Ke "svěžence" a "polívačce", které taky nesnáším, přidávám ještě "na lítačku" a "bodýčko" ![]()
Přiznání
Že jo? Mám to stejně, ale vůbec se za to nestydím (teda tady na tomto fóru trochu jo), ale vždycky si vzpomenu, jak jsem kdysi seděla s jedním velkým odborníkem na víno, someliérská škola, spoluvlastník vinic v Toskánsku, mluvil o barvě, vůni, bukletu, podtónech a jánevím o čem...a u druhé lahve jsme se shodli, že nejdůležitější hledisko je stejně chutná/nechutná ![]()
Jo, víno a parfémy mají hodně společného, včetně toho nejdůležitějšího hlediska (chutná/nechutná, líbí/nelíbí). Často, hlavně u parfémů, které se mi extrémně líbí, mi nejpřípadnější přijde popsat je jen jedním slovem. Cokoli dalšího je nadbytečně. ![]()
Tomu rozumim, ja nesnasim slovo "polivacka"
A co "polejvačka"? Lepší?
"Svěženku" a "polejvačku" mám ve slovníku taky a občas ty výrazy vytáhnu, i když se mi moc nelíbí, hlavně ten druhý. Ale jsou dost výstižný.
No právě - jak to nazvat jinak?!
Já se musím přiznat, že kvůli alergii rozděluji vůně podle kroutí mi nosem, nekroutí mi nosem. Ale je pravda, že jsem nikdy nečuchala k ničemu kvalitnějšímu. Můj největší odvaz byl MEXX. ![]()
To mi připomíná bývalého spolubydlícího, ten o sobě tvrdil, že na parfémy do deseti tisíc má alergii ![]()
(a mám jakési podivné deja vu, že už jsme to spolu jednou řešily!)
Jo, už jsem to jednou psala. Ovšem nastal u mě posun od naprostého nezájmu k přemýšlení, co by mi asi mohlo vonět. ![]()
Já mám právě dojem, že psala a že i moje odpověď byla stejná
![]()
On je to de facto takový terminus technicus, takže sorry jako. ![]()
No, o tom kamarádovi čtu prvně, ale jestli bych to měla mít jako on, tak to si asi nechám zajít chuť. ![]()
mne je to jasny, ale nic to nemeni na tom, ze si pokazde reknu, ze je to silene slovo z ranku manzu a koja, sorry jako![]()
přiznávám, že nechápu, jak může člověk, který je tak obézní, že už nemůže vstátá z postele, dál přibírat.
myslím tím, že nechápu jeho příbuzné, kteřé ho dál vykrmují. pokud je to taková troska, mám pocit, že není nic jednoduššího, než před něj prostě postavit pouze rajčata a papriku a odebrat se po své práci?
Koukám, že jsme četly stejný článek. To by asi bylo na dlouhé vysvětlování nějakého odborníka. Lidské vztahy jsou různé. Ti lidé s tím člověkem byli nejspíš celou dobu, nepřišli, až když měl tři metráky. A podporovali to. Úchylka? Divná láska? Vydírání a vyhrožování z jeho strany? Výčitky svědomí?
Pred par lety jsem videla dokument o muzich, kteri maji vykrmovani sve partnerky jako fetis. Proste je vzrusovalo, jak ta zena ji, to, ze ji krmi a ze ona je na nich vlastne zavisla. Prijde mi to fakt tezce uchylny.
Tak jsem včera protřídila šatník (moc toho naštěstí do textilního kontejneru nebylo), a při té příležitosti jsem zjistila, že mám patnáctery šaty! Patnáctery! Jedno jsou tedy staré plesovky ještě z tanečních (nostalgie), jedny černé krajkové koktejlky a jedny dlouhé se žabičkováním přes prsa, doslova na léto k vodě, ale já mám pořád pocit, že těch zbývajících na běžné nošení je pořád málo! ![]()
No je to málo! (
) chceš napsat kolik mám košil? ![]()
Chci!
Jsem ráda, že to není jen pocit, ale objektivní fakt ![]()
No tak já je doma přepočítam
no jako člověk se asi obejde i s menším mn s tím, že to víc točí a tedy dřív nahradí, ale já to ráda střídám..
jsem na tom s šatama hrozně bídně:-( zejména teda proto, že jsem asi patnáctery vyhodila z důvodu nevhodnosti ke věku a postavě už;-) takže aktuálně asi jen čtvery "lepší" a patery na běžný nošení a vůbec žádný letní, nebo možná jedny? no hrozný prostě![]()
s košilema je to mnohem lepší, ty jsem aktuálně doplnila a ještě mám dvě u maminky na zabrání v pase, jsem se dokonce dostala do stavu "v prsou dobrý, v pase volný"
a mám dvě černý, dvě tmavomodrý, jednu světlou proužkovanou a asi čtyři nebo pět bílých... možná i šest? jupipii:-)) ale klidně bych ještě ze dvě ze tři snesla;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí