Ona je tak zvláštne zaklonená (ako keby sa snažila vyhnúť tej vode čo je na ňu šplechnutá zpredu), takže nemusí byť úplne malá.
Každopádne toto foto je presne ten dôvod, prečo sa na Veľkú noc snažím návštevam domova vyhýbať...
Ona je tak zvláštne zaklonená (ako keby sa snažila vyhnúť tej vode čo je na ňu šplechnutá zpredu), takže nemusí byť úplne malá.
Každopádne toto foto je presne ten dôvod, prečo sa na Veľkú noc snažím návštevam domova vyhýbať...
No nôžky sú také subtílnejšie, asi máš pravdu. Ja by som sa nečudovala, keby takto zliali aj nejaké dieťa, bola som svedkom podobných excesov (aj na sebe...).
No, i kdyby byla dospělá, přijde mi 'vtipný', že ve čtyrech na jednu se chlapci nebojej
Jednému by mohla ujsť ![]()
Teda, my se takhle na Velikonoce poléváme běžně (pokud zrovna nesněží samozřejmě) a to včetně dětí a nikomu to nevadí. Ale my to taky těm klukům oplácíme, to je fakt ![]()
No..
Jako já vím, že je to ´tradice', ale nikdy jsem tomu neholdovala a moc to nepodporuju..
Ale to jsou Velikonoce, to není normální situace :D
U nás se teda nepolívalo, ale která holka by nedostala pomlázkou, připadala by si opominutá a že nestojí za pohled. Masakr byl, když jsme byli u tety na vsi, tam kluci švihali jalovcovýma větvičkama, to už přestávala legrace. Ale ať tak nebo tak, vždycky chodili ve smečce. A na té vsi zvlášť, navíc tam snad s rozbřeskem. Tatíci měli času dost, ti přišli kolem poledního a místo vajíček dostávali panáka kořalky. A teta bydlela na konci vsi, takže to už sotva huhlali.
Já vim, mám příbuzný na moravě a to teda nebyla žádná sranda, párkrát sem tam odsud jela pořádně seřezaná, jednou i s jelitama (pomlázka z kabelů, aby to fakt bolelo
) a musím říct, že mě to dost obtěžovalo a rozhodně bych si nepřipadala opominutá, kdyby mě nechali na pokoji. No a chlapi co obcházej aby dostali panáka..klasika. Ale mně osobně to fakt nějak vadí a jak říkam, nepodporuju to, nechodím tomu naproti, ale určitě to nikomu nezakazuju, pokud se chce účastnit..
Tak ono sa tá tradícia dá poňať aj trošku ľudskejšie :) Môj otec nás vždy len tak trošku postriekal vlažnou vodou a ostatní muži v rodine preferovali oblievačku nejakou otrasnou voňavkou. Krstný otec bol známy tým, že počas roka vyberal otrasné dryáky v drogériách a schovával si ich na Veľkú noc. Preferujem smrdieť deň po pitralone ako sa 10x prezliekať.
Ja som z mesta, ale u babky na dedine som trávievala prázdniny. Na Veľkú noc som odmietala k nej chodiť asi od trinástich rokov, po tom, čo som párkrát skončila v rieke, v rybníku, poliata x vedrami ľadovej vody a ak sa zadarilo a bol ešte sneh, tak aj v zahádzaná snehom. Tlupe sa holt nedalo ubrániť.... ![]()
Pomlázka z kabelů??
Tak to je děs teda...Já jsem naštěstí nic takovýho nezažila, asi mám štěstí, že k nám vždycky chodí jenom civilizovaný lidi, žádná jelita jsem ještě neměla. To bych se asi taky nechtěla moc účastnit...
Přiznání - nesnáším Velikonoce, tedy spíš to, v co se původní zvyky a tradice transformovaly. Aspoň tady teda (střední Čechy).
Ne že by mě bavilo vypadat a mít kůži svědivou jak po spalničkách, ale nějak to k tomu jaru a Velikonocům patřilo. Bužírkové pomlázky teta nesnášela, ty kluky lifrovala pryč, to bylo fakt hrozný. Ona byla malinká a kulatá, ale respekt měla i u těch nejdivočejších.
Teď už Velikonoce vlastně ani neslavíme, vždycky jedem někam na výlet. A nemám moc ráda vařený vejce, tak už ani nebarvíme.
Veľká noc ani u nás už nie je to čo bývalo. Teraz už je to decentne skôr rodinne stretávanie ale zasadne s ručne upletenymi korbacmi z vŕby. Ale moje mladé roky na dedine sa niesli v znamení šatstva total premoceneho až si už nebolo ani čo prezliecť. A beda tomu, kto by obišiel nás dom. To by som mala pocit, že je niečo spatne. Hold zvyky. Dnes už taký zvyk sa skôr drží vo forme krojovych súborov . Zachovanie tradicii a zvykov je pre nás dôležité.
Já od těch dob, co jdme takhle bývali na vsi, umím uplést pomlázku z 8 prutů :)
Fíha, tak to je výkon. Ja iba upiecť baránka z cesta. ![]()
No
blbci prostě..
Ja dodnes pletu minimalne ctyri pomlazky - pro manzela, brachy a tatu.
Jinak ja nastesti bydlela mimo vesnici, ale kdyz jsem nahodou byla u babicky, pred nekteryma expertama jsem ani branku neotevrela. To byli takovi, co pomlazku otaceli a holky mlatili drzadlem a podobne. Jedny velikonoce jsem probrecela schovana v pradelne. Holky ze tridy, ty oblibenejsi, chodily s jelitama o sirce pet cisel a mely je od kolen az nad zadek, kolikrat, to jsem si teda nechala ujit. I dneska se tomu vyhybam.
Vaŕený vejce miluju
a pomazánku taky.. ale pomlázku nedržíme, prostě každej dostane vejce a držíme teda tradici 'aby beránek nepokakal'
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.