Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline 999
19839 příspěvků moje polička 30. května 2019 10:29

Líbil se mi rozhovor Veselovského s Hejlíkem na DVTV. Já mám ráda pozitivní lidi, Hejlík nejde po skandálu, píše slušně a jen o tom hezkým. Můj člověk . A taky se na ně hezky koukalo, já jsem teda v týmu Veselovský .

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 30. května 2019 10:32

999 Hejlík mi přijde (i objektivně) hrozně hezkej a sympatickej, ale nějak pro mě bez toho espritu. Veselovskej je mnohem lepší :-)

Offline 999
19839 příspěvků moje polička 30. května 2019 10:41

Potrefenáhusa Pro mě taky Hejlík není sexy, Veselovský úplně jiná liga .

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 30. května 2019 10:53

999 Veselovský prej v DVTV končí, zaslechla jsem dobře?

Offline 999
19839 příspěvků moje polička 30. května 2019 10:57

Mutziputzi To vůbec nevím, co má mít za nový projekt? 

20970 příspěvků moje polička 30. května 2019 11:00

999 Já jsem zahlídla jenom tenhle tweet právě, tak vim taky prd

Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 30. května 2019 11:03

Mutziputzi Tak ale to, že rozeznávám, že se nechovám dobře, ještě neznamená, že s tím přestanu, že jo:) 

A ty příklady, co uvádíš, ty jsou hrozně konkrétní. A na to bude mít jinej názor katolík a jinej názor třeba ateista, to je pravda. Já myslela  obecný věci,  který měly všechny civilizace společný, i když se nemohly nijak navzájem ovlivňovat, protože je dělilo třeba tisíc let.

Prostě cítíš, že něco je špatný a nepotřebuješ, aby tě  někdo nejdřív naučil, že je to špatně.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 30. května 2019 11:07
Reakce na onetwoone:

Mutziputzi a to bylo kdy?

​No i dneska lze v určitých náboženstvích ukamenovat ženu a je to beztrestné...

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 30. května 2019 11:13
Reakce na onetwoone:

Prostě cítíš, že něco je špatný a nepotřebuješ, aby tě  někdo nejdřív naučil, že je to špatně.

​jenže to je právě ta otázka, jestli tě to nejdřív nemusí někdo naučit

protože jsou kultury, kde jsou třeba běžný různý z našeho pohledu incesty, nebo se můžou vraždit cizí kmeny.....i třeba u nás jsou v tom vraždění výjimky, kdy je to považovaný za správný ...

20970 příspěvků moje polička 30. května 2019 11:15

onetwoone se narodíš s tím, že je špatný zabít psa, ale krávu ne?

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 30. května 2019 11:16

Potrefenáhusa ja myslim ze clovek je tvor socialni a zije ve skupinach odjakziva, tudiz nejaka pravidla ty tlupy mely odvzdycky. napr. ze poslouchaji vudce. zabiji jen sousedni tlupy ne tu svoji. chrani si mlade. pomahaji si. jestli se tomu rika “socialni konstrukt” proc ne. ale bez pravidel zadna spolecnost fungovat nemuze.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 30. května 2019 11:23

Mutziputzi 

Mně čistě z toho tweetu nevyplývá, že by se loučil s DVTV

20970 příspěvků moje polička 30. května 2019 11:28

domenica aha, že by článek byl z doby co opouštěl Události jo? no asi jo...hele takhle vznikaj fámy, co?

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 30. května 2019 11:31

Mutziputzi 

to je hned!

Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 30. května 2019 11:35

Mutziputzi ne, jasně že ne.

Offline Potrefenáhusa
38932 příspěvků moje polička 30. května 2019 11:39

viktorka_od splavu ochrana mláďat je podle mě biologicky naprogramovana, spolupráce evolučně výhodná. Ale koho budeš zabíjet a s kým budeš spát, je spis na domluvě

Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 30. května 2019 11:40

Potrefenáhusa no právě, to je otázka;) 

Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 30. května 2019 12:01

Potrefenáhusa omlouvám se, formulovala bych to jinak. Podle mě existuje univerzální pravda o tom, co je a co není správné, co je zlo a dobro, a tahle univerzální pravda není sociální konstrukt. Omlouvám se, tohle je těžký na premejsleni a ještě těžší na formulování;)

Jinými slovy, vražda je špatná, ne protože ji společnost prohlásila za špatnou, ale protože je prostě špatná. 

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 30. května 2019 14:29
Reakce na onetwoone:

Mutziputzi a to bylo kdy?

​Tak konkretne treba otroctvi bylo pomerne dlouho povazovano za moralni a spolecensky prospesne - a z historickeho hlediska to neni ani tak davno. Napriklad. 

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 30. května 2019 14:39
Reakce na onetwoone:

Mutziputzi no hele beztrestně se před tisíci lety nevraždilo, resp. neznám žádnou společnost, kde by neplatily určitý pravidla, co se smí a nesmí, a zrovna ta vražda byla všude špatně bych řekla.

​Jo? A co treba systematicka genocida americkych Indianu? Vykonana spolecnosti americkych kolonialistu, ktera byla (udajne) zalozena na krestanske moralce? Pouhych stopadesat let zpatky...

Ve stare Cine mohl manzel beztrestne zabit manzelku. Byla povazovana za pouhy majetek. 

A mohla bych pokracovat, kdybych nemusela do prace. Navic predpokladam, ze neni treba vysvetlovat, protoze to, ze moralka ma tendenci se menit jak jde cas, nebo ze spolecnosti do spolecnosti, musi byt znamo kazdemu, kdo ma alespon zakladni znalosti jak historie, tak soucasneho deni.