Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 06. února 2018 20:18

Dadoo 

Offline Garfie
28591 příspěvků moje polička 07. února 2018 05:21

Dadoo  wau, tak to je mazec....snad jsi to přežila bez úhony!!!

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 07. února 2018 08:15

Dadoo  Hlavně, že to docvaklo a už bude dobře. Zajímalo by mě, jak se dá pumpičkou nadávkovat 10 kapek?

Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 07. února 2018 08:23

Dadoo Ten lék vč. návodu na používání bys měla obratem nahlásit na SUKL!

Offline RoSa
10195 příspěvků moje polička 07. února 2018 10:06

mysmat tak nejspíš ne dostatečně blbuvzdorně? ...

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 07. února 2018 11:45

Pokud mi pamet jeste slouzi, tak jsou totiz zaregistrovany dva druhy baledni - jedno klasicky s kapaci vlozkou, jedno s davkovaci pumpou. Bud to blbe predepsal uz doktor (chtel napsat kapky, napsal pumpu a davkovani ponechal pro kapky), ale i tak se to melo podchytit v lekarne. Uz na pohled se lisi velikosti a tak ten nesoulad v davkovani mel proste docvaknout. Sla bych tam to rict, to je velka chyba toto. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 07. února 2018 12:01

Nesnáším slovo topka. Zaplavilo mi fb, instagram a ted uz i email! Jaká snídaně je vaše topka? Tenhle salát je vážně topka! Tahle řasenka je moje topka. Ta hra byla topka.   

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 07. února 2018 12:33

Dadoo ženská!!!! žiješ? aspon zamávaj.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 07. února 2018 13:09

Lamicka souhlas! Popr jeste strop. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 07. února 2018 13:16

jinx Strop mam na druhem miste za topkou.

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 07. února 2018 13:43

slniecko Garfie Bledule RoSa mysmat Lama_z_Lana Janulik03   Žiju!

Návody vždycky čtu, už z toho důvodu, že jsem na Warfarinu, tak si to hlídám všechno ještě raději sama. Ale tohle fakt hrozně bolelo, tak jsem si ze všeho nejdřív prostě vzala lék.

První den jen 8 "kapek". Ležela jsem jak mrtvá, sotva blábolila, ale krk nebolel ;-) Ještě jsem si říkala, že to na mě působí docela dost, že takové umrtvení jsem ani nečekala. 

A druhý den ráno to bolelo zas a víc, tak jsem si dala těch předepsaných 10. A pak jsem si v klidu četla leták. A až na druhé straně úplně dole je tabulka přepočtu stisků na kapky. No... a to jsem se docela zhrozila. Stačila ta zástava dechu, bezvědomí a další. První jsem zavolala manželovi, aby se hned vrátil a pak jsem volala na záchranku a ptala se, co dál. Nejdřív si vzali adresu, aby, kdyby, mě nemuseli hledat. Pak řekli, že mě má manžel, lze-li, dopravit na internu do nemocnice - ale já bych už neudělala ani krok. Kdyby se stav nějak výrazně zhoršil, máme volat.

pak dorazil manžel a rovnou zavolal sousedovi - primáři interny v nemocnici a protože to nebral, i jeho ženě, kardioložce.

Oba se "zasmáli" a přikázali, at mi měří tlak, kouká, jak dýchám a hlavně, at do mě nalije co nejvíc vody. Tím se to prý trochu zředí.

naštěstí u nás zapomněla vnučka láhev s pítkem, protože brčka doma nejsou a já se nemohla zvednout a ani bych hrnek v rukou neudržela. Tak do mě nalil za hodinu přes dva litry vody.

A ono to fakt pomohlo. Resp. nebylo mi hůř, než předchozí den, kdy jsem těch kapek měla 40.

Ale když už jsem se nebála, bylo to zajímavý pocit. Nemoci hnout ani prstem a přitom se vznášet  Celé to trvalo cca 7 hodin.

Nicméně.. na receptu bylo napsáno 10 kapek. Na obal mi napsali 10 kapek - kdyby mě upozornili, že 1 stisk se nerovná jedna kapka, bylo by mi to jasné.

Mně je v podstatě jedno, jak se té dávce říká, jestli kapka, nebo stisk. Prostě jsem si dala těch deset dávek, jak jsem měla napsáno.

Osobně si myslím, že mě měli upozornit v lékárně při výdeji, že mám psáno kapky, ale že se kapka nerovná jednomu stisku.

já chtěla co nejrychleji utišit bolest. Ted si můžu říkat, že mi to mělo být divné, ale.. po bitvě, že..

Dopadlo to dobře, dneska jsem si vzala už jen 2 stisky. Ale.. bolest je jen ztlumená, nezmizela.. jako minulé dva dny. Ale asi se s tím spokojím 

Děkuju za starost :-)

Edit: Právě jsem koukala, že na obalu je napsáno, Pozor! 1 stisk se nerovná 1 Kapka. Ale.. kdo by ta mrňavá písmenka četl, že.. 

Online Mirka
4003 příspěvků moje polička 07. února 2018 13:47

Dadoo Stejný dávkovač měla dcera u vakcíny. Ty kapky se skoro nedaly spočítat. Sestřička radila zjistit, za jak dlouho vykapeme jednu lahvičku a podle toho přidat/ubrat (super rady). No prostě  hrůza. Hlavně, žes to přežila ve zdraví.

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 07. února 2018 13:54

Dadoo teeeda. No hlavne, že je ti lepšie. Taká priotrávená si si pripadala ako narkoman?

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 07. února 2018 14:14

Janulik03 Moc příjemný to nebylo, to bych se narkomanem stát nechtěla. Ale zkušenost každopádně zajímavá. Hlavně, když jsem občas otevřela oko, a z 10 cm mi do obličeje zíral manžel, jestli dýchám 

Opakovat to nehodlám ;-)

Offline Janulik03
20315 příspěvků moje polička 07. února 2018 14:17

Dadoo 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 07. února 2018 17:27

Dadoo Hlavně, že to dobře dopadlo. V lékárně na to rozhodně neměli psát 10 kapek nebo ještě upozornit, jak píšete. Hlavně, že jinak  tam vysvětlují pořád dokola třeba i léky, co berou lidi  20 let. Souhra špatných okolností. 

Offline Garfie
28591 příspěvků moje polička 08. února 2018 04:02

Dadoo No fuj, dělá se mi špatně jen to čtu...ale viděla jsem, že ses patřičně odměnila, takže to nakonec všechno dobře dopadlo 

Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 08. února 2018 10:23

Dadoo to je tedy zkušenost.. ze zásady příbalové letáky nečtu, tak možná začnu

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 08. února 2018 16:57
Reakce na Magráta:

Dadoo to je tedy zkušenost.. ze zásady příbalové letáky nečtu, tak možná začnu

​Proc ze zasady nectete ?