Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 08:31

baltik holek co prosazujou capsule wardrobe uz ale jsou mraky, a to jak tech normalnich, tak tech, co to dovedly do absurdniho extremu okazale spotreby. Tohle je proste trochu neco jinyho.

Jako ja chapu, ze to neni pro kazdyho (ani pro me, v tehle forme). Co uz uplne nechapu, je podsouvani slecne, ze se tim vychlouba, popripade, ze to, co dela, je nanic.

Tematizovat spotrebu a ty hory odpadu, ktery vznikaj fast fashion, rozhodne smysl ma, zrovna ten rozhovor s ni je fakt inspirativni, a neni nutny ji hned bezhlave napodobovat.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 08:36

baltik souhlas. Candance ten primer s ockovanm je trefnej:-)

Offline baltik
4990 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 08:53

Lilly_Ku mne prijde, ze kdyby ukazovala cestu pristupnejsi pro vice lidi (vcetne tech vyrobcu, protoze treba sama nevim, kde bych nejake zodpovedne hledala), tak ma vetsi sanci "zmenit svet", nez kdyz ukazuje svoje extremni reseni, ktere navic castecne zavisi na lidech, kteri nejsou tak zodpovedni a castecne taky znamena, ze porad nosi to toxicke obleceni, tak se docka spise reakce jako tady, nez nasledovniku

Nebo kdyby se nekdo venoval tomu, kdy se vyssi cena oddevu opravdu vyplati z pohledu zivotnosti, jetsli opravdu saty za 3000 kc vydrzi dele nez za 300, protoze pokud mam mit par veci, tak je nosim a peru opravdu casto, takze je to podstatna otazka

Offline Sweet Potato
40494 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 09:34

Lilly_Ku Nepsala jsem, že ona se tím vychloubá, ale když se ptáš: vychloubat je až moc negativní, ale propaguje to a zároveň i sebe. Ano, je dobře, že ukazuje šílenou fast fashion, ale tohle působí už dost extrémně, jako výzva k napodobení to myslím moc není.

PS: psávala sem diskutující, která také měla velmi nepočetný šatník, nevzpomene si někdo, kdo to byl? 

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 09:42

baltik mně zas přijde dobrý, když si každej vybere cestu, která se mu pro něj zdá vhodná, ona to dělá takhle, tak to ukazuje takhle.

A ty šaty za 3000,- - tak ono to nejde srovnávat s tou rychlokonfekcí, protože se do ceny promítá mnohem víc věcí než jen kvalita

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 09:42

ja mam pocit, ze si tam projektujete neco, co v tom rozhovoru vubec neni. dyt ona mluvi o tom, jak to ma ona, nikde nevidim, ze by chtela spasit svet nebo ze by tvrdila, ze se musi vsichni chovat jako ona. povida o tom, jak ona osobne pristupuje k obleceni, o tom, co ji bavi, o svych projektech, o tom, co ji osobne naplnuje.

pro me to je rozhovor s zenou, co se seberealizuje v oboru, kterej ji zajima.

fakt me prekvapuje, ze ten clanek sklidil tolik negativnich ohlasu.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 09:47

Lilly_Ku ja teda komentovala clanek na MP, ne ten ktery jsem pak nasla, z nej jsem cetla jen podrobnosti o tom NEnakupovani ktere je tak vypichnuto v tom sousednim. z nej to proste vyzniva ze se chlubi a pritom taha veci z kamaradek...

edit: tys tu treba psala o zarizovani bytu, ze si dost veci delas sama, opravujes vyhozeny atd. to je sympaticky. min sympaticky by bylo, kdyby ses chlubila ze vuubec zadny veci do bytu neporizujes protoze nic nepotrebujes a vystacis s tim co mas z drivejska,  a.. pak se ukazalo ze to proste neni uplne pravda

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 10:59

Sweet Potato Pamatuji si fotku satniku. Bylo tam jen par veci v zakladnich barvach. Mne se to hodne libilo, na zaklade te fotky jsem dost protridila satnik. Kdo to byl, to si nevzpomenu.   

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 12:07
Reakce na Lilly_Ku:

ja mam pocit, ze si tam projektujete neco, co v tom rozhovoru vubec neni. dyt ona mluvi o tom, jak to ma ona, nikde nevidim, ze by chtela spasit svet nebo ze by tvrdila, ze se musi vsichni chovat jako ona. povida o tom, jak ona osobne pristupuje k obleceni, o tom, co ji bavi, o svych projektech, o tom, co ji osobne naplnuje.

Offline Garfie
28591 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 12:22

Sweet Potato To bylo ještě na MP, ne? Taky si to pamatuju, myslím, že tam byla přímo na tohle téma diskuse, dost zajímavá. 

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 15:56
Reakce na Lilly_Ku:

​Souhlasím.

Offline barbucha blogger
35943 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 16:13

Ja nevim co porad resite. V tom rozhovoru je vyslovne receno, ze tetina zije v Parizi a nenakupuje v retezcich. Se ji nedivim, kdyz ma Chanela na kazdym rohu.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 24. ledna 2018 17:02

Knihobudky u ná fungujú výborne (klop-klop). V dosahu mám dve, nepísaná etiketa je, koľko človek vezme, toľko dá. Jasné, že to nikto nekontroluje, ale mám poit, že je tam toho plus-mínus stále rovnako - a bmenené. Ďalej o pár ulíc je antikvariát a na fakulte v knižnci máme regál s knihami na zobratie (alebo nechanie), často sú tam knihy z pozostalostí bývalých profesorov, ktoré knižnica nevzala - buď sú tematicky mimo záber, alebo ich má z toho titulu dosť - a bývajú tam fakt poklady, nehovoriac o cenných poznámkach na okrajoch, ktoré si k tomu dopisovali. Tm často lovím.

Offline evuch
94 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 12:12
Reakce na Lilly_Ku:

Já teda vnímám spíš pozitivně, že se nesnaží ty kamarádky předělat k obrazu svému, ale využívá jejich způsob fungování pro podporu fungování své filozofie. Je to asi dost extrém a osobně si hodně vážím lidí, co to dokážou a udrží to na rovině inspirace vlastním příkladem a ne "cpu to všem do ksichtu, protože jedině já to dělám správně a spasím svět". No, ale pořád i já usuzuji jen ze dvou rychle přečtených článků.  

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 12:18

evuch Tam mně to zase přijde poněkud pokrytecké. Ona nenakupuje, ale zcela v pohodě využívá nákupů druhých. Kdyby nosila svoje věci do rozpadnutí a a neobnovovala "zbytečně" šatník, brala bych to.

Ale nakupují kamarádky a ona pak obnovuje šatník jejich nákupy.. no.. Někdo tedy stejně nakupovat musí. Všichni to dělat stejně nemohou, hadry by brzy došly. 

Offline evuch
94 příspěvků moje polička 27. ledna 2018 12:26

Dadoo Hmm, chápu, jak to myslíš. Ale já teda nepředpokládám, že dojde za kámoškou a řekne, ať ji dá černé džíny, kámoška ji podaruje svoje džíny a pak jde a koupí si nové. Představuji si to spíš: potřebuju nové kalhoty, nemáš nějaké, co nenosíš? Kámoška vytáhne kalhoty, co nenosí, bo jsou ji malé nebo cokoliv, a ona je prostě zužitkuje. Jako já takhle právě docela funguju (většinou na straně nabízejícího), takže si to tak automaticky představuju a to mi právě pokrytecké nepřijde. 

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 28. ledna 2018 23:02

Při nákupu v supermarketu jsem byla nucena vyslechnout píseň Absolutní Absurdistán od Lucie Vondráčkové. Teď jsem zjistila, že je to už stará věc, ale já to slyšela poprvé. Strašlivé! Měla jsem chuť zahodit brambory a mlíko a utéct. Nevěřila bych, že to někdy řeknu, ale zlatej Jelen!

Offline kocoureksuggy
1385 příspěvků moje polička 28. ledna 2018 23:16

Pinot Noir 

Tak to jsi toho neslyšela ještě spoustu 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 28. ledna 2018 23:18

Pinot Noir Zahodila bys to, utikala a do toho by ti Lucka zpivala - At je jak vítr. Tu zas nesnasim ja.

Offline kocoureksuggy
1385 příspěvků moje polička 28. ledna 2018 23:24

Pinot Noir Karja 

A končila by písní Ještě dejchám. To je taky perla.