Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 30. května 2019 16:31
Reakce na Jiná Realita:

Myslím, že tak jediné, co má člověk jako druh v sobě, je ochrana dětí, protože to je pud na ochranu druhu.  

​Ja ti nevim

Taky jsem si to driv myslela, ale pak jsem zacala pracovat ve svem oboru a seznamila se se statistikami, kolik deti je kazdorocne tyrano nebo sexualne zneuzivano vlastnimi rodici, a tak nejak ztracim viru v lidstvo... Jedine ze by nase tzv. civilizovana spolecnost byla tak nemocna, ze ztraci prirozene instinkty, jinak fakt nevim.

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 30. května 2019 16:36
Reakce na onetwoone:

​Nemyslim si. Myslím, že člověk válkou a zabíjením trpí v jakýkoli době. I teď jsou veteráni oslavováni jako hrdinové.

​A ptala ses jich? Protoze ja jsem s par mluvila a vetsinou vicememe potvrdili, co prede mnou napsala Jina Realita - maji depresi hlavne z toho, ze se nedokazou zaclenit do "normalni" spolecnosti, a ze jim chybi "akce". Pokud nekdo trpi vycitkami svedomi, tak vetsinou proto, ze se nachomytl k operaci, ktera vyustila v masakr civilistu. 

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 30. května 2019 16:38

MP Marge no praaaave

​Vidim, ze mas pravdu - bez piva to nepujde

Hele, ja si jen vyhrazuju pravo neuznavat monogamii jako jediny spolecensky prijatelny model; diskuse na tema moralka v sirsi souvislosti rada prenecham filozofum! Ja jsem zalozena spis prakticky

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 30. května 2019 17:39

MP Marge tak nejake vedecke studie pravi, ze od podstaty druhu a prave v ramci ochrany mladat, kdy samice u nekterych druhu (vc. cloveka) by se uplne sama nepostarala, je monogamie prirozena - ale jen na urcitou dobu kdy jsou mlady bezmocny. ja teda souhlasim a rikam o sobe, ze jsem seriove monogamni (nevynalezla jsem to, je to uz nevim z jakyho serialu

a btw z toho ze nekteri rodice tyraji sve deti bych nevyvozovala zavery - i nektere zvire si sezere mlady, ale je to anomalie ne pravidlo. jinak by vyhynuli.

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 30. května 2019 17:50

viktorka_od splavu No jo, ale PROC sezere - nejsem zadnej zoolog, ale nekde jsem cetla, ze bud kdyz je hlad, a mladata by stejne neslo uzivit, anebo kdyz jsou mladata slaba a pravdepodobne by neprezila. 

Ale mas pravdu, jednoznacny zaver z toho vyvodit nelze - krome teda toho, ze osobne zacinam mit lidi plne zuby a vazne uvazuju nad zmenou kariery, akorat se nemuzu rozhodnout, jestli se mam vyucit pekarkou/cukrarkou, nebo se preskolit na osetrovatele v zoo (myslim, ze uplne nejvic by me asi bavily opice).

49385 příspěvků moje polička 30. května 2019 17:53

MP Marge aby to v te zoo nebylo z blata do louze:-) (opice jako opice;-)

ale vazne - myslim ze tvou praci nejde delat cely zivot (stejne jako vydrzet cely zivot s 1 partnerem:-)

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 30. května 2019 17:55

viktorka_od splavu Tak sloni, no.

Ale vis, ze treba mne opice vubec nesmrdej!? Stejne jako prasata. Pro me je to vylozene prijemna vune, takova prirodni

Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 30. května 2019 18:05

MP Marge no neptala, ale proč se nedokážou začlenit do normální společnosti? Prostě mají nějakej psychickej problém..to, že se jich zeptáš a oni ti něco reknou, nic neznamená, spousta lidí neví, z čeho pramení jejich uzkosti....

Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 30. května 2019 18:13

Tak přirozenoprávni teorie, to není žádná myslitelská novinka. Společnosti mívají svoje temný období, jedno mají společný. V tomhle temným obdobi se v nich tvoří disent, a ten disent prekvapive formuluje stejný myslenky, zalozeny na respektu k člověku, jeho integritě, akcentuje se spravedlnost atd. A je to stejný, ať už mluvíme o dnesni Saúdský Arabii, Číně, nebo Protektorátu Čechy a Morava před 80 lety. A jak moc spolu tyhle disenty kulturně souzní? 

Je to taky o vývoji společnosti, poznání světa apod. Jako kmen v Amazonii je někde v pravěku. Nikoho nebudu posílat do vězení za znásilnění, ale nepovažuji to za správný. A kdyby se ten kmen měl šanci nějakým způsobem vyvíjet, došel by k tomu, že je to špatný. Podle mě.MP Marge Jiná Realita Potrefenáhusa 

Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 30. května 2019 18:17
Reakce na MP Marge:

​Ja ti nevim

Taky jsem si to driv myslela, ale pak jsem zacala pracovat ve svem oboru a seznamila se se statistikami, kolik deti je kazdorocne tyrano nebo sexualne zneuzivano vlastnimi rodici, a tak nejak ztracim viru v lidstvo... Jedine ze by nase tzv. civilizovana spolecnost byla tak nemocna, ze ztraci prirozene instinkty, jinak fakt nevim.

​Aha takže sexuální zneužívání dětí je špatný pouze, deje-li se to v kulturním okruhu, kde to je považováno za zločin. Jinak je to v pohodě, páč je to relativní. No díky, nechci.

49385 příspěvků moje polička 30. května 2019 18:18
Reakce na onetwoone:

​Aha takže sexuální zneužívání dětí je špatný pouze, deje-li se to v kulturním okruhu, kde to je považováno za zločin. Jinak je to v pohodě, páč je to relativní. No díky, nechci.

​no presne. jako verim ze Marge to takhle zrovna nemyslela, ale presne k tomuhle imho to odmitani moralky muze vest.

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 30. května 2019 18:28
Reakce na onetwoone:

MP Marge no neptala, ale proč se nedokážou začlenit do normální společnosti? Prostě mají nějakej psychickej problém..to, že se jich zeptáš a oni ti něco reknou, nic neznamená, spousta lidí neví, z čeho pramení jejich uzkosti....

​Diky za pouceni

No, ale ocividne to vis lip nez oni, takze samozrejme pripadna diskuse s vojaky ztraci smysl...

Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 30. května 2019 18:31

Potrefenáhusa jinak jo, v Amazonii to strýčkové strkají do chlapečků, možná proto, že v prvopocatku to byli starý úchylové,ale měli tu moc a možnost. A ještě řekli že je to kouzlo. A to malý dítě trpelo. A nasledne v dospělosti udělalo to samý.

Nebo dětský nevěsty. To je zneužívání děti, oboje,sice  v rámci nějaký tradice, ale pořád zneužívání a ty děti nemají možnost volby.

Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 30. května 2019 18:32

MP Marge prosím, ráda tě poučím;)

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 30. května 2019 18:36
Reakce na onetwoone:

​Relativita spociva v tom, ze pro ME je jakykoliv sex z detmi cire zlo, ale pokud bych o problemu diskutovala s nekym, kdo pochazi z kultury, ktera at uz jakychkoliv duvodu sex s detmi povoluje, dotycny by to s nejvetsi pravdepodobnosti jako nemoralni, spatne, atd. nevidel. Ze se mi to nemusi libit, a ze to rozhodne neni neco, co bych chtela sirit po celem svete, je ale uplne jiny problem. 

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 30. května 2019 18:36
Reakce na onetwoone:

MP Marge prosím, ráda tě poučím;)

​Ano, to vidim

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 30. května 2019 18:44

​no presne. jako verim ze Marge to takhle zrovna nemyslela, ale presne k tomuhle imho to odmitani moralky muze vest.

​No jo, jenze to jsme zase u toho - odmitani CI moralky? Protoze bavime-li se treba o tom kmeni, ktery pouzila jako priklad Potrefene husa, myslim, ze lze predpokladat, ze jeho cenove uz jakesi moralni principy maji - sama jsi, zcela spravne, ze kazda spolecenska skupina na nejakych tech pravidlech musi souhlasit. Z jejich pohledu je tedy naprosto normalni a spravne zabezpecit, aby chlapecci meli v dospelosti dostatek spermatu (ze osobne se mi z toho muze obracet zaludek, to je mozne, ale to uz je zase jiny problem). Takze - pralesni kmen moralni principy ma, jen jsou jine, nez moje. Co s tim? 

Je moralni vnucovat MOJI moralku nekomu jinemu jen proto, ze JA citim, ze je to tak spravne, a proto ji povazuju za nadrazenou ostatnim? 

Offline RoSa
10201 příspěvků moje polička 30. května 2019 18:47

kdysi tady někdo zmiňoval nějakej ostrov se značně uvolněnými mravy, kam letadla lítaj snad jen jednou za kvartál... nevzpomenete si, co to bylo za ostrov? ne že bych se tam teda chystala, ale štve mě, že si nemůžu vzpomenout

Offline MP Marge
6886 příspěvků moje polička 30. května 2019 18:49

RoSa Nemam tuseni, ale taky by me to zajimalo

Copak tam ostrovane vyvadeji?! 

Offline onetwoone
131 příspěvků moje polička 30. května 2019 18:50

MP Marge dotyčný to možná nevidí jako problem, ale problem to je.  Protože to dítě trpí a nemá možnost volby. Jako kdyby ti nějakej přesvědčenej nacista tvrdil, že židi byli zlo a proto museli do plynu, a tys řekla, hm, ja si to nemyslím, ale je to relativní, respektuji váš názor. Fakt některý věci nejsou relativní.stejne tak není relativní jestli jsem se narodila jako chlap nebo jako ženská. Vynechme prosím anomálie.