Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:46

Taky sem byla dite nucene jist,ne tedy ucitelkou,ale druzinarkou,dokud si s ni mamina nepromluvila a mlikova polevka se u nas ve sk.jidelne tez varila.Strasny hnus.

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:46
Reakce na Pinot Noir:

Fascinuje mě, jak ty školní jídelny dokázaly na dlouhá léta tolika lidem znechutit tolik ve skutečnosti dobrých jídel.

​že? strašný... a já teda bečela nad jídlem celou školku i  ZŠ a na střední netuším jak vařili, protože za peníze na obědy jsem si kupovala cigára:-)

Dadoo stravování puberťáků je kapitola sama pro sebe, tam je to opravdu spíš ta póza, jen se divím proč tam teda ta děcka vůbec chodí, viz výše:D asi mají moc velký kapesný

Zarinya mě bohužel nutili dojídat i doma a než se maminka na mě trochu vytrénovala, tak taky nebyla buhvijaká kuchařka.. si pamatuju že jsem ji "naučila" vařit kapustu, protože jsem jednou přišla domů od tetičky s očima navrch hlavy, že jsem u nich měla kapustu a že to bylo strašně dobrý:-O od té doby začla maminka místo kusů zeleniska ve vodě a mouce vařit chutnou najemnou posekanou s libovým kouskem hovězího na šťávě, mňam! naštěstí hrůzy jako mlíková polívka se u nás nevařily, ale víra v nenahraditelnost játrové omáčky pro zdraví malých dětí úplně stačila, au:-(

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:47

Jiná Realita V naší jídelně to mívalo KAŽDÉ maso.

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:47

Jiná Realita U nás žílu kuchařky nekryly.Byla viditelná a vždy přítomná.

Jediná jídla, které mi v jídelně chutnala, byla dvě balkánská jídla. Jedno bylo něco jako rizoto a druhé kombinovalo brambory a rýži v jednom. 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:49

Poté, co jsem květákem jako mozečkem poblila nejen sebe, ale i říďu, co mne nutil dojíst, jsem měla v jídelně vcelku klid.

Offline Janulik03
20314 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:50

Školská strava sposobila to, že po mojich skusenostiach deti nechodili na školské obedy a varila som doma. 

A ešte ked som stretala tie kucharky zo základky, ktorú sme mali vedla nášho baráku v meste po vyučovaní ako sa prehýbajú pod taškami napratanými. Denne. Jedna z kuchárok bola moja suseda, tá mi dohovárala, prečo moje deti nechodia na obedy a jedna učitelka sa vyhrážala sociálkou, ak ich neprihlásim. No niekedy to nebolo jednoduché. My ako deti sme to ešte na škole mali povinné, tie obedy, ale nočná mora a ked som zistila, že sa takmer nič nezmenilo za tie roky a varí sa rovnako, nebol problém deti toho ušetriť. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:50

u ns ve skolce i na ZS varili skvele, uz vim, proc jsem dodnes tak oplacana

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:50

Ale stejně jsou to strašné zážitky, a jako přes kopírák, škraloupy, tuhá masa se žílama... br! Doufám, že dneska už se vaří jinak a hlavně, že už děti nejsou nuceny dojídat.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:50

Sa priznám že som dodnes nevedela čo je šodó. My sme mávali dukátové buchtičky s krémom a tie by som jedla aj dnes na kilá :D

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:51

Pinot Noir my měli školní jídelnu dobrou, asi to záleželo na hospodářce? Ale teď v práci závodka, to je fakt

třeba tenhle týden lahůdky jako "rozlítaný vepřový ptáček" - to rozlítaný znamená, že to jsou kousky masa, co působí jako zbytky kdoví odkud a zkdoví čeho... katův šleh tak obtýden a dále lahůdky typu "vepřová čína s hlívou ústřičnou, americký brambor"

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:51

Ja jsem te hnusne zile v mase rikala “šlupka” a celou mou skolni dochazku nebylo nic jineho, nez “maso se šlupkou”. 

Offline Janulik03
20314 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:52

Mäso so žilou  už som takmer zabudla a vy mi to pripomeniete.

Online continuity
43189 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:53

Mlecnou polevku jsem mela rada, ta ma rusky alebo polsky puvod a tu stavu z cibule s cukrem tak tu miluji.

49374 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:53

paktofonika nevím jestli je to přesně to samý, nebo variace, to šodó či krém (u nás se to taky jmenuje buchtičky s krémem:-) ale chutnalo to jako normální pudink. ten jsem neměla moc ráda, ale hlavně, jednou se jim při vaření připálil. prostě spálený mlíko, tu chuť/smrad všichni jistě znáte.. no ale vylejt škoda, že? takže mě to nutili sníst (nepamatuju se už co na to ostatní děcka, bylo to prostě strašný:-( a od té doby jsem patřila k tomu 1 % strávníků kteří teda buchtičky ani náhodou

Online continuity
43189 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:54

Potrefenáhusa ty delas u nas? Rozlitaneho ptacka beru tak, ze byly kucharky line to balit.

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:54

paktofonika no šodó je to samý co krém, ne?

mně nějak příroda ušetřila sladký chuti, prostě co je sladký, neni jídlo, takže jsem jako malá nejedla ani ty ovocný knedlíky, zemlbábu apod., ani koláč místo snídaně, to už jsem trochu vylepšila, ale furt si dám radši slaný/pálivý než to sladký.

Ale kupodivu, když jsou buchtičky se šodó v tý naší horo závodce, stojí se na to fronta a zmizí to jako první. Dávaj si to chlapi. Já bych za takový jídlo 90,- fakt nedala.

49374 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:54
Reakce na Potrefenáhusa:

"vepřová čína s hlívou ústřičnou, americký brambor"

Online continuity
43189 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:54

Potrefenáhusa ty delas u nas? Rozlitaneho ptacka beru tak, ze byly kucharky line to balit.

49374 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:55

jinx flaksa. už jen to slovo...

Offline Potrefenáhusa
38908 příspěvků moje polička 07. srpna 2018 12:56
Reakce na continuity:

Potrefenáhusa ty delas u nas?

​hele nevim....? :-))))

koukni na jídelák na tenhle tejden, jestli máte na webu

(už jsem jednou dávala kvásek přes kváskovou mapu holce, co se mnou pracuje v jednom baráku, naštěstí mi psala z pracovní adresy a já si toho všimla dřív, než jsme si domluvily sraz na metru)