Zina mně přijde nejdůvěrnější máma, mamka jsem jí v životě neřekla. To kdyžtak ta maminka, ale je to hlavně máma.
Přiznání
Potrefenáhusa Já to použiju spíš, když o ní mluvím. Byla jsem tam s mamkou...Ale asi častěji s maminkou :-).
999 taky jsem používala "mamka", i teď, když o ní mluvím (už nežije), tak jako o mamce
Já teda jednoznačně mami a tati, maminko a tatínku u mě neprojde přes odpor ke zdrobnělinám a k tomu bych měla pocit, že jim je 100 let a jsme v 18.století a mámo/táto bych si připadala jak Otesánek
barbucha veď ja som tiež vždy nad manželom prevracala oči a rozprávala niečo o F-kových diagnózach, kým neprišli tieto 2 požiare...
Otce oslovuju mírně hanlivou variantou jeho křestního jména :-).
Mutziputzi jo, Otesánek, přesně! jsem doteď myslela že to tam slyšim jen já a moje brňácký ucho![]()
Mutziputzi jo tak mámo jí taky neříkam, to se mi taky nelíbí, říkám jí mami. Ale jakmile o ní někde mluvím, i před ní, je to máma.
Mutziputzi To mně dneska jeden seladón řekl, po té, co slyšel o plánech na dovolenou, že to se asi manžel pěkně prohnul!
No napřed jsem oněměla já, pak zase on! Pak se to snažil vylepšit blekotáním, že on musí doma dělat stojku.
juuuj to je blbinek ale. O vydelavajich zenach neslysel?
jinx Zas faktem je že znam pár vydělávajících, ale vychcanejch![]()
Já říkám vždycky mamka, když o ní mluvím s někým známým, oslovuju mami nebo mamuš a když o ní mluvím s někým cizím říkám většinou maminka. Jo a dcera mi teď z ničeho nic začala říkat maminko a je to moc hezké :-)
18. století nestoletí ![]()
Garfie dokud nevyká....![]()
jinx Vzhledem k tomu, že se stýkáme obchodně, to byl fakt docela fail. Ale když o tom tak přemýšlím, i kdybych nevydělávala, rodinnou dovolenou nebo vlastně asi jakýkoli rodinný výdaj nepovažuju za něco, co by bylo jednomu z partnerů odkrajováno z “jeho”.
Sweet Potato to byl obchodni kontakt? no tim spis je to fail. Miluju tady ty chlapaky ![]()
Přiznávám, že mi začíná hodně vadit, když mě někdo pozve na nějakou akci a je tam barevný dresscode
Navíc v barvách, které nemám ráda a musím do toho sladit celou rodinu
moninika eeeeee to ako fakt? ![]()
moninika Tohle vůbec nechápu. Pokud to oblečení není vyloženě ze stejný látky, např. pro družičky na svatbě, tak hosti v tisíci odstínech modrý rozhodně nebudou vypadat líp, než kdyby se oblíknul každej po svým. Bude to vypadat spíš nepovedeně.
Otázka v tom případě nezní, jak sladit rodinu, ale jestli tam opravdu musíš ![]()
Janulik03 Jo
Navíc tito konkrétně měli svatbu loni a všichni jsme museli být v modré. Tentokrát jsou to křtiny (formát oslavy asi jako svatba) a barvy červená/lila/růžová... Už jsem se vyvztekala a rozhodla se, že si vezmu vínové šaty co mám doma a budu dělat, že neumím barvy. Manžela a syna sladím kravatou a dceři holt koupím nové šaty...
coralline Loni jsme takto sladěné svatby absolvovaly tři. ![]()
barbucha Je to rodina, nechci jim záměr kazit a vyčnívat tam extra z davu. Samozřejmě když bych přišla v zelené, tak mě nikdo nezastřelí, ale když už si to přejí...
A taky se přiznám, že mě medí, když si svatebčani k oznámení přidávají kartičku, že chtějí peníze. Chápu to, že nechtějí dary, ale přijde mi nevhodné si o to přímo takto dopředu říkat. Jako odpověď na dotaz co by jim udělalo radost ano, ale takto befel dopředu se mi příčí.
moninika To jsou teda otřesný móresy, jak ty barvy, tak ty kartičky ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí