Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Linda
94 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 17:41

Krásným zážitkem pro mě byly opět volné tance, zvláště Francouzi a Italové na prvních dvou místech - to je dokonalost a symbióza v každém pohybu .

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 20:44

Také se kochám krasobruslením.

Jsem velký fanoušek francouzské dvojice Gabriella Papadakis / Guillaume Cizeron, kteří mě dnes neskutečně potěšili. 

Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 20:56

mne teda prave vytocil Brezina.  co to jako bylo? v rozjizdce naskakal vsechno, misto technickeho trenera potrebuje kluk psychologa. 

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 21:01
Reakce na continuity:

Že jo? Takové krásné skoky, jsem se těšila, a potom... 

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 22:00
Reakce na Ellen:

Presne, presne.... s tim psychologem me to taky napadlo a po rozhovoru jsem si to jen utvrdila.

Ja se tesila, uplne mi bilo srdce.....  

Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 22:07
Reakce na Candance:

no tak ten rozhovor tomu uz jenom nasadil korunu. co to ma proboha za trenera, ktery mu rekne, ze je to fifty-fifty? vzdyt musi byt presvedceny, ze ma na to zajet to, co trenoval nekolik mesicu a ne tak stylem, kdyz panbu da a motyka streli: mozna to dopadne a mozna taky ne. 

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 22:17
Reakce na continuity:

Presne .... jako chapu, ze byl zklamany, ale  ... 

Jinak jsem nepochopila, ktera polovina mela byt dobra.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 28. ledna 2017 23:19
Reakce na continuity:

"mne teda prave vytocil Brezina.  co to jako bylo? v rozjizdce naskakal vsechno, misto technickeho trenera potrebuje kluk psychologa. "

Vytočil? Nechápu tenhle typ reakcí.  Zaprvé není pravda, že Michal v rozjížďce naskákal všechno (a ani k tomu, aby si závodník skočil všechny skoky, není rozjižďka určená a nedělá se to), zadruhé i kdyby naskákal všechno, a třeba pětkrát, není to zárukou dokonalého provedení naostro (ani úžasný Férnandes nezajel v závodě všechno na 100%). S psychologem se na téhle úrovni pracuje automaticky. A to všechno prostě někdy (někdy docela často) bohužel nestačí. Usuzovat něco z rozhovorů, které poskytne teprve pár minut po osobní sportovní "tragédii", navíc "doma", mi přijde taky docela nefér. 

Michala je mi teď především líto. Přeju mu, aby se oklepal a ještě ukázal to, co umí, v tu pravou chvíli.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 29. ledna 2017 06:46
Reakce na wendulka:

Typickým příkladem takového strojku byl pro mě třeba Alexej Jagudin, než pak konečně přišel komplexní Jevgenij Pljuščenko. Ale to bylo ještě staré bodování.

No, a mně se třeba Jagudin líbil o hodně víc než Pljuščenko (ale samo, že se mi líbil i Pljuščenko), přišlo mi to takový mnohem víc mužný a mnohem sportovnější, Pljuščenko byl asi lepší tanečník, ale vždycky jsem měla pocit, jako by přiletěl odněkud z Marsu, působil na mě tak hrozně jemně a trochu unyle.

Ten vítěznej tanec mi včera přišel úplně dokonalej, normálně jsem se u toho rozbrečela 

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 29. ledna 2017 11:34
Reakce na Potrefenáhusa:

Ano, tou baletní průpravou působil trochu jemně. Řekla bych ale, že to bylo i tím, že tehdy tolik takových krasobruslařů nebylo.

Budeme-li se však bavit o opravdu mužném krasobruslení, tak to bylo pro mě jednoznačně Philippe Candeloro. Nebyl sice tak technicky zdatný, ale dodnes si pamatuju, jak mě ta jeho d´Artagnanovská jízda zvedla ze židle. Alexej pak sice o několik let později použil mušketýrské kroky ve své vítězné olympijské jízdě v roce 2002 taky, ale už to nebylo stejné. Jo, taky se mi líbil, dokonale bruslil, nicméně mi u něj po umělecké stránce prostě chyběl ten prožitek, který Žeňa dovedl třeba do té Carmen přinést.

Ale tak jasně, tu uměleckou stránku bruslení vnímá každý jinak a navíc tehdy se to bruslení hodnotilo úplně jiným způsobem než dnes.

Francouzi tančili krásně, ale mně se třeba kompozičně moc líbil i tanec Italů. Škoda těch chybiček.

Offline wendulka admin
16642 příspěvků moje polička 29. ledna 2017 11:52
Reakce na domenica:

Mně bylo včera líto všech mužských účastníků. Trochu to vypadalo, jako kdyby si ve snaze předvést se co nejlépe skoro všichni nastavili laťku výš, než bylo nutné, ale možná to byl jen můj dojem a byla to jen náhoda.

Jediné, na co si "stěžuju", že se Javier oholil. Na druhou stranu je pravda, že k tomu Elvisovi by se to nehodilo, no. Ta Malageňa v krátkém programu o den dříve byla ovšem dokonalá, i když bylo by dost divný, kdyby ji jako Španěl neměl v krvi.

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 29. ledna 2017 12:32

Ale tak jasně, že mi Březiny bylo líto... A nemálo. Škoda přeškoda. Je fakt, že chybovali i jiní...

Fakt mě zamrzelo, když jsem viděla tu jeho rozjížďku a pak realitu, ale samozřejmě nejvíc to bude mrzet jeho samotného.

Jojo, Italové v tancích byli taky skvělí, moc mne pobavili, ale Francouzi mne nadchli, takže podle mě je konečné pořadí naprosto v pořádku. :-)

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 29. ledna 2017 12:34
Reakce na Ellen:

mně se Italové taky líbili, ale pořád mi to přišlo jako bruslení, u těch Francouzů to byl fakt tanec, přišlo mi to i takový moderní, současný, neokoukaný, no, prostě mě to fakt nějak sebralo. 

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 29. ledna 2017 12:38
Reakce na Potrefenáhusa:

Mne ti Francouzi uhranuli už v Bratislavě, a od té doby na ně vysloveně číhám a během jejich jízdy se vždycky celou dobu okouzleně usmívám.

Offline Linda
94 příspěvků moje polička 29. ledna 2017 13:39

Pro Italy mám "slabost", neboť vždy dokonale ztvární příběh na ledě i herecky a mají vše doladěno do posledního detailu, myslím i obečení, účes a make up a co se týká jejich vzhledu, přijde mi, že vizuálně se k sobě hodí postavou a vzhledem, jako snad žádný jiný pár v soutěži. Vzpomínám třeba, jak jeli před lety Silnici . Francouzi mají zase ještě něco navíc a jsou technicky dokonalí, rychlí, moderní a mají šmrnc a větší náboj .

Offline Candance
5628 příspěvků moje polička 29. ledna 2017 14:00
Reakce na wendulka:

Candeloro byl platonicka laska v mych ccav mych  10 - 12 letech

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 29. ledna 2017 14:04

Francouzský pár jezdí a vypadá nádherně. I když jen stojí.  To je ten typ páru, na který se bude dlouho vzpomínat, stejně jako na Torvillovou s Deanem, Anissinovou s Peizeratem a některé ruské páry. A pro italský pár to už vlastně platí nejspíš taky, řekla bych.

Pokud jde o celý šampionát, po delší jsem době jsem neměla snad ani jednou pocit, že by mělo být hodnocení, ať už dílčí nebo celkové, jiné, než jak hodnotili rozhodčí. Věc donedávna nebývalá a jsem ráda, že s novými pravidly se ty různé nespravedlnosti v hodnocení těžko stoprocentně měřitelného sportu trochu omezily.

Jiná věc, která souvisí se změnami posledních let, ale ze které moc nadšená nejsem, je povolení užití vokálního hudebního doprovodu (se slovy, tj. prostě písničky) u všech jízd. Zatím co předtím byl striktně zakázán (a používal se jenom pro exhibiční vystoupení), teď je to na libovůli soutěžících. Vidím to jako krok, který - na rozdíl od ostatních novinek - neposunuje krasobruslení ideálním směrem, resp. je to zbytečné gesto, odůvodňované údajně jako vstřícný krok pro diváky. No jak pro které. Nevidím potřebu stírat rozdíl mezi exhibičním a závodním vystoupením. U soutěžní jízdy mě baví to maximální soustředění (závodníka i diváka) a je tolik, tolik příkladů skladeb (všech stylů, klasických i moderních, všech možných temp, jen prostě bez vokálů), které přikovají diváka k sedadlu, kdy během jízdy - vedle potlesků - není slyšet spadnout špendlík... zářným příkladem je zrovna teď často zmiňovaný francouzský taneční pár. Je fakt, že u Fernandeze mi jeho výběr (písniček) nevadil, ale tam byl ten výběr tak dokonalý a souznějící s jeho naturelem, že mě to nerušilo. Jindy, u jiných, mi některé "odrhovačky" trochu vadily a kazily mi dojem z jízdy. No, budu zvědavá, jak s tímto novým pravidlem budou do budoucna týmy kolem bruslařů pracovat a budu doufat, že s citem. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 29. ledna 2017 14:18

Přidám se do debaty o krasobruslení, já teda skoukávám en vybraná videa na youtube (ještě, že je tam ruští piráti dávají :) ) a tímto děkuji za tipy na koho se kromě medailistů a našich kouknout. Naše sportovní dvojice mě taky dostala, krásný pohyb a vyzrálý výkon na to, kolik jim je. Costnerové jsem fandila, to byla nádhera ta její jízda, v ladnosti pohybu se jí fakt jentak někdo nevyrovná a Francouzi v tancích mě včera dostali, úchvatná symbioza hudby s pohybem, dokonalé vyjádření hudbby - opravdu KRASobruslení :). Akorát jak jsem to měla z ruské tv tak tam po výsledcích několikrát padlo něco o nespravedlnosti, asi nemohli skousnout, že nevyhráli jejich.....

Já na krasobruslení trpím :) největší zážitek pro mě byl kdysi vidět naživo v Praze Annisinovou s Peizeratem s Carminou Buranou :) Tehdy nevyhráli, ale publikum bylo jednoznačně na jejich straně, strhli všechny...

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 29. ledna 2017 14:39
Reakce na Potrefenáhusa:

Typickým příkladem takového strojku byl pro mě třeba Alexej Jagudin, než pak konečně přišel komplexní Jevgenij Pljuščenko. Ale to bylo ještě staré bodování.

No, a mně se třeba Jagudin líbil o hodně víc než Pljuščenko (ale samo, že se mi líbil i Pljuščenko), přišlo mi to takový mnohem víc mužný a mnohem sportovnější, Pljuščenko byl asi lepší tanečník, ale vždycky jsem měla pocit, jako by přiletěl odněkud z Marsu, působil na mě tak hrozně jemně a trochu unyle.

Ten vítěznej tanec mi včera přišel úplně dokonalej, normálně jsem se u toho rozbrečela 

Mě se taky Jagudin vždy líbil víc, přesně tak, jak jsi vystihla. Pluščenko v začátcích mě moc nebral, ono i tím, jak dělal vyloženě ženskou piruetu to bylo takové podivné..... pak ale dospěl, myslím, že mu hodně pomohlo, že v roce 2002 nevyhrál Oh a pokračoval dál, protože zmužněl a jeho výkon se opravdu hodně zvýšil, umělecky bylo jeho vystoupení v Turíně vrcholné... Škoda, že se pak snažil o návraty a pokračování, měl asi v nejlepším přestat.

každopádně dle mého hecování Jagudin vs. Pluščenko posunulo to mužské krasobruslení strašně moc dopředu, po technické i umělecké stránce...

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 29. ledna 2017 14:43
Reakce na A666:

Pověstné ruské fair play  (po vyhlášení výsledků tanečních párů taky u ruské výpravy padaly poznámky o tom, že ti Italové na druhém místě fakt nemají co dělat).

... no a v té Praze, to jsme se tam možná potkaly. Já byla v hale po celou dobu mistrovství téměř nastěhovaná. To byl úžasný zážitek. Krylová - Ovsyannikov byli tenkrát taky skvělí, měli zvláštní, uhrančivý doprovod, byl to taky ten typ jízdy, který se sleduje bez dechu... strašně těžce se ty dvě jízdy poměřovaly, technicky to bylo oboje náročně a výborně zajete... ale Francouze jsem na tom prvním místě viděla tady.