Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:49

whiskas ale pisatelce to nevyhovuje. 999 minimalne bude uplne chybet vlaknina. a pokud ta svickova bude nejaka hospodska strava za cas bych se bala i kurdeji;-)

mam dojem ze jste se spletly a chtely byste me obratit na pravou viru, ze clovek nemusi jist pecivo a knedliky

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:50

whiskas Já jsem zaslechla, že to příliš zatěžuje tlusté střevo. Nevím, jestli je to pravda nebo kec. Zdroj informace byl ale ve věcech alergií a stravy dost zkušený.

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:51

​asi si stále nějak nerozumíme, nebo fakt si myslíš že jde dlouhodobě jíst úplně přesně to, co lidi jedí s pečivem, jen bez toho pečiva? bez toho aby třeba přidali zeleninu? spousta spoluobčanů zeleninu nejí vůbec.. takže máslo+šunka? a obdobně tak celý den? týden? měsíc? maso bez brambor, smažák bez hranolek, svíčkovou bez knedlíků? jako umím si představit, že dotyčný zhubne. ale určitě bych to jako dietu nikomu nedoporučila:-))

​A bez brambor, hranolek, knedlíků, stejně jako bez smažáku tedy žiju většinu roku a za mě dobrý .

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:52

Mohučanka Děkuji, nějakou takovou odpověď jsem chtěla slyšet. Prostě důvod, čím ta případná konzumace pouze masa může škodit.

Offline 999
19828 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:55

viktorka_od splavu Ježíš, jen to ne... Jen se mi zdá, že kazatelským způsobem tady pronášíš nepodložené věci :-).

Offline Sweet Potato
40481 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 13:59

whiskas A bez toho ostatního taky

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 14:02

999  

jinak jsem prave zjistila, ze moje jidlo je malem sama vymyslenost. Jake stesti, ze to neni nic prum zpracovavaneho a udrzuje me to v kondici  pravidelna vecere typu "krajic s necim" je pro me temer uplne nepredstavitelna. To mam tak parkrat do roka. 

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 14:05

999 nepodlozene? ze clovek nemuze byt zdrave ziv vyhradne ze sunky/masa to bych si dovolila na tom trvat. poslouchat me nikdo nemusi

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 14:11

Hmmm ... zeleniny já sežeru na kila, ale pořád teda si nedovedu představit, že si dám k večeři třeba salát a nezakousnu k tomu kus bagety nebo něčeho podobného. Asi by mi to nechutnalo, samotnej salát je - nevím, asi moc "vodovej"? Mastnej? Moc šťavnatej ? Nevím, neumím to asi popsat, ale prostě kousek pečiva k tomu potřebuju, jinak mám pak divně v žaludku. 

Šunku jím třikrát do roka, takže to odpadá a že bych povečeřela sýrový talíř ... když nad tím přemýšlím, tak sýrů vlastně taky tolik nejím. 

ještě se teda zeptám - vy myslíte, že je nějaký důvod, proč by člověk, který je víceméně zdravý a není obézní, neměl konzumovat pečivo třeba klidně i třikrát denně? Co je na pečivu vlastně tak toxického?

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 14:11

Teda ze clovek musi jist k masu "neco", aby se mu lip travilo, dobra novinka

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 14:16

MP Meri ja si nemyslim, ze je na nem neco toxickeho, ale zjistila jsem, ze ho vubec nepotrebuju a ze na me funguje jako takova "zaplacavaci" hmota, po ktere se vlastne necitim uplne dobre a ze je vlastne uplne zbytecne, protoze se dobre najim i bez nej, ba i lepe. Kdyz ho nejim, mam pocit lehkosti a ploche bricho. Vyradit ho z jidelnicku nakonec byla hracka. Jsou dve veci, kterych jsem se zbavila snadneji, nez by me kdysi napadlo - pecivo a televize 

Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 14:17

MP Meri Je to zvyk, mela jsem na stazi kamaradku z Ciny a ta zas absolutne nechapala, proc tu jime tolik chleba, kdyz to je tak hnusny, pry je to suchy a drobi se to. 

Jinak mne pecivo chutna, s tunou masla teda nejlepe, ale nejim ho casto, snazim se ho prave nahrazovat zeleninou, pac mam ze sebe lepsi pocit a nejsem tak unavena.

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 14:21

Sweet Potato  to ne, já bych bez jídla nevydržela, což mi doloží i mé občasné "úlety". A navíc jím dobré jídlo ráda a těším se na něj. 

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 14:25

MP Meri Já osobně si myslím, že pokud nepotřebuješ řešit nic z toho, co zmiňuješ, tak není důvod pečivo vyřazovat. 

Každý má jiné stravovací návyky a když mu vyhovují, proč to řešit. 

Stejně tak ale chápu, že někdo nejí přílohy vůbec a je tak spokojený. Nenapadlo by mě se tomu podivovat (tím nemám na mysli tebe).

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 14:36

MP Meri Na pečivu podle mě nic špatného není, je to tradiční potravina, která se zde už nějaký pátek jí a řekla bych, že jsme na něj i stavění, aby nám dělalo dobře/neškodilo. Druhá věc je současná kvalita zrna/mouky/průmyslového zpracování...a pak samozřejmě množství. Jakkoli je to teď nemoderní, tak mám pečivo (a těstoviny!!!)  strašně ráda, a byť jsem už od dětství naučená jíst pestře a všechno, někde ve mně je stále ta pětiletá holčička, která by jedla denně rohlíky s máslem  a špagety na všechny myslitelné způsoby...

Docela by mě zajímalo, jak je to s tím lepkem a rozšířeností celiakie. Někde jsem četla, že lepek je výživný a že někdy po druhé světové válce byla vlna neúrody a vedlo to k vyšlechtění co nejvýživnějších obilnin...takže je možné, že chleba je dneska fakt jinde než ani ne před 100 lety. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 14:43

Gatita můj soukromý ničím nepodložený názor je ten, že celiakie se mocně šíří, protože chleba se přestal péct prokvašený (dělá to málo pekáren), začalo se ve velkém jíst pečivo, které je hodně práškové, a ve velkém se přímo žerou polské i nepolské sušenky. plné toho "špatného" lepku. a taky se chleba mocně peče nedopečený, protože blbý dav má pocit, že chleba má být měkký jak peřina, a tak se jim tak peče.

prokvašený chleba (nemyslím nic, co se prodává ve většině supermarketů) je přirozeně stravitelný. žitný chleba je třeba přirozeně skorobezlepkový. ale musí být kvašený.

já nevidím na vině pečivo, ale to, coz něj lidi udělali, a jak ho žerou ve velkém. dřív se na našem území hodně jedly kaše, pohankové, jahelné, chleba se jedl méně, pečivo de facto vůbec. jednou týdně buchty z kynutého těsta.

já to vidím tak, že je to jako se všemi stravovacími problémy - moc žereme a to hnusné věci. 

jestli mám pravdu, to vážně netuším.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 14:45

Přiznávám, že jsem si dnes brutálně zajela. Místo plánovaných 30 km to bylo 90....

Za volantem jsem fakt expert a v kombinaci s pracemi na dálnici, zavřeným exitem, absencí odpovídajícího značení a navigace, která se tvářila, jako že nic a jedeme dál, to bylo hezky strávené motoristické dopoledne. Nejhorší bylo, že když už mi došlo, že něco nehraje, dalo se to otočit až někde v řiti. Ale jela jsem za svou kadeřnicí a nelituju ani kilometru navíc, mám to zase parádní a škody napáchané v náhodně navštíveném kadeřnictví jsou zdárně zažehnány 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 14:45

v této souvislosti mě strašně žere reklama, ve které týpek vykládá, jak nestíhá snídani, a proto si dává bebe dobré ráno.

protože přesně kvůli tomuhle podle mě ta přecitlivělost mimojiné vzniká. snídat sušenky  a navíc chlap. chtěla bych vidět chlapa, jak si ke snídani obloží dezertní talířek sušenkami a jahůdkami, bože.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 14:51
Reakce na Jiná Realita:

...............chtěla bych vidět chlapa, jak si ke snídani obloží dezertní talířek sušenkami a jahůdkami, bože.

Aby ses nedivila. Nedávno za mnou ve frontě u pokladny v supermarketu stál týpek, samý sval a kérka, motorkářský plnovous, metalácké tričko.... Po té, co mě gentlemansky pustil před sebe, pečlivě vyskládal na pás dva nízkotučné jogurty, krabičku s bio borůvkami, svazeček chřestu a žitný komisárek. Jako čekala bych basu lahváčů a konzervu lančmítu:)

Online Friga
2171 příspěvků moje polička 05. srpna 2018 14:54

K masu bez prilohy - snist porci samotneho masa asi neuskodi, ale mam dojem, ze clovek jakozto vsezravec by mel jist i neco jineho nez jen maso, mit zdroj vlakniny. Nemusi to byt v ramci te same porce, ale v prubehu toho sameho dne, snad? Aspon myslim, ze vlaknina je pro zdrave traveni nepostradatelna. Tak jsem pochopila, ze to viktorka_od splavu myslela?