Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. srpna 2025 12:43
Reakce na Blanka:

AranelA znám tu úvahu, že ručníky se přece nemusej prát, když se do nich člověk utírá vždycky čistej 

​Tohle neznám, ale nedávno jsem vyslechla rozhovor, kde dospělý muž tvrdil, že si ve sprše neumývá nohy, protože se namydlí nahoře a dole se to umyje ,,samo"  A nejvíc v šoku jsem byla, když byla studie mytí rukou po wc a lékaři obsadili první příčky v nemytí rukou, nebylo to teda v cz, čímž se uklidňuju. 

Offline Aranel
6649 příspěvků moje polička 04. srpna 2025 12:59

Blanka Moje ségra to slyšela od nějakejch svejch chlapců! Ještě prej vysušit na sluníčku

Offline Karja
44804 příspěvků moje polička 04. srpna 2025 13:14

Aranel Bože kde to bere:D:D Tak jestli nemysleli nějakej ručník z koupaliště, co použijí třikrát za sezonu.Já si teda zápach málopraného ručníku pamatuji ze spolubydlení a ještě ted se mi to normálně vybaví jako i čichově:-///Fúúúú

Online Friga
2174 příspěvků moje polička 04. srpna 2025 13:33

Aranel neco podobneho rikal muj deda po osmdesatce, kdyz uz mu hlava neslouzila stejne dobre jako v mladi. Treba ze neni treba myt vanu ani umyvadlo, ze umyjou tim, ze se tam clovek myje. 

Offline Janulik03
20349 příspěvků moje polička 04. srpna 2025 13:35

Karja fuj ten smrad poznám aj ja 

Už je to dávno, ale raz mi dala kaderníčka taký smradľavý uterák , že moja slušnosť išla stranou a strhla som to zo seba a tým že chcem čistý a ona ešte oponoval že veď je suchý

Online barbucha blogger
35990 příspěvků moje polička 04. srpna 2025 13:49
Reakce na Evaeva:

Karja jo, já se taky nerada nechám obsluhovat. U vzdálených přátel bych se zeptala, kde máte skleničky, a buď by řekli nebo by teda podali, ale u blízkých prostě jdu a vezmu. Talířky na dort u nás kolikrát nosí rodina, ale my ten dort servírujeme na všechno, co máme, včetně talířků s krtkem a velkých talířů, 15 talířků nemám. Na tyhle akce i dělám "bufet", kam vyskládám skleničky, hrnky, vodu, kafe,... ať se každý obslouží 

​No, a na tohle je nejlepší moje uspořádání, kterýho se tady většina děsila - že mám v kuchyni volný police, kde jsou hrnky, skleničky... džbán na limonádu, konvice na čaj... Takže nikdo nemusí nic hledat šmejděním po dolních zavřenejch skříňkách, všechno vidí hned a může si posloužit sám

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2025 13:55

barbucha z volných polic by mně šlehlo ať si klidně každá návštěva otevře všechny skříňky v kuchyni dvakrát

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2025 13:56

Aranel jako je to blbost samozřejmě. Ale jestli ho aspoň dají vysušit na to sluníčko, tak to vidím jako polehčující okolnost

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. srpna 2025 14:01

barbucha Jo, jenže ten úklid, že jo. První tři kusy jsou v permanenci a zbytek zaprášenej vzadu, taktéž ta police. Ne díky. Návštěva by měla umět respektovat osobní prostor hostitele. Lozit někomu v kuchyni mi přijde hodně nezdvořilé a to mám všude pořádek a srovnáno. To bývá v kriminálkách, že přijdou dva detektivové, usadí se na sedačce a vyptávají se, načež se jeden zvedne, že jde na toaletu a zatím šmejdí po bytě. :D:D

Online barbucha blogger
35990 příspěvků moje polička 04. srpna 2025 14:09

Evaeva 

Jo to určitě, abych měla všude mastný otisky, pche!  Já furt nevim co je na tom špatnýho, sklenice mám stejný, hrnky taky... nepůsobí to na mě jako bordel. Ale možná že jsem na bordel zvyklá a libuju si v něm!

A zodpovídat věčný dotazy kde máš skleničku na víno? do čeho si mam nalejt vodu?... potřebuju další hrnek... no to tak eště!  Nic jinýho hledat nepotřebujou - když má někdo přijít na jídlo, stůl je normálně prostřenej se vším všudy. 

Online barbucha blogger
35990 příspěvků moje polička 04. srpna 2025 14:19

Kan 

Tak my ty hrnky i sklenice točíme, prach na ně nesedá I ve dvou se toho za den vypotřebuje až běda! Milostpán si dá kafe několikrát denně... já k tomu ještě čaj... pak se jdeš napít a kromě vody chceš třeba ještě džus nebo co, kefír třeba... já víno, milostpán pivko... myčka je plná denně.

Po kuchyni mi lozit může kdo chce, vždyť tam jíme... o obýváku nemluvě,  a do ložnic mi snad ještě nikdo nevlez, leda na přímý vyzvání. Jo, v těch kriminálkách mě to taky vždycky pobaví

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2025 14:26

barbucha my toho máme spoustu, jasně skleničky se točí, ale třeba hrnky už ne, nebo misky. A i když mám skříňky uklizené, tak by mi to vadilo. Už takhle koukám na milion krámů, ještě toho trochu. Otisky mi nechávají klidnou

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. srpna 2025 14:28

barbucha Jo, já ti to věřím, určitě to máte vychytaný, vyhovuje vám to a tak to má být. Já jsem dost cimprlich na to u nás, vadilo mně i udržovat hořejšek kuchyňských skříněk, otírat mikrovlnku, digestoř, tak to v nové kuchyni prostě nemám. Čím méně krámů, tím lépe pro mě.

Online barbucha blogger
35990 příspěvků moje polička 04. srpna 2025 14:35

Kan 

To máš pravdu, že ta údržba bejt musí, ale kromě lezení na vrchní polici kvůli prachu to všechno ostatní zvládnu třeba při vaření, když už se tam motám tak tu mikrovlnku apod. utřu. Beztak i tu pracovní plochu taky musíš pokaždý umejt...

Ale jak říkáš, každej podle svýho

Offline Aranel
6649 příspěvků moje polička 04. srpna 2025 15:16

Kan Šmejděníčko šmejdění

Offline notna
9485 příspěvků moje polička 04. srpna 2025 19:31

U nás je u umyvadla jeden ručník na ruce pro všechny. Ten se mění často, nechávám do něj utírat i návštěvy. Mame každý svoji osušku. To si pamatujeme, která je čí. Někde v nouzi bych si půjčila osušku muže úplně klidne. Přemýšlím, co může být důvodem, proč to někomu přijde nevhodný. S partnerem si člověk asi vymění víc bakterií v jiných situacích než při použití ručníku po očistě. Stejne tak kartáček na zuby od partnera v nouzi klidně. Jinak než od partnera bych si čistila zuby jen pastou a třeba prstem a místo ručníku jsme použila svoje náhradní tričko.

Kan barbucha Otevřené police máme taky. Ale je tam nádobí, které se skoro každý den otočí. Takže než vyskládám myčku, ty prázdné police otřu, což je jeden jednoduchý pohyb. A pak tam vyskládám to nádobí z myčky. Ale chapu, ze jinému to vyhovovat nemusí. Pro mě je super, ze nemusím otevírat skříňky treba při vaření špinavýma rukama nebo vzít si rychle sklenici, talíř. Taky to vyskládaní myčky je natotata.

Offline mirajo
2674 příspěvků moje polička 04. srpna 2025 19:40

barbucha Mne lehkej bordel nevadi, v kuchyni dve volny police mame, zbytek ukrytej. Me iritujou obrazy nakrivo! Asi nejakej autistickej rys, mit veci pod kontrolou, kdyz to ostatni nemam

Offline continuity
43324 příspěvků moje polička 04. srpna 2025 20:42

K těm kartáčkum, u nás si děti občas spletly takové ty mezizubní nitě na těch savlickach. Hygienistka na to přišla a poradila je důsledně oddělovat. Ono má každý tu mikroflóru v puse jinou a to i když toho člověka libate. 

Kartáček se má správně vyměnit i po nemoci. to vždy nedělám, ale mám na něj takovou krabičku s UV světlem na desinfekci. Když myju koupelnu, nastrkam tam hlavičky všem. 

Ja mám problémů se zuby dost i bez půjčování kartáčku. Afty klidně po víkendu na chalupě, pokud zapomenu doma Listerine.

Takže za mně ručník v pohodě, ale kartáček nikdy. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. srpna 2025 20:51

continuity Teď jsem někde slyšela, že Listerine je fajn na čištění spár a wc, prý to byla původně desinfekce. Tak kdyby někdo potřeboval uklidit.

Offline Marbuša
1429 příspěvků moje polička 04. srpna 2025 21:01

S těmi ručníky, já mám ráda,  když má rub a líc, třeba nějakou vysivku nebo jinou barvu z každé strany. Utiram se do pasu jednou stranou a zbytek druhou. Muž se mi teda směje,  že se tam ty bacily stejně skrz dostanou