Mám silné nutkání si toto někam odložit, i když to asi nedokážu správně vyjádřit a asi to tak působí jen na mě. Ale mám tedy pocit, že spousta všech těch "digitálních nomádů" a lidí, co furt někam cestují, to dělají, aby unikli sami sobě, svému životu, starostem a všem těm nehezkým věcem; obzvlášť u jedné bývalé spolužačky je tento dojem téměř hmatatelný.
Přiznání
viktorka_od splavu tak zrovna tady tu blběnu by to vězení napravit mohlo - ne že by se z ní stal lepší člověk, ale už by určitě znova nepašovala. nic to ale nemění na tom, že člověk, co pašuje 9 kilo heroinu, by už vězení opustit neměl, nebo až za hodně dlouhou dobu. protože kdyby to propašoval, tak výsledkem budou následky v součtu minimálně odpovídající zločinům, za které se doživotí ukládá. navazující krádeže kvůli penězům na drogy, nějaký ten mrtvý a podobně. to není kilo marjánky. v pákistánu mají tu dobu, která za to hrozí (myslím nějakých 20 let až doživotí), bych řekla odpovídající. u nás by jí hrozily nějaké směšné roky a ještě by ji po půlce za vzorné chování propustili.
9 kilo předpokládám čisté drogy je masakr. z toho by byly desetitisíce dávek, obrovské prachy, navazující prostituce, peníze na nákup zbraní...prostě neuvěřitelné bahno, kterým si ona ručičky ušpinit nechtěla, chtěla luxus. ale i největší blběna na světě musí vědět aspoň přibližně a vzdáleně, jak takový drogový svět vypadá. a nevadilo jí to a ještě to dělala s vidinou zisku. je to zrůda a ještě ji někdo lituje. to zas přijde neuvěřitelný mně.
Mutziputzi asi tak, no.
dzizisketa souhlasim, mam podobny exemplar v okoli
Já bych ty drogy legalizovala a byl by klid. Nákup pěkně v lékárně za cenu ibalginu, žádný černý trh a související kriminalita.
Krehutka souhlasim.
dzizisketa taky.
Krehutka já jsem taky za.
Krehutka To jo, par mych pratel by se obeslo bez hypoteky![]()
nolita Mě i fascinuje, že někdo někomu může přát nelidský zacházení do kterýho se ona zřejmě dostane v tamním vězení, myslím, že speciálně s její vizáží to může být peklo. Nečekala bych někdo bude schvalovat upírání základních práv, k čemuž jsem přesvědčená, že nepochybně bude docházet, trošku barbarský.
Vzhledem k tomu, že každej pašerák je po transferu do ČR předčasně propuštěnej - aniž by si svůj trest vděčně odseděl v pohodlí civilizovaný věznice - je tohle skuhrání trochu mimo.
Jezděj do těch zemí opakovaně, takže znají tamní podmínky. A stejně do toho jdou znova a znova. Rovněž znají následky drogový závislosti, ke který radostně přispívaj, aniž by jim to sebemíň rušilo spánek...
dzizisketa Taky mám pár takovejch v okolí. O to víc si vážim kamarádky, která takhle utekla na Bali a na soscítě dává příspěvky tak půl na půl - jóga na pláži při západu slunce X už potřetí vykradenej baráček, krysy v ložnici, problémy s úřady. Prostě realita a ne jen naleštěný instafotky.
Tak mně by jí bylo líto, kdyby u ní našli 5 g pro osobní potřebu. To bych ji to fakt nepřála a naopak jí přála, aby se dostala aspoň do basy v Česku.
Ale 9 kilo heroinu je úplně jiná liga. Navíc to nevezla poprvé a jen jednou. A její blbost tu vinu nezmenšuje. Tam v sobě opravdu nenacházím ani zbla soucitu. Navíc, když moc dobře věděla, že pašuje "něco" co má spojitost s drogama. "něco se tam přidá a jsou z toho drogy". Věděla to, žádný podstrčený dárek pro kamaráda, na což by dnes navíc skočil asi jen naprostý idiot.
1 dávka heroinového závisláka je 1 - 5 g drogy. Takže z devíti kilo je to minimálně 1 800 dávek.. Potenciálních 1 800 mrtvých.
Mně je fakt líto jejích rodičů, babičky. Jí rozhodně ne. Nepřeju jí co nejhorší trest, ale taky mě nebere, že to ted tvrdě zaplatí.
MP Meri Mně se poslední dobou zdá, že konkrétně na Bali už musí být českých nomádek a nomádů tolik, že odjet tam není vůbec žádnej útěk. :)
Vzhledem k tomu, že každej pašerák je po transferu do ČR předčasně propuštěnej - aniž by si svůj trest vděčně odseděl v pohodlí civilizovaný věznice - je tohle skuhrání trochu mimo.
Jezděj do těch zemí opakovaně, takže znají tamní podmínky. A stejně do toho jdou znova a znova. Rovněž znají následky drogový závislosti, ke který radostně přispívaj, aniž by jim to sebemíň rušilo spánek...
Ja jsem rozhodne pro civilizovanou veznici. Tzn. trest, to jiste ano, nepochybne zaslouzeny, coz tady nikdo ani nezpochybnuje, jak by se z ucenych vykladu o poctu pripravenych davek a srdceryvnych prispevku napr. JR a pod mohlo zdat. Nepochybne to by to vsak mel byt trest bez doprovodneho biti a jineho fyzickeho nebo psychickeho nasili, sex. nasili, s moznosti osobni hygieny a v pripade potreby take lekare. A v prve rade, s moznosti spravedliveho procesu. Trestni pravo a spolecnost ruku v ruce usly dlouhou cestu, nez se k tomu dopracovaly, teda aspon nekde. Pripad Pakistanu to bohuzel pro ni nebude.
A to ja bejt takovej strelec, vyrazim na Bali z fleku, co vam je probuh, pred cim jako utikat, resp. proc neutect kdyz se nekomu chce, napriklad pred zimou a rachotou od-do treba a ma na to, kvocneni a sjizdeni Sazavy taky nikdo nezpochybnuje a neanalyzuje.to jsou zas moudra a dedukce toto
Karoleena Ona není uplně na Bali, ale nechci specifikovat. Utekla hlavně za surfováním, ne že by přímo před něčím.
Mutziputzi Však jim to nikdo nebere, jen mi někteří z nich přijdou trochu směšný, taková ta křeč jak se maj skvěle, přitom z nich pak kolikrát face to face vyleze, že vlastně jsou tak trochu nešťastný a nevěděj co se sebou, život furt napůl v kufru už jim nevyhovuje, partner nula, prachy nula, zázemí v nedohlednu. Ale nějak to dobrodružství nechtěj vzdát. Samozřejmě jejich volba.
Proto jsem chtěla vyzdvihnout tuhle holku, která ty zážitky podává tak nějak reálně, jakej je tam každodenní život, plusy a mínusy. Baví mě to číst, rozhodně víc, než stopadesátá fotka západu slunce, kterejma mě zásobujou jiný.
Ten spravedlivej proces... toho se jim dostane i jinde. Akorát podle jinejch zákonů - ale ty jednak znají předem (a nic si z nich nedělají, dokud je nechytí), a druhak na svoje zákony má každej stát právo, ne? A pokud za pašování jejich zákon určuje třeba provaz, tak se můžeš třeba na hlavu stavět, ale ten proces (vedoucí k zmíněnýmu výsledku) těžko bude nespravedlivej. Pochybuju, že by na letištích v Asii celníci schválně cpali drogy do zavazadel nevinných turistů, aby je mohli zavřít nebo popravit. Nebo že by to tam přiskákalo samo?
Tak jaká nespravedlnost, když ti najdou v kufru kilo drog, resp. jak by sis představovala spravedlivej proces? Nějaký polehčující okolnosti? Prokristapána, jaký - v případě naprosto vědomýho a prokázanýho zločinu?
Mě to zlobí... zrovna nedávno jsme řešili jednoho známýho, mistra světa... akorát že milý frajírek si na členství v golfovým klubu, velkýho teréňáka atd. nedokázal sám vydělat, pročež dluhy hodlal řešit pašováním. Čapli ho v Japonsku (to snad je docela civilizovaná země, ne?). Samozřejmě necestoval napoprvé. Vyfás docela pálku a světe div se, nelíbilo se mu tam! Půl Prahy se mu složilo na transfer, no a za pár měsíců byl na úplně svobodě. Tady se ta lhůta nikdy nedodrží, a tihle vykukové to dobře vědí.
Ale to máš jedno, holt se nemůžem všichni na všem shodnout ![]()
MP Meri to nebyla reakce ani tak na tebe, ja taky chapu, ze to neni utek do raje. Ale tady byli podobni “nomadi” nekolika kolegynema oznaceny ze neschopny celit realite a na uteku pred zodpovednosti a blabla, k tomu jsem se vyjadrila v duchu at si dotycny smrdi doma a nesoudi, ty psychoanalyzy jsou legracni
@MP Meri
Já sleduju pár lidí, ale teda nejsou to Češi, co hodně cestují, ale u většiny z toho opravdu strašně trčí ta křeč - asi to dělají ta instamoudra, co nezapomínají přidat ke každému postu, kor když jeden ví, jak ti lidi skutečně žijí, že sami se sebou chvíli nevydrží. Asi jako ta instagramová a.N.D.U.L.A.
že sami se sebou chvíli nevydrží.
Hele, a s kým teda cestují, když ne sami se sebou? ![]()
barbucha , jiste, ze ma kazdy stat pravo na sve zakony, ale predpokladat, ze jsou v zemich typu Pakistan, Kambodza, Indonesie, ... dodrzovany, no to hranici s necim jinym nez naivitou. V zemich, kde korupce kvete stylem, ktery my si ani nedokazeme predstavit (navzdory tomu, v cem se ted sami potacime), v zemi, kde i mistni advokat te proda, protoze jde na ruku statu, kde je proces rozhodnut driv nez zacne ( a to jsem nekdy nestacila zirat pri cteni novin v tak civilizovane (
) zemi jako je Singapur)... no tam o pravnim statu a procesu nemuze byt rec. Plus si dokazu predstavit, ze "bily" ulovek je tam velmi zadany aneb skvele PR pro reprezentanty statu a potazmo karierni cesta vzhuru, vse se pocita.
a pokud ti v kufru najdou kila drog, tak ja jsem o zadnych polehcujicich okolnostech nemluvila, to je ponekud jiny instut. Ja jsem, kdyz jsem se ohradila proti tyrani, nasili, absenci byt i jen zakladni lekarske pece, se bavila o naprostem lidskopravnim zakladu. Takove ty hovadiny typu spravedlivy proces (opravdu nesouvisi s tim, ze kazdy stat ma sve pravo), zakladni dustojnost.... ano, i u odsouzeneho, resp. samozrejme, ze ano... atd. V nejzakladnejsi forme je to par slanku v LZPS. (ktera je ovsem porad vydobytkem, ktery v jistych castech sveta ma jeste dlouhou cestu pred sebou)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí