Zarinya jsem si vzpomela jak jsme jeli do Finalle, ja v 7 měsíci, muž to táhl 3/4 cesty sám, asi 10 minut po přehození auto zahlásilo že není olej. A teď co, vzbudit? Zatím to svítilo oranžově, tak jsem ještě kousek jela a pak mi to nedalo a benzínka. Tam jsme zjistili že olej mají, ale jaký když nikde v autě to uvedené nebylo a byly asi 3 ráno, takže do servisu se dovolat nedalo. Do toho vedle nás zastavili Carabinieri, my ješte Corinu vepředu, uplně na nich bylo vidět že uvažujou že nás vemou:D tak jsem preventivně vylezla z auta aby byl vidět pupek, ať daj pokoj a naštěstí to vyšlo...druhé auto výpravy mezitím už hodinu bivakovalo na parkovišti, kamarádova přítelkyně nechtěla řídit, no a naboural je couvající náklaďák. Než se vymotali z auta tak stihl ujet. Občas se daří:)
Přiznání
rasaNori pri cestovani je sranda.![]()
rasaNori No z kamionů mám hrůzu, když spíme na parkovišti...Muž by nejraději zajel do co nejtemnejsiho kouta, já zas nejlépe přímo před budovu...Tak se snažíme najít "něco mezi", jednou jsme to úplně nevychytali a celou noc jezdily ty kamiony těsně kolem nás. Brr.
Mohučanka já jsem jednou chvíli spala v zálivu u dálnice
v takovém to malinkém místě pro jedno auto. bylo to hrozný, ale musela jsem, protože jsem přecenila síly a zjistila jsem, že prostě musím zastavit a odpočinout si. svištění kamionů kolem (protože je to vedle pravého pruhu, tak kolem jely všechny) bylo až děsivý.
Jiná Realita rozhodně je lepší zastavit než mít nějaký karambol, ale ![]()
Mně se líbí ve Francii a snad i v Německu, že před odbočkou na pumpu píšou, za jak dlouho je další. Člověk se pak může snáz rozhodnout, jestli zastavit teď nebo až potom ..
Mohučanka jo jednou se nam do auta na podobnem parkovisti dobyval zlodej, vubec ho netankovalo ze tam spime
taky velice peijemny zazitek.
Jiná Realita uaaa to bych psychicky nedala.
rasaNori známi cestuvávajú na dovolenky karavanom a takto ich minule v spánku okradli. Nosievajú totiž hotovosť, ako asi každí "karavanisti", lebo neviem, mi to vysvetľovali, tuším kempy, kde sa môže stáť s karavanmi, berú len hotovosť a platí sa vopred za celý čas, čo tam chceš byť, no a bola v šoku, že čo keby sa niekto zobudil, boli s dvoma deťmi
.
Inak, dovtedy som si myslela, že s karavanom sa cestuje kvôli tej slobode, že si ideš, kam chceš, prespíš, kde chceš, ale keď mi rozprávala, čo všetko sa nesmie, kde sú vyhradené miesta, ako cestovali niekedy hlboko do noci, lebo kemp, ktorý mal uvedené, že karavany prijíma ich nakoniec neprijímal, alebo mali plno a najbližší taký ďaleko a mimo tých vyhradených miest zakázané, tak teda, neviem čo by ma presvedčilo dovolenku tráviť takto. Ešte aj tie poplatky, keď sme si ich porovnávali s cenou apartmánu....no teda not my cup of tea.
slniecko dovolena s karavanem je moje nocni mura....![]()
(Nikdy bych nejela)
slniecko Líbí se mi tvar “cestuvávajú”![]()
slniecko Líbí se mi tvar “cestuvávajú”![]()
slniecko teda nevím, kam jezdí, ale my platíme napříč západní Evropou normálně kartou a snad ve všech státech je povoleno spát v autě nebo karavanu na parkovišti nebo kdekoli, kde to není výslovně zakázáno, jako například v národních parcích. Dokonce je možné spát v autě i tam, kde je zákaz kempování, čili stavění stanů.
A s tou svobodou máš pravdu, když je někde ošklivo, mrkneme na radar a předpověď a popojedeme někam, kde je hezky.
P. S. ještě je možne, že mají nějaký super luxusní karavan větších rozměrů, na takové stavby opravdu existují specializované kempy.
slniecko S karavanem jezdíme už 6 let a parkrat už jsme na plny kemp narazili, většinou mám předem vyhlidnutou i náhradní variantu. Většinou jde platit kartou, někde tedy jen hotovost, ale pokud se nepřijede na jednu noc, platí se až při odjezdu a to se mezitím dá někde vybrat. Pro nás je super pružnost s ohledem na pocasi, nemoci a tak. A co se všechno do karavanu vejde
slniecko treba pul italie je vsude na parkovistich no caravans, my jsme v klidu mame obytneho tranzita takze nas se to netyka. Jeste by nás teda stvala omezena cestovni rychlost, proste ta dodavka normalne 140 da... Posledne jsme taky jeli, ve slozeni 6 lidi, 6 kol, jeden windsurf (ten uz teda zpet nejel, na garde ho kamaradovi ukradli)a jeden pes. To uz bylo trosilinku husty:D
Mohučanka 4n4 ja neviem, ja karavanom nechodím, dávam, ako som dostala. Vtedy to bolo Chorvátsko. A ešte viem, že vždy potrebujú riešiť prípojku na elektrinu. Tak, či je to nejaký extra karavan, alebo čo, no neviem, proste som to sem dala ako historku.
Ale prečo by sa naťahovali s hotovosťou, ak sa dá platiť kartou?
rasaNori pes by mohol mať vlastný, psí karavan. Búdu na kolieskach
.
slniecko Tak to nevím, jak to chodí v Chorvatsku, ale v ostatních zemích ve Středomoří jsme platili vždycky u odjezdu nebo den před a kartou...Pravda je, že kempy nemusí být vůbec levné, čili člověk by s sebou musel mít opravdu velkou hotovost...
Mohučanka Tak zrovna v Chorvatsku jsme dvakrat museli platit v hotovosti (a bylo to pri odjezdu), ale v dnesni dobe je to spis o velikosti kempu - tj. kdyz je to nejaky mensi treba rodinny kemp. Pokud je to velky kemp se spoustou hvezdicek, tak platba kartou je samozrejmosti.
Mohučanka práve to bola veľká hotovosť a mali ju v karavane dobre skryt, ale že im policajti hovorili, že to je pomerne bežné miesto (fakt už neviem, kde to napchali) a že tí zlodeji idú na istotu, lebo vedia, že v karavane hotovosť musia mať. Tak neviem. Ja som v živote karavanovú dovolenku neabsolvovala, takže viem len čo mi povedali, no. No a keď mi potom hovorili, čo je bežná suma za parkovanie v kempe a porovnali sme si to so sumou za apartmán v tej oblasti, tak proste, no....to fakt musí byť životný štýl.
slniecko ja byla ted o prazdninach s malou v kempu na Istrii/Umag, a jako to bylo hotove karavanove mestecko. A nektere byly k prodeji, i se zahradkou:D tak kdybys treba nevedela co s penezma:)
slniecko to uz musi byt par rokov zpat. Ako su oblasti, kde sa karavany dost vykradaju a osobne s nejakou extremnou hotovostou do kempu necestujem. A o cene to naozaj nie je. Za cenu noveho obytnaku mas tak 8-10x all inclusive dovolenku letecky pre celu rodinu a to si este do toho ani nekupila benzin
. To je zivotny styl, nie snaha usetrit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025