viktorka_od splavu a to je co za kauzu, že dítěti se musí vařit, co mu chutná?
Přiznání
Mutziputzi zhubnutí už nevim kolik kila tuku za tři dny, teď pro změnu zhubnutí při vyšším kalorickým příjmu.. a ledacos co si teďka nevzpomenu
2 kila za tejden no, klíďo píďo, zhubnutí při o něco větším kalorickym příjmu, ovšem při konzumaci hodnotnějších a líp stravitelnejch potravin, vydatnějších třeba i...jako to ti nemusim vysvětlovat já to snad už je všeobecně známý...chápu, že u tebe to je složitější, když cukr je pořád cukr![]()
Potrefenáhusa jo, to už je staršího data:-) jsem se tu ptala možná tak před rokem, já měla za to, že když jsem ten garant výživy pro rodinu tak je to na mně, aniž bych úmyslně vařila nějaké fujble jídlo, a samozřejmě v ledničce je možno vzít si pak cokoliv... no došli jsme k nějakému kompromisu, jelikož pro muže je to důležitý, tak jsem se částečně přizpůsobila ale mrzí mě to doteď...
viktorka_od splavu Hele ty obecně ráda vlastní pravidla a selský rozumy prezentuješ jako dogmata![]()
Že někdo nejí pečivo (nebo cokoli vlastně), protože mu po něm není dobře, to naprosto chápu. Jinak pro mě některé stravovací nároky zůstávají nadále záhadou. Prej kedlubna k večeři
pardon teda.
Až jsem tu diskusi musela jít zajíst zmrzinou, Carte d´or, abych byla přesná. Asi je plná éček, ale byla v akci za šede, to pak mám místo očí dolary a složení nečtu
Dobrou chuť všem a jezte, co máte rádi a dělá vám hezkej život, i kdyby to byl vzduch omaštěný větrem ![]()
MP Meri bože, přála bych si,aby mi aspoň den v měsíci chutnal vzduch omaštěný větrem!
Čermák https://ekonom.ihned.cz/c1-66206970-kdyz-diplomky-krici-metoo
Přiznávám, že tohle mi zvedne adrenalin jenom to čtu!
Kauza ovšem perfektně ukázala, jaký je propastný rozdíl mezi titulem a vzděláním. My v Česku jsme tituly posedlí od dob mocnářství. Píšeme si je na vizitky, do průkazů i na dveře, a kdyby to šlo, necháme si je snad vytetovat i na čela. Pamatuju se, jak jsem jednou při návštěvě jednoho známého v nemocničním pokoji s údivem pozoroval, jak lékaři při vizitě říkají jedné pacientce "babi" a druhé "paní inženýrko". Obě byly přitom zhruba stejně staré, asi sedmdesátileté ženy s podobnými diagnózami
Mutziputzi tohle je v nemocnicích hodně častý jev. otci důsledně (aniž by to jakkoli chtěl) psali i na dveře judr. a oslovovali ho pane doktore, všem ostatním nepsali nic a říkali jim teda aspoň pane, ne dědo.
viktorka_od splavu to ne, ale divne jsi pouzila argument kurdejemi....
Jiná Realita pane/pani je samozrejme v poradku, dedo/babi je na facku
MP Meri Co je špatnýho na kedlubně k večeři?
ja by som to nezjedla ani za peniaze. Len ked to citam, mi je zle ![]()
nolita k tomu, že pokud se někdo živí v podstatě jen masem+přílohou ev. ještě nějakou hospodskou máčkou, tak pokud vyřadí brambory (=jedinou zeleninu:-)) ale byla to samozřejmě nadsázka, z výhradně masové stravy by asi problémy jiného rázu nastaly dřív. prostě člověk je všežravec a jen z masa živ být nemůže, jestli to někdo neví měl by se vrátit na zš
já už bych to raděj ukončila, jen jsem si vzpomněla že minule ta debata skončila vyjádřením Moory, že se může stát, že z toho dítě nevyroste, že i u dospělého člověka je možné, že jí výhradně jen pár vybraných jídel která mu chutnají a ničeho jinýho se netkne. tak to mě tehdy moc nepotěšilo:-/
Janulik03 Nojo, to je možný, já zas nejsem schopná pozřít tlusté maso třeba. Nedokážu to spolknout, pečený bůček prostě není jídlo pro mě. Jitrnice s kousky ovaru nebo co se tam dává... nemůžu. Přitom mi to krásně voní, ale ten špek z toho musím vypreparovat. Na bamborových brigádách špekáčky k svačině bylo tejrání nejvyššího stupně.
Doma varim kazdemu co chce, vacsina z toho je z domacich zdrojov, ovocie, zelenina, vajcia, maso zo susedstva, muka z mlyna, peciem doma kvaskove pecivo, ale sama zeleninu a ovocie az na male vynimky nejem. Nechuti mi v ziadnom stave a dyne a podobne uz vobec nie. Med a medovinu ma sused vcelar, slivovicu vlastnu.
No tak pokud je to vážně myšleno jakože k večeři je jen ta kedlubna, tak si prostě mysím, že to není jídlo. Jinak proti kedlubne nic nemám, dokonce ji zbožňuju, nicméně samotná může tvořit maximálně tak svačinu.
MP Meri Ale kedlubna byla myšlena právě jako ta příloha k masu, ne? Na tom nevidím nic divného.
viktorka_od splavu tak pokud v nadsazce tak asi ok...
viktorka_od splavu Ale tady nikdy nikdo nikde nepsal, ze se da jist jenom maso a ty co jedli maso s prilohama, bez zeleniny at jsme konkretni, by meli problemy uz davno. Vyradit klasicky prilohy je mozna neekonomicky, ale urcite zdravi prospesny.
MP Meri tady ty absolutni zavery zase, to je mor... proc by to nekdo nemohl mit jako veceri... vsak te nic nenuti mit to tak taky...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí