moninika To jsou teda otřesný móresy, jak ty barvy, tak ty kartičky
presne tak.
presne tak.
Pinot Noir Jsou, ale je fakt, že to pak celkem hodí slušný balík. Co vím, tak u všech ty částky byly přes 100 tisíc a byly to celkem malé svatby.
Četla jsem o soudci vrchního soudu Elischerovi, že když se ženil, tak si taky napsali o finanční obnos. Údajně na dovolenou.
To je ten, co si měl říkat o úplatky.
Tehdy jsem si říkala jestli to má zapotřebí. Ale přijde mi to nevhodné u každého.
tiež mi to tak príde...
to je dobre šosácké
moninika Pinot Noir Říkala nám učitelka, že ve Španělsku píšou někteří snoubenci rovnou na svatební oznámení číslo účtu. ![]()
Aranel Upřímně, já skoro nevidím rozdíl mezi žádostí o peníze a seznamem požadovaných darů.
Sweet Potato Já chápu, že nikdo nechce dostat krámy, po kterých netouží. Ale to, že bych dala přednost penězům, protože všechno mám ... nebo bych si přála něco ze seznamu, bych pozvaným řekla až po jejich dotazu, co mi mají koupit ke svatbě a neposlala jim to rovnou s oznámením.
Už je to pár let, co sem byla na poslední z několika svateb, ale jako pozvaný host sem vždycky uvítala návrh, co si přejí za dar. Není nic horšího než investovat do něčečeho, co mají/ nechtějí/ nelíbí se jim. Nějak teda už nepamatuju, jestli to bylo součástí pozvání (asi ne, ale i kdyby jo, tak se asi neurazim). Pravda je, źe sem byla na svatbách jen blízkým přátelům anebo rodině, takźe spíš proběhla běžná domluva. Ty dary na svatbě sou zvyk a radši dám obálku, než porcelánovýho jelena, když to tak chtěj ![]()
ale to lazení do barvy, no, to by mě mohlo dostat do problémů, to jo (kdyby to někdo třeba chtěl mít v růžový
)
U nás si seznam darů vymohli příbuzní a nakonec to bylo dobrý, bez něj by nám ty příručky ke 4. edici pravidel pro Dungeons a Dragons asi nikdo nedal :-).
Ladění do barvy mi přijde hrozný, už takhle řeším, co na sebe, a muset do toho ještě řešit barvu, tak bych asi zůstala doma.
moninika Já jsem si taky vždycky říkala, že chtít peníze je e-e. Ale pak se vdávala známá a moc hezky poprosili o příspěvek na svatební cestu a přišlo mi to úplně v pohodě.
Svatebni seznam daru mi prijde zcela v poho, zadost o prachy si zada stylistickou uroven nikoli level bernak...pozadavek na barvu odevu je neomluvitelnej
Sweet Potato Mně peníze místo daru vůbec nevadí, posledních několik svateb jsme taky darovali obálku, ale vždycky to bylo po dohodě nebo na základě pokecu předem. Dát žádost o prachy jako součást pozvánky, kdy to pomalu vyzní, že bez obálky nebudeš vpuštěna, mi přijde trapné.
Svatebni seznam daru mi prijde zcela v poho, zadost o prachy si zada stylistickou uroven nikoli level bernak...pozadavek na barvu odevu je neomluvitelnej
mi ten pozadavek na barvu prijde krute malomestsky
jinx Presne, hned si predstavuju pak to umelecky focenicko
Mutziputzi ja si predstavuju, kterak se damicka citi jako z americkeho bijaku, co videla na nove
jinx Nanynka Kulichova čerstvě přibylá do Stepfordu.
jinx a sup na honeymoon pobyt ze Slevomatu!
moninika Pinot Noir Říkala nám učitelka, že ve Španělsku píšou někteří snoubenci rovnou na svatební oznámení číslo účtu.
Chápala bych, kdyby to bylo číslo nějakýho dobročinnýho účtu...
Ale jinej kraj, jinej mrav. U nás si rovnou říct o prachy je spíš nevychovaný bych řekla.
Loni mladej pán se slečnou řekli, že nic nechtěj, vůbec nic, a tak se jim sešlo něco drobnejch darů - a od vděčnejch příbuznejch (že je maj z krku) taková suma, že nevěřili vlastním očím. Spíš by je nezaskočilo, kdyby dostali pár stovek na útratu v hospodě ![]()
barbucha Takze dobry, ne? Ja jsem taky nemela pozadavky, pouze na kamarady umprumaky, od kazdyho jsem chtela obraz, pac stejne zadny prachy nemaji. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.