Gatita no tak to by mě asi nepřekvapilo, tedy v určitém slova smyslu - u něj asi jo, když vypadal jak metalácká hora svalů
ale že asi nemálo moderních mužů snídá žervé na žitném plátku chleba a zajídá to třeba hroznama klidně věřím - aneb že jedí zdravě dle současného názoru na zdravé jídlo. ale že jedí k snídani bebe, tomu se uvěřit fakt zdráhám.
Přiznání
Jiná Realita Jo, uznávám, že snídat sušenky je na nic.
Mě pečivo k šunce, sýru, paštice... odmala nebavilo a kdyby bylo na mě, odmítla bych ho v těhle kombinacích úplně. Kompromisem byl co nejtenší možný plátek.
Přitom samotné pečivo mi chutnalo a chutná a občas neodolám křupavé bagetce nebo krající kvalitního chleba, jen tak samotné nebo k zelenině (taková bageta jako doprovod ke krevetám na česneku
...).
Gatita můj soukromý ničím nepodložený názor je ten, že celiakie se mocně šíří, protože chleba se přestal péct prokvašený (dělá to málo pekáren), začalo se ve velkém jíst pečivo, které je hodně práškové, a ve velkém se přímo žerou polské i nepolské sušenky. plné toho "špatného" lepku. a taky se chleba mocně peče nedopečený, protože blbý dav má pocit, že chleba má být měkký jak peřina, a tak se jim tak peče.
prokvašený chleba (nemyslím nic, co se prodává ve většině supermarketů) je přirozeně stravitelný. žitný chleba je třeba přirozeně skorobezlepkový. ale musí být kvašený.
já nevidím na vině pečivo, ale to, coz něj lidi udělali, a jak ho žerou ve velkém. dřív se na našem území hodně jedly kaše, pohankové, jahelné, chleba se jedl méně, pečivo de facto vůbec. jednou týdně buchty z kynutého těsta.
já to vidím tak, že je to jako se všemi stravovacími problémy - moc žereme a to hnusné věci.
jestli mám pravdu, to vážně netuším.
já myslím že máš
(i s tou reklamou na sušenky, ta je votřesná)
viktorka_od splavu tak ale kurdeje by hrozily, i kdyz budu jist prilohy a pecivo... to neni uplne odpoved, proc je nelze vyradit ....
K masu bez prilohy - snist porci samotneho masa asi neuskodi, ale mam dojem, ze clovek jakozto vsezravec by mel jist i neco jineho nez jen maso, mit zdroj vlakniny. Nemusi to byt v ramci te same porce, ale v prubehu toho sameho dne, snad? Aspon myslim, ze vlaknina je pro zdrave traveni nepostradatelna. Tak jsem pochopila, ze to viktorka_od splavu myslela?
jj tak nějak.
a pokud člověk nemá ani nechce mít žádné vědomosti tohoto typu a přitom se chytí nějakého reklamního sdělení či doporučení že "vyřadit přílohy" a představuje si, že prostě bude jíst přesně to samé, co jedl doposud, akorát bez chleba či brambor nebo těstovin, že nic nemusí měnit, nad ničím přemýšlet, nic řešit a bude z rázu naráz štíhlej a zdravej.. no tak to asi těžko.
viktorka_od splavu ale ja si to teda myslim, nevim o cem premejslet a resit??
Mutziputzi ještěs mi neodpověděla co si teda dáš u nás k té večeři?![]()
domenica jak se jí paštika bez pečiva
lžící? příborem?
Jiná Realita tak to ti řeknu přesně: malým dezertním nožem:-) milovala jsem kdysi dávno jíst klasickou Májku přímo z konzervy, vychlazenou, jen jsem si vždycky kousek posolila a popepřila (nebývala tak slaná jak je teď) a po malých plátcích jsem si ukrajovala a jedla:-)
viktorka_od splavu tak ale kurdeje by hrozily, i kdyz budu jist prilohy a pecivo... to neni uplne odpoved, proc je nelze vyradit ....
já ale vůbec nikdy neřekla, že nelze vyřadit přílohy a pečivo!!!
ale pokud jsou brambory tvůj jediný zdroj vitaminu C, pak bych doporučila nevyřazovat![]()
viktorka_od splavu podle mě teď májka nemá vůbec žádnou chuť
jako malá jsem ji milovala, teď bych to už nejedla.
Jak je řeč o těch přílohách... teď jsem si uvědomila, že suroviny, které jsou tradičně vnímané jako "to, co se podává k masu" (rýže, brambory), už dávno jako přílohy v tomhle slova smyslu nevnímám. Rýže, brambory... natož těstoviny, jsou pro mě ne něco k něčemu, ale samostatná jednotka.
Ale z domova si ještě pamatuju, že třeba ty těstoviny se podávaly k masu, stejně jako rýže.
Plátek játrové nebo mandlové normálně do ruky... s okurkou.
Nebo vidličkou, podle konzistence.
domenica já zrovna těstoviny miluju, ale jako přílohu k masu je vůbec nejím a nenáviděla jsem to ve školní jídelně. těstoviny jsou samostatné jídlo, přesně tak.-) a jak je "vyřadit" a dát si třeba aglio olio bez špaget to fakt netuším jak si ten můj milej představuje![]()
viktorka_od splavu uděláš mu cuketové špagety nebo špagety z ředkve.
Se nastrouhá na tenké plátky a je to. Ale nevím, co na to teda manžel.![]()
Luna viktorka_od splavu špagetová dýně!
super je recept, kdy se předpeče, pak se vnitřek "rozdrbe" na ty "špagety" a naplní se to masovou směsí a zapeče, mňam.
Luna no to úplně nesplňuje podmínku "nemusíš nic měnit, vaříš jako dosud"
každopádně kdyby normálně přišel a řekl že chce změnit stravování a že to nějak promyslíme, tak budu jedině ráda. no ale bohužel, vzal to trochu ze špatnýho konce..
Jiná Realita víš kolik takových experimentů už jsem doma zkoušela?!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí