Ad WC - myslím, že se tu přestalo rozlišovat "v nutném případě" a to ostatní. A Dadoo pokud vím neučí na ZŠ, vážně máte pocit, že středoškolák musí mít problém dodržovat daná pravidla? A už vůbec nechápu, proč by nešlo vydržet 45 minut bez jídla a pití. Pokud má někdo nějaký osobní problém, který tyhle věci ovlivní, dá se to učiteli říct předem a jistě se třeba dítěti - diabetikovi nebude zakazovat, aby se napilo nebo snědlo kousek něčeho, když musí. Ale proboha mi nevykládejte, že je nutné a normální, aby se během 45 minut couralo třídou x lidí co 5 minut, vybalovali sváču atd.
Přiznání
Kokoska Ale Dadoo psala, že nepouští bez vyjímky. To mi prostě přijde přes čáru. Jestli studenti pod jakjoukoliv záminkou hromadně opouštějí výuku, tak je prostě problém jinde. Jasně že ani v práci neodcházíme běžně z porad na záchod, ale rozhodně se nikomu nebrání odejít na pár minut z konferenčního hovoru. Takže ano, je lidsky ohleduplné nepřerušovat někomu výklad, ale prostě občas to jinak nejde.
SunEclipse
Nepouštím. Pouze ve výjimečných případech. 45 minut bez záchodu není žádný problém vydržet a pokud se někomu o přestávku ještě nechtělo, těch 45 minut tutově vydrží. Já jsem kolikrát ráda, když se dostanu po 14. hod., když se skončí.
SunEclipse Tak vyjímka byla zmíněna, ale tak všeobecněprohlásit "nepouštím", mi prostě přijde blbé a i nedůstojné.
Kokoska ty jo, a ted ten timing.... aby to jako vyslo, pit jen o prestavce, ale tak, aby potreba wc prisla taky az o prestavce...stres proste![]()
jinak nikdo neprosazoval hromadne courani x lidi po tride a vybalovani svacin ve velkem... fakt lidi ctete, co ostatni pisi a nic si tam nepridavejte, jinak to nema cenu...
nolita Já nevím jak to má moderní současné žactvo, za nás na gymplu s tím člověk tak nějak počítal, že na svoje potřeby má jen přestávky. Nijak mě to nestresovalo, klidně se ještě daly i úkoly napsat a pokecat se spolužákama.
Kokoska klid, to byl vtip... ohledne zbytku za me plati porad totez, pravidlo, kdy ucitel urcuje, zda muzu na wc, a zda zrovna ten muj pripad je ten vyjimecny, povazuji za naprosto absurdni bez ohledu na to, kolik lidi to behem sve skolni dochazky zazilo a prezilo...
To je jak pes jitrničku sežral. Jdu spát a vzhledem k tomu, kolik melouna jsem večer snědla, jsem zvědavá, kolik přestávek na WC v noci bude potřeba ![]()
Kokoska Tak evidentne je to s tým zákazom odchodu na WC módne keďže už prvák dostane za odchod na WC "trest". To podľa mňa musí deti stresovať, čo ak náhodou cez prestávku nestihne. A že sme na poschodí na ZŠ nemali 30 záchodov ako v NC ale tak možno 4ba z toho 2 nefunkčné. No ale tak príprava na SŠ asi. Ja som nič podobné za celú svoju školskú dochádzku nezažila. A mohla som chodiť na záchod aj v škôlke počas povinného spania.
...
A teď si představte,ze během písemných maturit,se na wc nedostanou dokonce více než 60!!! ŠEDESÁT! !! minut. A to bez výjimky. Prostě nesmí,nebo pokud musí,už se nemůžou vrátit!
A to je teprve masakr! To je bezohlednost, co?![]()
Nepamatuju si, že by nám někdy někdo zakazoval odchod na WC během hodiny, možná tím, že se to neřešilo to ani nebylo něco tak atraktivního, že by to někoho lákalo z plezíru, proto by mě ani nenapadlo, že má učitel vůbec právo udělovat souhlasy, myslím, že bych s učitelem, který brání mému dítěti jít na WC měla opravdu problém.
Dadoo Tak u zkoušky je to přeci pochopitelné, ale za běžnýho provozu?
Dadoo hystericky to zenes do extremu, o kterych nikdo nemluvil.
Tyjo, vlezu sem po třech dnech a tady se pořád ještě čůrá? U dětí na škole už prvňáčci mohou na záchod bez žádání o dobolen. Vstanou, na své místo posadí k tomu určeného plyšáka nebo tak něco a jdou. Funguje to. Jenže poporostou a z odcházení “na záchod” se občas stane sport. “challenge accepted.” A vůbec se nedivím, že to někteří pedagogové ve svých hodinách utnou. A světe div se, jeden z těch krutých nedemokratických zakazovačů bývá žáky gymnázia pravidelně odhlasován jako jeden z nejoblíbenějších.
Stejne ty argumenty ze student musi vydrzet 45 minut bez curani...ja si dam kafe, vodu a jdu behem nasledujicich 60 minut asi tak 3x na wc. Nebo mi staci blba ryma nebo menzes a jsem taky jako koroptev.
ice Tak ale to musíš nahlásiť predom. Pani učiteľka, dala som. Si čaj, som trochu nachladena a mám menštruáciu. Ako to vidíte s mojím prípadným odchodom na WC počas hodiny. Môžem?
ice kruh se uzavira. Mas dat tri hrnicky vody denne a bylo by po problemu! Jestli ty tu vodu nepijes z nudy ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí