MP Meri tak já mám doma zářný příklad toho že se opravdu rozpadnou, protože můj muž to tak má. má jednu věc a tu nosí pořád (kalhoty, bundy.. nemyslím trička:-), klidně i tak že to večer vyperu a do rána v sušičce uschne, tímto tempem opravdu kalhoty po roce odrovná. stejně tak boty - na podzim si koupí jedny a ty prostě nosí každý den, a na jaře jsou na vyhození. a jsou to normální věci střední cenové relace, žádné hadry od vietnamců
Přiznání
viktorka_od splavu ano, píše o tom, že nikdy moc nenakupovala a několikrát se stěhovala s kufrem, kterým byl ještě z půlky naplněn knihami. Předpokládám, že to, co nutně potřebovala a nenašla v kufru, si dokoupila na místě, došla do bodu, kdy už má všechno a víc toho nepotřebuje a od tohoto bodu uplynulo pět let. Dokážu si to představit.
Stejně tak si dokážu představit, že si oblečení půjčuje od podobně laděných kamarádek nebo v půjčovně z nějakého svého projektu. Že by nakupovala v sekáči, kde prodávají stejné "toxické" oblečení, jako ve fastfashion řetězcích se mi moc nechce věřit. A jestli si půjčuje, nebo má svou capsule wardrobe a stačí jí to ke štěstí, je patrně ve vztahu k filozofii nezatěžování světa dalšími nepotřebnými krámy úplně jedno, pointa zůstává.
viktorka_od splavu jo no, tak zejména u těch bot tomu věřím, když nestřídáš a máš je na noze každý den, rozpadnou se mnohem rychleji. Ale taky je rozdíl, jestli dokáže zničit boty typu kanady (festovnější boots) nebo pánské polobotky k obleku.
Já nevím, no....ekologická podprsenka z biobavlny za 55 euro
zlatahouba velka krasa..!
![]()
zlatahouba To radsi bez podprdy, ekologickej prinos nevycislitelnej, kam se hrabe eko bavlna. ![]()
zlatahouba tak modelce by se hodil úplně jiný typ, to je pravda. Jinak mě teda nepobuřuje. Cena asi odpovídá množství vyrobených kusů, způsobu výroby a materiálu.
zlatahouba To je hodne ekologicky, protoze po sobe nezanechas na svete zadnou zatez ve forme vlastnich potomku.
já se tomu nechci vysmívat, svý zákaznice si to určitě najde, ale např. to zapínání, to přese musí dělat rezavý skvrny na tom prádle
zlatahouba To je hodne ekologicky, protoze po sobe nezanechas na svete zadnou zatez ve forme vlastnich potomku.
jj, ukázala jsem to manželovi a ten pravil ať mě ani nenapadne
nakupovat
zlatahouba ta podprda je, s prominutím, úplně nahovno. Pokud do ní mam dostatečně malý a pevný prsa, tak radši bez a pokud mám velký a/nepevný tak tohle rozhodně ne. Za mě zrovna tenhle kousek je totální plýtvání, to vůbec vyrobit.
zlatahouba no teda zezadu blbý. Hlavně je to bavlna, která se asi bude vytahovat a bez háčků se s tím nedá nic udělat, leda přešít.
Ja bych ji klidne uzila a nadelala bych v ni paradu, ale ekluje se mi to zapinani a prezky, za 55 ecek teda slendrian!
zlatahouba Moje babicka si sije podprsenky z povleceni, koupenou ma jen k doktorovi. Mela by je zaucit.
Jinak abych sem se taky vložila, taky sem pro neplýtvání, prošla sem si z nošení věcí po někom (dětství, jasný), pres pár kousků a nošení do plnýho opotřebení přes takovej ten boom, kdy sem toho měla ve skříni víc, než bych měla mít a někdy se mi podařilo koupit něco, co sem nikdy nevzala (to určitě budu nosit), zpátky ke snaze nakupovat s rozumem. Samo někdy koupím něco módního, ale spíš ne, sem ve svém oblíkání asi konzerva, řekla bych (na ostatních se mi ale líbí kde co), ale myslím si, že to by ani nemělo být na závadu, není nutný pět let nekoupit ani fň, jen spíš nevalit to v nezvladatelným množství, s tím, že to po pár (nebo taky po ani jednom) nošení vyhodim. A taky sem rezervovaná oproti těm superlevným věcem (tričko za devade a podobně)
Krehutka hehe tak "kanady" (značku nevím ale nějaký podobný typ myslím původně turistických bot) tímto stylem vydrží téměř jakýkoliv počet let, to otestoval jiný rodinný příslušník, který je po asi deseti+ letech nošení do práce i na treky ještě "dotrhal" na stavbě:D
zlatahouba Moje babicka si sije podprsenky z povleceni, koupenou ma jen k doktorovi. Mela by je zaucit.
![]()
To je hodne ekologicky, protoze po sobe nezanechas na svete zadnou zatez ve forme vlastnich potomku.
![]()
![]()
![]()
zlatahouba podobnou měla dcera v pubertě a nerezlo to, zato se zjistilo že má alergii, slezla jí kůže pod tím zapínáním:-(
viktorka_od splavu to mám já, alergii na nikl, slezla mi kůže pod jedněma hodinkama, knoflíkem od džínů a spony na pásku, ale teď už to moc do ničeho nervou, páč je na to alergická snad třetina Evropy
Setare Já tam byla před pár lety ve dvou sekáčích (a na jednom openair blešáku) a mám na to pomalu nejlepší vzpomínky z celé Paříže. :) Fakt něco jinýho no, malý obchůdky narvaný po strop věcma, většina noname, ale samý zajímavý až bizarní, zábava se tím i jenom prohrabovat. No a cenově to tam ve výsledku vyšlo v průměru stejně, jak kdyby si člověk koupil něco novýho třeba v Zaře, takže tam nikdo nechodil s cílem ušetřit, ale najít nějakou perlu, no takovej sekáč mít před nosem, tak si klidně taky pět let nekoupím nic novýho!
zlatahouba Střihově mě to ňák nepohoršuje, páč sama nosím dost podobný nevyztužený podprsenky z Lindexu, tuhle třeba, ovšem ten materiál a zapínání, to fakt musí být zákonitě průšvih, bio nebio...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí