Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline AmelieM
130 příspěvků moje polička 20. března 2017 16:21
Reakce na jinx:

Ke "svěžence" a "polívačce", které taky nesnáším, přidávám ještě "na lítačku" a "bodýčko" 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 20. března 2017 17:14
Reakce na Garfie:

Že jo? Mám to stejně, ale vůbec se za to nestydím (teda tady na tomto fóru trochu jo), ale vždycky si vzpomenu, jak jsem kdysi seděla s jedním velkým odborníkem na víno, someliérská škola, spoluvlastník vinic v Toskánsku, mluvil  o barvě, vůni, bukletu, podtónech a jánevím o čem...a u druhé lahve jsme se shodli, že nejdůležitější hledisko je stejně chutná/nechutná 

Jo, víno a parfémy mají hodně společného, včetně toho nejdůležitějšího hlediska (chutná/nechutná, líbí/nelíbí). Často, hlavně u parfémů, které se mi extrémně líbí, mi nejpřípadnější přijde popsat je jen jedním slovem. Cokoli dalšího je nadbytečně.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 20. března 2017 17:22
Reakce na jinx:

Tomu rozumim, ja nesnasim slovo "polivacka" 

A co "polejvačka"? Lepší?  "Svěženku" a "polejvačku" mám ve slovníku taky a občas ty výrazy vytáhnu, i když se mi moc nelíbí, hlavně ten druhý. Ale jsou dost výstižný.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 20. března 2017 17:34
Reakce na domenica:

No právě - jak to nazvat jinak?! 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 20. března 2017 18:49

Já se musím přiznat, že kvůli alergii rozděluji vůně podle kroutí mi nosem, nekroutí mi nosem. Ale je pravda, že jsem nikdy nečuchala k ničemu kvalitnějšímu. Můj největší odvaz byl MEXX. 

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 20. března 2017 19:11
Reakce na Bledule:

To mi připomíná bývalého spolubydlícího, ten o sobě tvrdil, že na parfémy do deseti tisíc má alergii 

(a mám jakési podivné deja vu, že už jsme to spolu jednou řešily!)

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 20. března 2017 19:22
Reakce na Garfie:

Jo, už jsem to jednou psala. Ovšem nastal u mě posun od naprostého nezájmu k přemýšlení, co by mi asi mohlo vonět. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 20. března 2017 19:41
Reakce na domenica:

mne prazska cestina nijak neva, takze ani lepsi, ani horsi

barbucha  asi nijak, je to vystizne, ale o nic min hrozne

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 20. března 2017 20:19
Reakce na Bledule:

Já mám právě dojem, že psala a že i moje odpověď byla stejná  

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 20. března 2017 20:23
Reakce na jinx:

On je to de facto takový terminus technicus, takže sorry jako. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 20. března 2017 20:27
Reakce na Garfie:

No, o tom kamarádovi čtu prvně, ale jestli bych to měla mít jako on, tak to si asi nechám zajít chuť. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 21. března 2017 06:02
Reakce na Ellen:

mne je to jasny, ale nic to nemeni na tom, ze si pokazde reknu, ze je to silene slovo z ranku manzu a koja, sorry jako

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 21. března 2017 09:28

přiznávám, že nechápu, jak může člověk, který je tak obézní, že už nemůže vstátá z postele, dál přibírat.

myslím tím, že nechápu jeho příbuzné, kteřé ho dál vykrmují. pokud je to taková troska, mám pocit, že není nic jednoduššího, než před něj prostě postavit pouze rajčata a papriku a odebrat se po své práci?

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 21. března 2017 09:33
Reakce na Jiná Realita:

Koukám, že jsme četly stejný článek. To by asi bylo na dlouhé vysvětlování nějakého odborníka. Lidské vztahy jsou různé. Ti lidé s tím člověkem byli nejspíš celou dobu, nepřišli, až když měl tři metráky. A podporovali to. Úchylka? Divná láska? Vydírání a vyhrožování z jeho strany? Výčitky svědomí?

Offline Friga
2171 příspěvků moje polička 21. března 2017 09:50
Reakce na Jiná Realita:

Pred par lety jsem videla dokument o muzich, kteri maji vykrmovani sve partnerky jako fetis. Proste je vzrusovalo, jak ta zena ji, to, ze ji krmi a ze ona je na nich vlastne zavisla. Prijde mi to fakt tezce uchylny.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 21. března 2017 12:21

Tak jsem včera protřídila šatník (moc toho naštěstí do textilního kontejneru nebylo), a při té příležitosti jsem zjistila, že mám patnáctery šaty! Patnáctery! Jedno jsou tedy staré plesovky ještě z tanečních (nostalgie), jedny černé krajkové koktejlky a jedny dlouhé se žabičkováním přes prsa, doslova na léto k vodě, ale já mám pořád pocit, že těch zbývajících na běžné nošení je pořád málo!

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 21. března 2017 12:46
Reakce na dzizisketa:

No je to málo! (  ) chceš napsat kolik mám košil? 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 21. března 2017 12:57
Reakce na Ounz:

Chci! Jsem ráda, že to není jen pocit, ale objektivní fakt

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 21. března 2017 13:16
Reakce na dzizisketa:

No tak já je doma přepočítam  no jako člověk se asi obejde i s menším mn s tím, že to víc točí a tedy dřív nahradí, ale já to ráda střídám..

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 21. března 2017 13:23
Reakce na dzizisketa:

jsem na tom s šatama hrozně bídně:-( zejména teda proto, že jsem asi patnáctery vyhodila z důvodu nevhodnosti ke věku a postavě už;-) takže aktuálně asi jen čtvery "lepší" a patery na běžný nošení a vůbec žádný letní, nebo možná jedny? no hrozný prostě

s košilema je to mnohem lepší, ty jsem aktuálně doplnila a ještě mám dvě u maminky na zabrání v pase, jsem se dokonce dostala do stavu "v prsou dobrý, v pase volný"a mám dvě černý, dvě tmavomodrý, jednu světlou proužkovanou a asi čtyři nebo pět bílých... možná i šest? jupipii:-)) ale klidně bych ještě ze dvě ze tři snesla;-)