Skye nevim, jestli jsem neco neprehlidla, ale proc vlastne nemuzete byt spolu?
Přiznání
jinx Dvouleťák nebo dvouleták je otřesný a připomíná mi označení koně - tam jsou ročci, dvouročci, tříročci, ovšem tam je to tt, takže cajk
Krehutka Pravděpodobně nepřehlídla, psala jsem akorát, že máme oba dlouhodobý vztah a nechceme momentálně nic měnit (což je značně zjednodušená verze docela komplikované situace a detaily se mi sem fakt psát nechce).
Jako jo, bylo by hezký, kdyby se to tady dalo rozseknout. Ale poté, co jsem se z toho někam "vypsala", tak se musím přiznat, že už to sama vidím v trochu jiném světle, snažím se najít sílu být k sobě úpřimná. Jestli se pustím do hledání štěstí někde jinde, tak se musím nejdřív něčeho vzdát.
Skye preju at ji najdes![]()
viktorka_od splavu Děkuju
někdy mi přijde, že nejtěžší je zjistit, co vlastně člověk sám chce...
Skye tak.
Skye na to zjištění je asi nejlepší varianta minimalizovat kontakt. To je jak s nákupama. Vidíš něco v obchodě, víš, že bys neměla utrácet, jdeš domů a buď na to zapomeneš nebo na to myslíš čím dál tím víc. A když tam po nějaké době přijdeš znovu a ta věc tam pořád je a navíc ve tvé velikosti, je to jasný :)
bram Vzpomnela jsem si na: Jedine auto, ktere vam nezestarne, je to, ktere si nekoupite.![]()
bram To je trefné přirovnání, no... v docela blízké době vyrážím do zahraničí a pojedu naštěstí sama, takže si trochu dám voraz. Sice to není na dlouho, ale i tak doufám, že mi to provětrá hlavu.
MP Marge jezis to nee, to se nesmi vyresit, to by pak uz nebyl duvod chodit na pivko a co by si pak brnak pocal?
resit nesmrtelnost chrousta je nase svaty pravo!:P
Pardon! Tak na to pujdeme pomalu ![]()
bram To je trefné přirovnání, no... v docela blízké době vyrážím do zahraničí a pojedu naštěstí sama, takže si trochu dám voraz. Sice to není na dlouho, ale i tak doufám, že mi to provětrá hlavu.
Drzim palce ![]()
Přiznám se, že v DM v Quadriu skutečně nebudu stát u pokladny a čekat až se cvakne pokladní na displeji, že je platba schválená, přičemž už to minutu vidim na terminálu a ani když na mě přes celej vestibul ječí, že čekat musim, udržela jsem se a neřekla, že to teda vole nemusim, ale asi už tam nebudu nakupovat nebo nevim.
MP Marge budu reagovat na tvoje tvrzení, že morálka je pouze sociální konstrukt. Beru to jako tvůj názor, ale kategoricky tvrdit, že to je prostě fakt, to je hodně odvážný tvrzení teda;)
Edit;
Promiň, vy jste asi řešili čiste milostný vztahy? Jo, tam bych řekla, že to,k jak nim určitá společnost přistupuje, je víceméně konstrukt, taky je to hodně rozdílný. To s tebou souhlasím, já to myslela čiste v obecný rovině.
onetwoone Neni to tak dávno, co se lidi vraždili beztrestně, teď už to nejde, tak co jinýho než vědomej sociální konstrukt to změnilo?
Mutziputzi a to bylo kdy?
onetwoone klidně tisíce let zpátky
Skye Jak ti tady radí, hlavně žádný alkohol a omezit kontakt, ono si úplně nepomůžeš :-). Moje kamarádka, starší než ty, byla ve stejné situaci. Zrušila všechny nebezpečné akce, vyhýbali se sobě jako čert kříži, a pak se potkali za bílého dne v cukrárně a...:-). Jde prostě o to, jak moc se ta země poprvé zachvěla
.
Mutziputzi no hele beztrestně se před tisíci lety nevraždilo, resp. neznám žádnou společnost, kde by neplatily určitý pravidla, co se smí a nesmí, a zrovna ta vražda byla všude špatně bych řekla.
Ale o to nejde, ja si myslím, že morálka, nebo spíš ta schopnost rozlišit, co je špatný a co je dobrý, byla lidem dána, někým nebo nečím prostě, bohem, přírodou, doplň si co chceš. Tedy, mám v tomhle blíž k věřícím než k ateistům, co všechno lidský vnímají jako nějaký sociální konstrukt.
onetwoone Nechci se crcat ve starověku, ale minimálně otroci se dobře neměli, například, nikomu to nepřišlo k pozastavení.
Rozlišit co je dobrý a co špatný no, je špatná sebevražda/interupce/nevěra-volný vztah/neúcta ke staršímu co si úctu nezaslouží/nenávist ke špatnýmu rodiči..milion dalších věcí, má právo mi někdo nastavovat limity morálky? Myslím že ne.
já jsem tuhle četla nějakej strašně zajímavej článek (ze kterýho si samozřejmě pamatuju tak dvacetinu), ve kterým se psalo, že kooperace a spolupráce, včetně třeba obětování jedince, je evolučně hrozně výhodná. Nějaký zábrany vůči vlastnímu druhu má většina vyšších živočichů, čím sociálnější druh, tím jsou ty mechanismy, jak se navzájem nepovraždit, vyvinutější.
jinak ale s tím sociálním konstruktem bych docela souhlasila, ale podle mě se těžko odlišuje, co je vrozený (nějaký ty statisíce let zakodovaný mechanismy na ochranu vlastního druhu) a co získaný, že sice kultura je sice nějakej soubor naučených hodnot, ale jaký konkrétní jsou ty hodnoty, určuje ta daná společnost.
chci tim říct, že zřejmě lidskýmu druhu jsou přirozený emoce, výčitky svědomí, rozlišení, co je dobrý a co špatný (kromě psychopatů), ale to konkrétně, co je dobrý a co špatný, je obsah daný kultury
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí