Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 16:03

Kokoska protoze jste to nepraly v mydlovem slizu 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 16:42
Reakce na Candance:

Kokoska protoze jste to nepraly v mydlovem slizu 

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 16:44

Zajimavej rozhovor, jeji pristup je mi sympatickej, i kdyz jsem si zcela jista, ze ja bych to v takovy mire nedokazala. Ale snazim se , snazim. Fakt se snazim nakupovat s rozmyslem, aby se mi to doma nehromadilo a pokud mozno to alespon nekolik let vydrzelo.

Ad pleny - pise pleny na noc, tak pres den asi jede dokonce bez plen (ano, oblibene tema ), to pak asi vydrzi.

Pujcovna hracek je vynikajici napad, pocitam, ze to desinfikujou, nez to pujci dal a ze urcity hracky typu plysaci tam nejsou k mani. Hracky, na ktery se moje deti upnuly bych spocitala na prstech jedny ruky, to nadseni z novy hracky jim vydrzi tak den, dva, pujcovnu jsem tu nemeli, ale obcas jsme s kamaradkama delaly vymenu, vseobecna spokojenost, nemusi se nakoupit novy kramy. 

Prumerna americka domacnost ma garaz narvanou po strop kramama, vsadim se, ze vetsinou ani nevi, co tam presne maji,z toho je mi uplne uzko.  A taky je mi uzko z myslenky, jak to bude vypadat, az v takovy mire zacne konzumovat Cina a Indie. 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 16:52

Já to nechápu, vždyť ta pani je na fotkách oblečená a vypadá to, že docela stylově, takže někde to oblečení brát musí. To mě trochu mrzí, že to v článku nezaznělo (přečetla jsem ho teda jednim vokem).

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 17:02

Karja Mozna si ho pujcuje z archivu sveho zamestnavatele, takovej benefit, proste  Je teda fakt, ze mi vetsina toho, co ma na sobe, neprijde jako nadcasovy kousky. 

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 17:06

Candance Já teda v mýdlovém slizu neperu, plenky používám 14 měsíců a jsou pořád skoro jako nové.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 17:08

Setare Právě no a jako neni uplně mimo, pěkný černý uzký kalhoty, to kožené lemování na kabátě, to neletí zase tak dlouho, šátek taky nevypadá xkrát opranej. Já mám třeba známou, která fakt jede patnáct-dvacet let starý kusy, normálně svojí střední školu a vypadá to jinak:-D

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 17:09

Pinot Noir to byl taky vtip. Predpokladam, ze jsou ten jine materialy (mozna to plati aspo u neceho), nebo pronajimaji jen ty plenkove kalhotky, do kterych se vkladaji ty save vlozky.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 17:10

Fotky v článku jsou z jejího archivu, tak možná vznikaly jako součást nějakého projektu, obleceni nemusí být ani její (ale může, kolik kusů vlastní tam není uvedeno, jen že byla zvyklá se stěhovat s půl kufrem). Jestli má šatník dobře poskládaný a z kvalitních materiálů, 5 let mi zas takové sci - fi nepřipadá. Jako je to asi jen pro silné povahy, ale umím si to představit. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 17:10

Karja mozna si na to foceni prece jen neco koupila nebo pujcila, ale to ja potom beru, ze ten svuj plan nedodrzuje.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 17:12

Candance tak plán je nezatěžovat prostředí dalšími krámy, to asi funguje.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 17:12

Candance Nebo to před těmi pěti lety byla shopaholička a má nahrabáno. Ne, mě jen zaujalo, že to tam není zmíněný, do čeho se teda obléká. Ale měla jsem jednu učitelku, a ta jela jedny kalhoty, dva svetry a dva šátky no. Třeba jsou to skutečně nějaké promofotky, ale jedna je z nějaké přednášky a tam má taky docela solidní oblečení.

49376 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 17:18

Krehutka zas mi rekni kde koupim cerne kalhoty, ktere budu nosit jako svoje jedine 5 let a porad budou vypadat jako nove? i s kvalitnimi vecmi mi to pripada realne jen pokud jich je dost na stridani. nebo ma to hezky jen na foceni a jinak chodi v odlozenych vecech po kamoskach

Offline 999
19831 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 17:25

Já bych to za nereálné nepovažovala... Některé kusy oblečení mám taky hrozně dlouho a pořád vypadají jako nové. Je fakt, že většinu z nich jsem si nechala ušít na míru a všechny jsou nadčasové. Nevybírala jsem takový střih, který se zrovna nosí, ale takový, který lichotí mé postavě. A jedny kozačky mám 25 let a když je občas vyvenčím, vždycky mi je někdo chválí :-).

Jenže v poslední době si tu karmu zasírám nakupováním v COS .

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 17:54

Ja jako vetsi problem vidim to, ze si nejsem jista, ze budu mit stastnou ruku ve vyberu tech spravnych veci. Tech pet by se teda asi dalo, no, ale i na hodne kvalitnim nadcasovym obleceni je videt zub casu, byt treba v malych detailech. Pak se to musi asi nosit jako vintage, ale to mi osobne moc nejde. 

@Touzim videt ty kozacky! Ja mam jedny nejakejch cca 12 let, porad vypadaji dobre, ani nejsou nejak treskute out, ale proste to neni uplne ono a nenosim je casto, takze mi de facto zabiraji misto ve skrini. 

To je dalsi z mych cilu, nejen nekupovat kvalitni obleceni/boty, ale taky je dostatecne nosit. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 17:55

Karja Zrovna v tom rozhovoru na MP to formuluje tak, že si kromě těch ponožek a kalhotek za posledních pět let nekoupila nic nového, takže si myslím, že věci z druhé ruky se nepočítají, ani nemusí být půjčený, prostě jen sekáč. Kór jestli nakupuje v těch pařížských, to je jinej level. :) 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 17:57

viktorka_od splavu Ona někde říká, že má pouze jedny kalhoty, které nosí každý den po dobu pěti let? Když budu vycházet z předpokladu, že máš dvoje kalhoty, dvoje džíny, tři sukně a troje šaty (to mi přijde jako dost minimalistické, ale budiž, nepočítám teda domácí oblečení) a každý pracovní den střídáš, při cca 250 pracovních dnech, to vychází na 25x oblečené kalhoty v jednom roce. Dejme tomu, že kalhoty nepereš po každém nošení, ale až po 5., to máme 5 vyprání za rok, krát 5 let = 25 vyprání + 100 x oblečené v průběhu 5 let. Řekla bych, že tohle slušné kalhoty vydrží úplně bez problémů. Jinak na konci roku 2014 jsem si koupila šerné slim džíny na Asos Tall, tahám je dost často celoročně (určitě víckrát než 25 x za rok) a pořád jsou jak nové, zatím tři roky...

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 17:58

Karoleena Hmm, ja to pochopila, ze mela na mysli, ze nic novyho vubec (jakoze i vec ze sekace je pro kupce "nova"), tak to by potom slo, v tech parizskejch se asi bude fakt nakupovat dobre. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 18:13

Krehutka Souhlas já vždycky nechápavě kroutím hlavou nad těmi, komu se hadry "rozpadnou po roce nošení" ... jakože možná kdyby je nosili fakt rok v kuse, ale to nikdo, koho znám, takže fakt nechápu. Každopádně je to slušný náběh na další kolo "kdo nepere po jednom použití je prase" a "pračky & sušičky a hodnocení uživatelek" 

Jo a kalíšek opravdu vypadnout nemůže, nekouše a není o nic nechutnější, než ostatní hygienické pomůcky pro tyhle události. A dnešní látkové plíny se s těmi dřívějšími vůbec nedají srovnat. 

49376 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 18:13

Krehutka no to ne, spíš že začínala s půl kufrem oblečení. ale jestli nepočítá sekáče nebo nějaký výměny/dědění od kámošek či příbuzných tak klidně. dcera si taky jednu dobu nekupovala nic na sebe vyjma bot - prostě si chodila do mé skříně