Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 22. března 2017 16:50
Reakce na Ounz:

tak ony to jsou pozustatky starych tradic, ktedy byly nekdy pekne drsny. on ten vesnicky realisticky roman nevznikl z niceho, ze, treba gazdina roba a podobne (me ted napada, Jeji pastorkyna ma srdecni zalezitost). nebo vlastne staci vzpomenout treba na viktorku z babicky.

takze ja se k romantizovanemu pohledu "k velikonocum to proste patri" taky moc nepridavam.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 22. března 2017 16:55
Reakce na Lilly_Ku:

No, tak vona byla tradice ledasco, žejo a časem se přišlo na to, že to zas tak dobrý není 

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 22. března 2017 17:05
Reakce na Lilly_Ku:

Já ráda Advent od Glazarový a Terézu Novákovou. Už jsem to teda pěkně dlouho nečetla.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 22. března 2017 17:21
Reakce na Potrefenáhusa:

Advent, to je ta o Františce a Metudovi? Jak si vzala vdovce? Nějak se mi ta klasika plete. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 22. března 2017 17:22
Reakce na Lilly_Ku:

Solathis 

Nojo, "tradice" a "patří", ale taky to musí mít nějakou hranici.

Offline Potrefenáhusa
38909 příspěvků moje polička 22. března 2017 17:27
Reakce na Kokoska:

jojo, ta

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 22. března 2017 18:05
Reakce na Potrefenáhusa:

Se priznam, ze nic z toho jsem necetla, akorat jsem asi tak dvacetkrat videla jeji pastorkynu od janacka 

Offline Fakirka
2226 příspěvků moje polička 22. března 2017 18:09
Reakce na Janulik03:

Som si teda objednala. šaty

To jste mi neměla dělat.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. března 2017 19:52
Reakce na Potrefenáhusa:

já se teda taky snažím nemít moc věcí, což se mi teda nijak zvlášť nedaří, ale poctivě vyhazuju, co nenosím, blbiny si moc nekupuju, ale se dvěma tričkama a čtyřma košilema bych nevydržela ani do neděle, musela bych pořád prát, jak to děláte?

Periem keď je treba, nemám pocit, že by som prala stále. A spokojná s tým niesom, síce je môj cieľ mať čo najmenej vecí ale pár drobností by som kúpiť potrebovala. Len keď mne sa nechce hľadať. Do obchodov už takmer nechodím, to je stratený čas a v eshopoch treba hľadať a to zabije častokrát tiež dosť času. A ešte nedávno som pracovala z domu, takže mi veľa oblečenia nebolo treba. Nikdy som na veľké množstvá oblečenia nebola zvyknutá. Na základnej som nosila väčšinou zdedené oblečenie, na strednej už to bolo lepšie, sem tam som si kúpila niečo za peniaze z brigády, ale radšej som peniaze investovala ináč(nevravím lepšie :D) 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. března 2017 19:52
Reakce na Karja:

Je to fitness trenérka a věčně chodí v těch věcech na cvičení, jinak si to neumím vysvětlit. A ještě je na všech fotkách tak pěkně oblečená. Nechápu, nechápu.

No to som sa pobavila 

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 22. března 2017 20:15
Reakce na paktofonika:

ta prace z domu ma urcite taky nejaky vliv. ja teda chodim do coworkingove kancelare, ale stejne mam obleceni fakt tak polovinu ve srovnani s davnou minulosti, kdy jsem chodila do prace s dress codem.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 22. března 2017 20:24
Reakce na Lilly_Ku:

Práce z domu má na mě ten vliv, že neodolám šaty si koupit a pak v nich nemám kam jít 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 22. března 2017 20:34
Reakce na Lilly_Ku:

Tak aktualne chodím do prace bez dress codu, preto čím viac oblečenia ale zatiaľ si vystačím. Ale sú tu aj taky odborníci co chodia celý týždeň v tom istom oblečení. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 22. března 2017 20:43
Reakce na Vilemina:

Přiznání - nesnáším Velikonoce, tedy spíš to, v co se původní zvyky a tradice transformovaly. Aspoň tady teda (střední Čechy).

Moje řeč. Velikonoce na chalupě byly moje noční můra - zdivočelí burani, léčící si svoje komplexy pomocí výprasku "pražskejch paniček"... čím nalitější, tím tlustší pomlázka a někdy i pořádnej klacek  Po pár zkušenostech k nám v tyto sváteční dny nikdo nesměl, což sice neprospělo mojí oblíbenosti, ale zadnici určitě 

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 22. března 2017 20:48

Velikonoce nesnáším od mala, vždycky mi to přišlo šíleně ujetý a jak to šlo, tak jsem prchala z domova. Teď už ani nebarvím vajíčka, užívám si volné dny a přes práh mi může max malý synovec s koledou a vlastnoručně upletenou malou pomlázkou.

Offline kkristýna
139 příspěvků moje polička 22. března 2017 21:28
Reakce na Ellen:

Těch mám momentálně jen 11 a z toho je 9 vzorků. Ale tři další si rozhodně pořídím :D

Offline kkristýna
139 příspěvků moje polička 22. března 2017 21:38

A jinak se zdá, že mám těch šatů hodně, ale já taky nenosím skoro nic jiného. A taky je mám rozdělené na letní, zimní, do kanceláře, na doma, do práce, do veder, na rande... :D Třeba kalhoty nosím jen, když mám jít cvičit, protože se oblékají lépe než punčochy.

Offline Lilly_Ku
4548 příspěvků moje polička 22. března 2017 21:43
Reakce na Kokoska:

tak zas nejaky duvod se vzdycky najde, ne? 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 22. března 2017 22:42
Reakce na Lilly_Ku:

A hlavně musí být člověk připravený, aby ho pak nezaskočilo, že nemá co na sebe! :D

Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 22. března 2017 22:52

Já mám ráda Velikonoce a moc! Hrozně mě baví matlat ty vajíčka, problém je, že bývám u rodičů a tam je moc lidí a nepořádek a já bych si chtěla užívat ty vymalovaný vajíčka a zajíce a narcisy a petrklíče v naklizené domácnosti. Taky jsem ráda, když k nám přijde hodně lidí, moje matka ukazuje mému partnerovi s kým jsem kdy chodila a je legrace. Dokonce i mě mrzí, že partner nechodí po mých kamarádkách a příbuzných, pro mě je to známka slušnosti a dobrého vztahu dojít ženskou vyšupat. Spoustu starých známých takhle vídám jen na Velikonoce.  Je pravdou, že to postupem času ubývá, jak mají chlapi vlastní rodiny a jezdí s dětmi po babičkách a tak. No a s alkoholem to jde s léty špatně, už nám ti chlapci fotrovatí a jdou jen po jídle:-D. A hodně frčí minerálka, tu mívám vystavenou a naleju jí na litry:-D:-D.

Jo a taky si pamatujujeden rok, kdy sousedům na Velikonoce utekli králíci přes plot k jiným sousedům a to vypadalo hodně stylově, ti pasoucí se králíci na anglickém trávníku.