Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:13

Lilly_Ku Boudová byla už před delší dobou v DVTV, taky docela dobrej rozhovor, přijde mi jako zajímavá ženská. A myslím, že loni byla zařazená i do toho forbesovýho žebříčku "30 pod 30"?

Já bych to asi nedala, pět let si nekoupit nic novýho, článek na MP jsem ještě nečetla a pronajímání plínek zní teda divně, ale obecně ty myšlenky z rozhovoru na DVTV mi byly sympatický. 

Offline Janulik03
20316 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:17

Mne je tiež sympatická, ale tie plienky si viem predstavit nie prenajaté, ale vlastné. Množstvo hračiek je fakt mor. 

Ale mna by naozaj zaujímal ako vyzerá jej šatník. Tiež by som nechodila nahá, keby som si 5 rokov nič nekupila,len myslím, že už by niektoré kusy boli v rozklade, lebo by sa príliš často opakovali. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:21

Sweet Potato sdileny kalisek! planovani podle sdilenyho kalendare pres FB:p

tak jasne, vydrzela bych 5 let ale jak by ty veci vypadaly. svrchni osaceni beru, kdyz clovek nemeni velikost 5 let urcite vydrzi pokud nemam 3 tricka ale 30 na pet let v poho. ale ponozky, pradlo? co se kazdy tyden pere? to mam tak na rok-dva max, to se proste rozpadne. leda bych zas mela tech ponozek, puncoch, kalhotek, podprsenek... nakoupeny desitky a to ona tvrdi ze mela 1kufr. tak nevim.

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:22

Karoleena Mne zase neprijde uplne divne pronajimani plinek. Latkove pleny jsou temer neznicitelne, dite je ma na chvili. Ja latkove nikdy nepouzivala, prislo mi to s nasim zivotnim stylem neprakticke, ale vim, ze mezi kamaradkami dost koluji. Jestli nekdo jede na tehle eko minimalisticke vlne, tak mi to neprijde jako spatny napad. Ale pet let si nic nekoupit, to bych taky nedala. 

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:26

Lamicka Mně to taky nepřijde tak divné. Látkové používám, mám tedy všechno nové, ale plenky se běžně prodávají, až nejsou potřeba, vždyť ta počáteční investice je veliká. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:37

Mně připadá skvělá, mám ráda lidi, co dělaj věci jinak a maj názor!

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:44

Sweet Potato ehm ehm... na jednom bio webu se použité kalíšky směle prodávaly, odtud už jen krůček k pronajímání..

Lilly_Ku Já neříkám, že je komplet mimo. Naopak nad nakupováním oblečení uvažuji podobným směrem, hadrárny přecpané polyesterem na jedno použití mě pekelně štvou, ale jsem málo ortodoxní..

Asi je to teď hodně in, na jakémsi "fashion" marketu se to slow fashion jen hemžilo, vesměs to byly podomácku šité hrůzy z teplákoviny s křivými švy za spousty tisíc, zřejmě protože dyzajn.. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:44
Reakce na Lilly_Ku:

...... ale treba s tema hrackama ma uplne pravdu, deti v mym okoli jsou jima doslova zahlceny, rodice v podstate nevedi, kam je davat, a mensi deti jsou z toho mnozstvi spis zmateny.

​Nikdo Tě nenutí dětem kupovat tunu hraček, případně u menší dětí jde část schovat a za nějakou dobu obměnit.

20970 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:47

Čistě teoreticky teda, co je na tom kalíšku, pokud je dezinfiovanej? Asi jenom představa, ne?

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:52
Reakce na brrr:

​Nikdo Tě nenutí dětem kupovat tunu hraček, případně u menší dětí jde část schovat a za nějakou dobu obměnit.

​u niektorých...

Ale je fakt, že menšie deti si budujú k hračkám vzťah, tak tam by som to videla ako problém, u väčších už nie. Navrch mladší sa snažil každú hračku najprv zjesť - nie ožužlať, ale skutočne rozhryznúť.

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:53

Mutziputzi no, dezinfikovanej jo, ale jako ta představa

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:54

Přečetla jsem si ten článek a teď přemýšlím, jak si ta paní zvládla pět roků nekoupit fusekle, spoďáry a podprsenku j(o, dvoje gaťky a ponožky si koupila) To jich měla původně tolik. Vždyť byla těhotná, neporostly ji prsa, nepoužívá kojící podprsenku? Nebo to všechno podědila.

Já jsem poslala dál látkové pleny, co měl maluch jen párkrát na sobě (protože je nesnášel) a hračky typu duplo, odrážedlo, atd. taky předávám dál. Na druhou stranu věci moc dědit neumím.

20970 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:56

Potrefenáhusa je právě jenom představa, mě to nijak nešokuje

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 12:58
Reakce na brrr:

Myslím, že se jedná hlavě o dárky od babiček, dědečků, tetiček a strýčků, že rodiče sami nekupujou kvanta nesmyslů.

49376 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 13:00

Mutziputzi predstava, jasne. vibrator bych taky nesdilela;-)

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 13:01

ice Taky si myslím, to je furt ta stejná písnička jak tadyhle s tím nechtěným proviantem co se tu taky paralelně probírá. Že to pak je možný dát na charitu, poslat dál nebo vyhodit je sice hezký, ale ta pomyslná škoda už vznikla tím, že tu věc někdo vůbec koupil. 

49376 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 13:01

ice jojo, ale to schovavani a obmenovani je dobre reseni, taky jsem to praktikovala. jinak to vazne hrozi zasypanim, zvlast kdyz je deti vic a privod neustava

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 13:02

hmm, pet let bych asi bez koupeni novych puncochacu, podprsenek a bot nevydrzela, ciste z pohledu opotrebeni 

20970 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 13:03

viktorka_od splavu Mně na tom přijde zajímavější to, proč ten kalíšek někdo prodává, si koupí odlehčenou verzi nebo verzi s připojením na iPhone...zajímavý

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 23. ledna 2018 13:04

ice Jasně, ale i to jde řešit domluvou s darujicími, částečnou úschovou, probíráním hraček, atd.

Edit: P.S.: My máme babičku, která nakupuje tuny hraček. Vysvětlit ji to nejde, tak ať si ty hluk vydávající plastové ptákoviny nechá u sebe. Děti to kupodivu pochopily a nevyžadují, abychom ty hračky tahali domů (a k babičce se vždycky těší ).