Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 21. března 2017 14:38
Reakce na jinx:

mne je to jasny, ale nic to nemeni na tom, ze si pokazde reknu, ze je to silene slovo z ranku manzu a koja, sorry jako

Tak určitě. 

Slova jako "manža", "koja" a podobné zhůvěřilosti mi způsobují záchvaty ošklivosti, ale "svěženka" či "polejvačka" prostě tak nějak patří k věci... asi proto, že je používají příčetní diskutující a především se jimi vymezuje něco, pro co není moc opis... "polejvačka" - "vůně sice příjemná, leč s malou výdrží, která se musí během dne častěji přiživovat, aby byla vůbec detekovatelná" - myslím, že ta ekonomická stránka věci je zřejmá. :-)

Ale jasně, líbit se to slovo nemusí. 

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 21. března 2017 14:42

Tak já bych též dvoje troje... i patnáctery šaty lehce snesla!

Offline Sweet Potato
40482 příspěvků moje polička 21. března 2017 14:45
Reakce na Ellen:

Polejvačku bych s manžou rozhodně nesrovnávala, ale cítím to slovo jako hodnotící a to tak, že ne zrovna kladně. Možná ho vnímám špatně? 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 21. března 2017 14:47
Reakce na Ellen:

já ze svěženky strašně slyším Adu.

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 21. března 2017 14:49
Reakce na dzizisketa:

Co já bych dala za patnáctery šaty. Kromě toho, že jsem prcek, tak mám ještě v poměru ke zbytku těla krátký trup, tzn. mi skoro žádný šaty nesedí. Aktuálně mám dvoje na normální nošení a jedny koktejlky. (A šaty z maturáku nepočítám, v těch už nikam nepůjdu.)

Offline viktorka_od splavu
49375 příspěvků moje polička 21. března 2017 14:51
Reakce na Sweet Potato:

ja si svou oblibenou polivacku vyzvedavala tuhle v notinu a prodavacka se usklibla, stouchla do kolegyne a ukazovala ji co si ta blbka (ja) kupuje:P

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 21. března 2017 14:51
Reakce na Sweet Potato:

No... vždycky to špatně být nemusí, nejvíc se asi "polejvačka" vyskytuje ve významu "letní polejvačka", co jsem tak vysledovala, a u těch se tak nějak nepředpokládá, že by držely jak helvétská víra... naopak, takové častější osvěžující přestříknutí je vlastně příjemné a žádoucí. :-) 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 21. března 2017 14:56

ja si svou oblibenou polivacku vyzvedavala tuhle v notinu a prodavacka se usklibla, stouchla do kolegyne a ukazovala ji co si ta blbka (ja) kupuje:P

Hned záhy by se mi omluvila, tohle miluju!

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 21. března 2017 14:56

a to je která? :-D

49375 příspěvků moje polička 21. března 2017 15:02
Reakce na Potrefenáhusa:

ta avonka co mam na policce, ja ji ze sebe skoro vubec necitim, coz je ideal pro ucely na ktery ji pouzivam (na noc, na doma) pac nevonet nechci a moc vonet by me rusilo:-) zajimavy ze jiny avonacky mi bud nevoni nebo hodne nevoni:-) ocekavam, ze ji brzy prestanou vyrabet;-)

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 21. března 2017 15:03
Reakce na Potrefenáhusa:

Aha, tak tuhle asociaci já vůbec nemám, protože jsem se s Adinými recenzemi vůní setkala poprvé až v době, kdy už na diskutující vlastně jenom poštěkávala, a tak jsem její popisy zrovna moc neprožívala a nejsem si ani vědoma toho, že by snad šlo o její výrazy. Možná že jo, fakt nevím. Ale spíš si myslím, že je to něco, co se ujalo na zájmových webech týkajících se vůní tak nějak obecně.

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 21. března 2017 15:04

Mně tedy polejvačka evokuje polévečku a způsobuje záchvaty chutí na nějakou pořádnou polívku!

49375 příspěvků moje polička 21. března 2017 15:05
Reakce na Mutziputzi:

mne to doslo az pak, nad cim se tam osklibaji, pac jsem koukala na ten balicek ze je v pruhlednym pytliku a byly tam neidentifikovatelny krabicky plus zretelna ta jedna:-) ale tak at si to holky uzijou, svou chvilku nadrazenosti;-))

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 21. března 2017 15:09
Reakce na Sweet Potato:

Polejvačku bych s manžou rozhodně nesrovnávala, ale cítím to slovo jako hodnotící a to tak, že ne zrovna kladně. Možná ho vnímám špatně? 

Tohle jak kdy (a platí to jak pro svěženku, tak pro polejvačku). Někdy je to naprosto neutrální nálepka, popisující charakter vůně, někdy tam to negativní citové zabarvení je. Taky jak to kdo cítí (nejen nosem). Někdo používá výraz "svěženka" jenom jako pejorativní pojmenování pro určitý typ svěžích vůní, například tzv. líbivek

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 21. března 2017 15:10

Nechápu nad čím se ty důry maj co ošklíbat - vždyť to samy prodávaj, ne? 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 21. března 2017 15:15
Reakce na barbucha:

třeba si to jenom ukazovaly, protože 5 minut předtim se bavily o tom, že je to super vůně :-D

Offline Ellen
1633 příspěvků moje polička 21. března 2017 15:17
Reakce na dzizisketa:

Mně tedy polejvačka evokuje polévečku a způsobuje záchvaty chutí na nějakou pořádnou polívku!

Tak zrovna s polévkou si vůně fakt nespojuju.  

49375 příspěvků moje polička 21. března 2017 15:18
Reakce na barbucha:

no prave.

Potrefenáhusa 

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 21. března 2017 15:37

Asi nevědí, že to máte na noc a den něco lepšího. Jistě přes noc samy smrděj!

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 21. března 2017 15:39
Reakce na Karja:

Asi nevědí, že to máte na noc a den něco lepšího. Jistě přes noc samy smrděj!

I kdyby na Ples v opeře kupovala Fáčko, nemá se co prodavačka vofrňovat!