Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Mohučanka
7342 příspěvků moje polička 07. března 2019 20:17

slniecko Aha. Tak jestli je to místo proslulé tím, že tam turisti musejí mít s sebou hodně peněz v hotovosti, tak není divu, že si na ně zloději počkají. Akorát že to ten turista chudák neví  

Jinak ty sumy za karavany jsou fakt vysoké, my máme relativně malé auto s vestavěnou postelí, takže platíme málo, a dokonce jsme počítali, jestli se nám s tím, jakým způsobem trávíme dovolené, vyplatí něco většího - a nevyplatí. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 08. března 2019 09:54

slniecko je to zivotni styl a je to dost drahe. Ono platis vic i na dalnicich, trajektech a zrovna treba ceny kempu v Chorvatsku jsou silene, apartmany jsou proti tomu levne. Ja teda nejsem karavanovy nadsenec, mne by vadilo to obri auto, ale nez jsme meli deti, tak jsme cestovatelske dovolene travili v kempech ve stanu a pred 2 lety jsme tyden cestovali bez deti po Cerne hore a bylo to uzasny. Ale treba na pobytovou dovolenou bych do kempu nejela, na to jsem pohodlna :))

Me na pobytu v kempech bavi i lidi, se kterymi se v kempu potkame, probere plany, obcas se s nekym spolecne najime. To bylo super ve Spanelsku v horach nebo na Korsice. Zase bych nekam jela

Offline Marbuša
1404 příspěvků moje polička 08. března 2019 11:47
Reakce na Lamicka:

slniecko je to zivotni styl a je to dost drahe. Ono platis vic i na dalnicich, trajektech a zrovna treba ceny kempu v Chorvatsku jsou silene, apartmany jsou proti tomu levne. Ja teda nejsem karavanovy nadsenec, mne by vadilo to obri auto, ale nez jsme meli deti, tak jsme cestovatelske dovolene travili v kempech ve stanu a pred 2 lety jsme tyden cestovali bez deti po Cerne hore a bylo to uzasny. Ale treba na pobytovou dovolenou bych do kempu nejela, na to jsem pohodlna :))

Me na pobytu v kempech bavi i lidi, se kterymi se v kempu potkame, probere plany, obcas se s nekym spolecne najime. To bylo super ve Spanelsku v horach nebo na Korsice. Zase bych nekam jela

​To zní hodně dobře, to Španělsko a Korsika. Stalo se vám někdy, nebo může se stát (jen auto a stan, ne karavan), že je kemp plný nebo že vás prostě nevezmou? Spali jste tam někdy mimo kemp?

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 08. března 2019 12:13

Marbuša my tam byli pred necelymi 10 roky a mimo sezonu, to byly kempy skoro prazdne. Jak to je ted si netroufnu odhadnout vzhledem k narustu turistickeho ruchu. Kempy tam byly nadherne, spis vlastne v lese (v horach) nebo mezi kvetoucimi keri (u more). Ve Sp.jsme byli v Andalucii a v horach v Sierra Nevade. Korsiku jsme takhle projeli skoro celou.

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 08. března 2019 13:03

continuity Marbuša Lamicka 

veď to s tým životným štýlom píšem. A proti gustu...

Bolo to leto 2017.

rasaNori hej, videla som, teda nie tam, ale trávili sme jedno leto v kempe v Taliansku, proste som chcela na konkrétne miesto a keďže sme dlho čakali na možný termín dovolenky, tak keď sme to začali riešiť, tak už bolo málo na výber. No a hotely plné a ešte voľné apartmány na dosť odľahlých miestach, tak teda rozhodli sme sa skúsiť mobilhouse v kempe, lebo ten kemp mal dostatok zázemia pre decká, bazény, ihriská. Strašne zaujímavá skúsenosť to bola, to bolo fakt mestečko, tí ľudia sa tam poznali, mali medzi stanmi/prívesmi ponaťahované na mnohých miestach také nejaké trstinové striešky, deti v uličkách na odrážadlách a trojkolkách, pláž prázdna (lebo všetci sedeli v kempe medzi stanmi a debatili)...a tiež tam boli nejaké bungalovy (boli už plné, inak by sme išli radšej do takého) a niektoré na predaj.

Takže ako som rada, že so to zažila, aj že som videla tú časť Talianska, ktorú som vidieť chcela a týmto to považujem za uzavreté:)))). Apropó, zistila som tam, že mám miernu klaustrofóbiu, to som 40-rokov o sebe netušila.

Offline Marbuša
1404 příspěvků moje polička 08. března 2019 13:10

Lamicka Jak jsem psala, fakt to zní dobře. Budu na to myslet na příští rok.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 08. března 2019 22:54

asi jsem se zbláznila, ale začala se mi líbit hrozně divná mužská jména.

třeba velen, nebo tristan  budu si muset vzít cizince, aby si mohla pořídit syna a pojmenovat ho tristan, aniž by to znělo jako tristan vomáčka 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. března 2019 08:17

Jiná Realita než porodis, si to meno aj tri krát rozmyslis, neboj 

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 09. března 2019 08:19

Jiná Realita To jsou hezká jména.

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 09. března 2019 10:28

Jiná Realita Mně se taková jména líbí moc! Sice si vždycky představím seznam dětí ve školce a trochu zkrotnu, ale jinak...

Offline viktorka_od splavu
49143 příspěvků moje polička 09. března 2019 16:18

Jiná Realita tristan a isolda

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. března 2019 16:55

viktorka_od splavu isolda se mi teda nelíbí  ale tristan jo, i když ....jak by se takovému klukovi pak říkalo. staníku 

Offline Mohučanka
7342 příspěvků moje polička 09. března 2019 16:57

Jiná Realita V Herriotových knížkách mu říkali Trisi, to se mi vždycky líbilo. 

Online Tak Betty
6063 příspěvků moje polička 09. března 2019 17:18

Mohučanka taky jsem si hned vzpomněla na Herriota, pěkná četba.

Offline Potrefenáhusa
38623 příspěvků moje polička 09. března 2019 17:30

Jiná Realita Trisťo :-))

(Tristana bych vzala na milost leda díky filmu Stardust)

Offline Gatita
8576 příspěvků moje polička 09. března 2019 17:57

Potrefenáhusa ha, Trisťa, tak by to asi skoncilo i s takovym dustojnym jmenem. 

Uplne jsem si vzpomnela na kontrast jmen Sigfried a Víťa - pritom jsou vlastne vyznamove stejna:)

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 09. března 2019 21:22

U nás je ted tak příšerný vichr, že se úplně bojím. Venku lítá všechno, co pevně nedrželo, slyším rány do střechy, praskání větví.

Snad nespadne nějaký strom. Na chalupu nebo na auto.. Nejsem bázlivá, ale mám hodně nepříjemný pocit 

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 09. března 2019 21:51

Dadoo jj, ja v tom ted jela z Liberce autem a jsem docela rada, ze mam auto v garazi. A muze mam na hrebenech Krkonos. Ale rekla jsem si, ze se nebudu bat. 

Offline Mohučanka
7342 příspěvků moje polička 09. března 2019 22:41

Dadoo continuity no já běhala kolem baráku a honila domů kočky  takovej vichr jsem už dlouho nezažila.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 10. března 2019 00:23

já to sem jdu zrovna napsat. nebyla jsem podruhé venku se psem. chudák, byla jsem pryč, že půjdem, až se vrátím, a od návratu se bojím vyjít ven. třese se nám dům. myslím, že do rána spadne vachrlatý komín :( to nemůže vydržet.