Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 16. listopadu 2017 18:17

Tohle bude nejaky univerzalni jev, pac tady jsem si toho taky vsimla, ale prevazne mezi nizkoprijmovou vrstvou - stredni trida ma tendenci podlehat modernimu americkemu feminismu, a ti chlapi jsou tak nekdy fakt docela chudaci...

Je to tu takova zeme kontrastu 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 17. listopadu 2017 09:05
Reakce na Renusatko:

:D tak to je hustý. U nás to je sice podobně (tudíž manželka ve firmě manžela), ale tohle by zkusil jednou :D je pravda že u vystavování faktur věčně brblá, ale doma je vždycky slušná hotovost a když hlásím že dochází, je doplněna. Plus mi chodí na účet ty menší zakázky, a opět jen hlásím že došly, a že by to chtělo doplnit. Je pravda že má občas připomínky že stojím jak výzkumný program NASA, ale bez těch dechberoucích výsledků :D no co.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 18. listopadu 2017 13:26
Reakce na :

Ja jsem jednou vysla od zubare, doprovod se me zeptal, jak to slo. Ja nemohla mluvit, po tvarich jsem mela krvave sliny, drzela si pusu, rozbrecela se a druhou rukou ukazovala a huhnala ,,ctyri". No to bys nechtela videt tam ty lidi v cekarne, jeden se normalne strelhbite zvednul a sel to rozdejchat na vzduch.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 18. listopadu 2017 13:31
Reakce na Karja:

A "ctyri" znamenalo co? Zuby?

Me uz u zubare rozbrecej leda ctyri litry

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 18. listopadu 2017 13:48
Reakce na Lama_z_Lana:

Hahaha, to me nenapadlo, ze mohli ostatni zblednout kvuli tomu, ze si to prelozili jako penize:-). Byly to ctyri zoubky moudrosti a zadarmiko:D:D

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 18. listopadu 2017 14:11
Reakce na :

No mela jsem lokalni anestezii, takze to nebolelo. Byla jsem objednana na vyrezani dvou, ale zubar naznal, ze to zvladam nejak dobre, tak mi vytrhne I dalsi dva zuby. Ja jsem pak brecela z toho soku a nebylo to poprvy, co jsem brecela u zubare ackoliv me nic nebolelo, ja mam teorii, ze ty jejich oblbovaci injekce v kombinaci s rozjitrelejma nervama jsou takovej emocni koktejl:D:D. Krve bylo dost, ale to je tim, ze se to misi se slinama. No ale byla jsem rada, ze to tak dopadlo, za tyden jsem to mela odmarozene a byl klid.

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 18. listopadu 2017 17:32
Reakce na :

Ja mela taky lokalni anestezii, kdyz mi vytrhavali moudrak - ale bylo mi to houby platne, protoze pod nim byl hnisavy vacek, ktery zpusobil, ze pulka zubu umrtvena rozhodne nebyla 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 18. listopadu 2017 18:33
Reakce na MP Marge:

Hrůza, hrůza, hrůza!

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 18. listopadu 2017 21:21
Reakce na :

ježiš to je mi strašně líto.. 

no ale já myslela že to už se dnes nedělá, že by to pacientovi tajili? přece by se taky chtěl rozloučit nebo ne?

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. listopadu 2017 21:56
Reakce na :

To mě mrzi, je vždycky strašně smutné a těžké.  Bratranec je v Rize. Jeho maminka šla na kontrolu, kde jí zjistili metastázy v páteři (z plného zdraví 3 měsíce života). Já byla bohužel uvedená jako osoba blízká pro informace a tak jsem se to dozvěděla jako první. Po telefonu jsme museli řešit vše, umístění do hospicu, do kterého vlastně města. Teta z Vysočiny, on v Rize a jeho žena v Praze, já v Brně. Nakonec jsme ji nechali v Brně, já tam denně chodila a volala mu. On sem lítal jak mohl, ale myslím, že z toho lítání na otočku byl hodně unavený.  Přesto to pro něj nebylo dostatečné a moc ho to zasáhlo. Jenže přerušit práci tam nemohl, delší dovolenou si taky vzít nemohl. Vím, že si to dodnes vyčítá, že tu nemohl být víc. Nevím, jak blízká osoba to je, ale určitě to vše dobře promyslet. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. listopadu 2017 22:02
Reakce na :

já se tohle, o tom promrhaném čase, marně snažím vysvětlit našim. je to marný. matka to nepochopila ani s tou diagnózou. 

je mi to moc líto, vím, jaké to je. hlavně podstatu bezmoci znám poslední dobou dost podrobně. tak na vás myslím.

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 02:04
Reakce na Karja:

Hrůza, hrůza, hrůza!

To byla, ale ve svetle toho, co pise Amun, se to najednou jevi jako nepodstatna prkotina 

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 11:32
Reakce na :

"Přemýšlím nad tím, co řekla Renusatko, a hrozně mě děsí, že s tím pocitem viny můžu zůstat taky. Nevím, jak tohle vyřešit. "

To nevyřešíš. Každej dělá co může a myslím, že dokud nevíš o nějaký nemoci/ hrozícím konci, tak se chováš prostě podle konkrétních okolností a podle stávajícího vztahu s dotyčným.

Ono se sice doporučuje chovat se a žít, jako by ten den byl tvůj poslední - ale kdo to dokáže, kdo na to pořád myslí? To by bylo až nelidský... navíc by to chtělo, aby se tak chovali úplně všichni (ne jen jedna strana), a nevylepšovali svoje vztahy až na smrtelný posteli, tím už se přece všechno nesmázne.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 11:37
Reakce na barbucha:

Tohle mě úplně děsí, že kdybych umírala, začnou se ke mě slítávat příbuzný, který na mě do informace o diagnóze blbě řečeno možná, ale kašlali, v podstatě bych měla pocit, že jim záleží spíš na vlastním svědomí a dobrém pocitu než na mě. Je něco jiného ochota a nutnost se postarat, ale pokud by mě někdo navštěvoval za účelem dohánět starý časy, asi by mě to obtěžovalo.

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 19. listopadu 2017 11:45
Reakce na Mutziputzi:

No, tak nějak. Pokud někdo lituje, že se nezachoval zrovna nejlíp, má dost času ozvat se dřív. 

Tím nemyslím zrovna teď Amun ... ale na řešení rodinnejch konfliktů je dost času i předtím. Pokud má někdo zájem, samozřejmě!