jsou nemožné. Drzim pěsti!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 21. února 2025 20:47

whiskas Jestliže je maminka agresivní, řeš to s praktickou a opravdu vážně uvažuj o nějakém domově, centru. Sobecká nejsi, tyhle myšlenky si vůbec nepřipouštěj!

Offline whiskas
21115 příspěvků moje polička 21. února 2025 20:50

Karja Zrova před chvílí, po celkem zdařilé večeři, jsem mámě navrhla, že bych ji na pár hodin vozila do "klubu", kde by se seznámila s novými lidmi atd. Ovšem reakce byla taková šílená scéna a smršť jmen, která ani nebudu opakovat a totéž, když jsem navrhla, že tady přes den bude někdo s ní (slovo pečovatelka) jsem nepoužila. Prý všechno zvládá, nic a nikoho nepotřebuje, prostě klasika. Je to přesně jako v knize Máma má alzheimera. Mám na toto téma už druhou a v této jsou i komentáře psychiatra, pečovatelky ... Už jsem měla i detailní konzultaci s psycholožkou z alzheimer centra. Nic moc pozitivního mi neřekla a nemám si dělat iluze, že se to zlepší v případě, že bych ji dostala na vyšetření a oni jí naordinovali nějaké speciální léky, 

Offline whiskas
21115 příspěvků moje polička 21. února 2025 20:52

Kan Agresivita proti nejbližším je prý "standard", tedy nemá to prý každý pacient, ale je to umocněno v rámci povahy. Praktička mámě napsala nějaké basic léky na uklidnění (nic dalšího, vzhledem k legislativě, nemůže), ale zatím mi nepřijde, že by to měla valný efekt. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 21. února 2025 21:00
Reakce na whiskas:

MP Meri Měla jsem mít druhou terapii tento týden, ale terapeutka sezení zrušila kvůli chřipce. A když to teď tak pozoruju, tak se asi na další případný termín nedostanu. Budu ráda, když se nějak dostanu do kanclu kvůli práci na nezbytné schůzky. 

​A jaké byly dojmy z prvního sezení? Pokud ses už odvážila a začala a terapeutka ti sedí, zkus to mít jako prioritu. Nejzákladnější poučka ever, je postarat se nejdřív sama o sebe, jinak se pak o druhého stejne nepostaráš

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2025 21:21

MP Meri

whiskas dej na ní!

Online Kokoska
35109 příspěvků moje polička 21. února 2025 21:23

whiskas to je skoda, ze stacionar nejde. Asi budes muset opravdu shanet to alzheimer centrum, hlavne si nic nevycitej. 

Offline whiskas
21115 příspěvků moje polička 21. února 2025 21:27

MP Meri Já už jsem s tím tady otravovala ... první sezení bylo takové "seznamovací", ale měla jsem z toho velmi dobrý pocit. Mluvila jsem spíše já a tím, jak jsem na terapeutku vše (tedy zdaleka ne vše) vylila, tak se mi částečně ulevilo. A těším se další sezení, pokud tedy bude příležitost. 

Offline Zuzuli
3827 příspěvků moje polička 21. února 2025 21:29
Reakce na Evaeva:

​Tohle je nesmysl. V jednom se to ve zdraví nedá zvládat. A všechno, co píšeš, je úplně v pořádku. Chtít taky svůj život, pracovat, vídat přátele. Je to podobné jako s malými dětmi, to se taky v jednom zvládá špatně a to člověk obvykle nepracuje. A, i když nemám přímou zkušenost, tak si myslím, že péče o staré lidi je mnohem těžší.

​ja jednou na chemoterapii sedela vedle stareho pana, se kterym jsem se bavila o dceri a ze on ma doma manzelku s alzheimerem. A shodli jsme se na tom, ze ta pece o ne je stejne narocna, ke vsemu potrebuji asistenci. Ale to moje dvoulete batole na rozdil od jeho zeny proste v pripade potreby muzu popadnout a nekam dostat, mam velkou sanci, ze z toho vseho brzo vyroste, a taky me zboznuje a dava mi to najevo... ta pece o stare lidi je tezsi

Offline whiskas
21115 příspěvků moje polička 21. února 2025 21:29

KokoskaTo jsem brala jako hraniční řešení, respektive, očekávala jsem, že na to jednou dojde, ale ne tak brzo. Druhá věc je, že nejsou místa a máma by to samozřejmě odmítla. 

Online Kokoska
35109 příspěvků moje polička 21. února 2025 21:34

whiskas proto bys mela nekde podat vzadost co nejdriv, jen teda jestli to musi maminka podepsat, je problem. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. února 2025 21:36

Zuzuli ano. A taky ta péče o dítě má nadějné vyhlídky, navíc je to relativně krátký časový úsek. A ani to se v jednom úplně nedá zvládat, natož u toho ještě pracovat. Takže pečovat v jednom o starého člověka s alzheimerem mi přijde zhola nemožné.

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 21. února 2025 21:43

Zuzuli Já taky myslím, že hlavní rozdíl v té péči je v tom, že u dítěte to jde časem k lepšímu u starého člověka naopak. Proto je ta péče těžší.

whiskas Jestli máš problém se na sezení dostat, zkus se s terapeutkou domluvit jestli by nemohlo proběhnout online. Určitě by to stálo za to.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 21. února 2025 21:56

whiskas Aha, tak to jsem ráda přehlídla, asi v nějakém vlákně, co nečtu Tak to je super a jestli se ti ulevilo a těšila ses na další ... tak neni o čem, dej si sebe na první místo! Vsechno ostatní pak bude o kousíček snazší. 

Offline barbucha blogger
36014 příspěvků moje polička 22. února 2025 00:17
Reakce na whiskas:

Kan Agresivita proti nejbližším je prý "standard"

​Je to tak, nakonec ten nejbližší=pečovatel je prostě nejvíc po ruce! A na cizího si netroufnou (proto taky nikoho "cizího" domů nechtěj).

Ale vidim že máš zas naloženo až běda. Ale hele... co to jako má znamenat že se "maminka rozhodla" nastěhovat k tobě? To by se asi taky nikomu jinýmu neodvážila udělat, že jo? Budu se opakovat, ale vocuď pocuď, brouku. Dej si bacha nebo špatně dopadneš, to nemůže nikdo vydržet... Samozřejmě nemůžeš matku vystrčit na mráz, ale jestli má byt v tom samým domě... tak bych neváhala - zvlášť po nějakým výživným excesu, není tvoje povinnost snášet nějakou sprostou agresivitu. 

S umístěním do ústavu je to bída, pokud je ten člověk svéprávnej. Tady bych jako jediný řešení viděla nějakou hospitalizaci (to se může lehce přihodit, z nejrůznějšího důvodu a u seniorů těch důvodů je jistě dost, abys mohla zavolat sanitku), myslím hospitalizaci oprávněnou, ne že ty si něco vymyslíš... no a potom až ji budou chtít propustit, ty si ji domů nevezmeš - musíš pracovat, protože pan doktor tě živit nebude a matka taky ne! A v takovým případě ji musí ten špitál umístit jinam (na doléčení do přilehlý LDN třeba). Nutit tě nemůžou, abys suplovala sociální a ošetřovatelský služby. Pak za ní budeš moct docházet a časem se uvidí nebo něco vymyslíš. 

Jako jsem si vědomá že to zní všelijak, ale věř tomu, že nechat po sobě šlapat není nic zdravýho, a v nějaký zázračný zlepšení se asi nedá moc doufat. Musíš se postarat hlavně o sebe, protože to za tebe nikdo neudělá a když odpadneš, nebudeš se moct o maminku postarat už vůbec nijak!

Offline Malvin
1651 příspěvků moje polička 22. února 2025 07:03

whiskasžádost o zbavení svéprávnosti. Odmítnout stát se zástupcem. Tím tato povinnost spadne na město a ti místo v ústavu zařídí. A neboj, najde se misto, neb musí. Žádost stačí napsat u ručně, žádný právník netřeba. Ale trvalo to pres rok, takže není třeba otálet. My jsme se rok bali, že prateta omylem podpálí byt či vyplaví sousedy. A to jí domů chodily třikrát denně sestry píchnout inzulín. Sama bez dozoru skoro nejedla,coz pro cukrovku taky bylo extrablbé. Takže ústav ji prospěl, neb i to jídlo bylo zajištěno. Prateta naštěstí nebyla agresivní. Ale samozřejmě vše odmítala, ale ta vyšetření pak v rámci soudu probíhala doma. 

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 22. února 2025 07:57

whiskas Jak píše barbucha to s tím odmítnutím převzetí do domácí péče z LDN je skvělý insider tip, díky kterému jsme umístili babičku. Do pečujících zařízení se totiž přednostně umisťují pacienti z nemocnic na úkor žadatelů, kteří už v domácí péči jsou

Offline Maureen
příspěvků moje polička 22. února 2025 08:15

barbucha monis tak na tohle téma mám vlastní a dost hrozné zkušenosti...otec (94) si po pádu odlomil část hlavice kyčelní kosti...na emery jsme čekali 7 hodinpo vyšetřeních nám oznámili,že otce propouští domů-místo nemají...ztroskotalo to na tom,že bychom ho s manželem do třetího patra bez výtahu nedostali...že doma není nic připravené nikoho nezajímalo a to,že chodíme oba do práce taky ne...prostě,ať si ho vezmeme domů....

Ztroskotalo to na tom,že z emery sháněli hasiče a nebo měšťáky,ať nám ho tam tedy vynesou...naštěstí neměli čas (byla půlnoc)...

Nakonec tedy místo našli,ležel měsíc,pak jsme si zařídili (sami) LDN...kde byl další dva a půl měsíce..

Takže na to,že někoho dojmu tím,že řeknu,že se nemůžu postarat,bych fakt nespoléhala...to opravdu nikoho nezajímá...