Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline dzizisketa
8994 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 22:23

Já už Baby Yodu mám, aspoň teda nějak. 

Online Pinot Noir
29941 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 22:30
Offline stes
9315 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 23:04

Lama_z_Lana sem se to nehodí, ale jses tu.. V rezervedu maji panska trika s lamou i s lamami. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 27. prosince 2019 23:10

stes Vim, vim...tady u nás bohužel ne, no. Na spaní by bylo dobrý.

Online tv
4257 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 11:51

dzizisketa Odkud mas tricko, prosim? Dnes davame posledni dil a tohle proste musim mit.

Offline barbucha blogger
35949 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 16:35

viktorka_od splavu whiskas 

No já vám nevim. Myslim, že fakt hodně záleží na tom úhlu pohledu - že totiž vlastní matka (i otec) můžou naprosto totéž vidět jako dejme tomu perspektivní vynaložení peněz nebo že to aspoň stojí za zkoušku, a cizí přivdanej/přiženěnej "rodič" si je zas úplně jistej, že je to vyhazování (i nárokově jeho) financí z vokna.

A pravděpodobně to, kdo měl pravdu, se dozvíte až v důchodu (páč úspěšnou kariéru, byť třeba majitele hovnocucu, může dotyčnej nastartovat třeba ve čtyřiceti, i to se stává! nemusí každej dvacetiletej mizera skončit hned na šibenici. a naopak samozřejmě...)

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 16:58

barbucha Tak ja jsem toho zivoucim dukazem, ze jo - ve dvaceti jsem moc nevedela, co se sebou. Poradne studovat jsem zacala az v USA ve triceti. A platila jsem si to cele sama.

Ale nedovedu si predstavit, ze bych se flakala, prechazela ze skoly na skolu, nic nedokoncila -  a rodice calovali jako divi.

To fakt neni investice, ktera by se vyplatila!

Navic, pokud jsem to dobre pochopila, u samba od Whiskas je jeste dodatecny problem, ze dcera si zrejme tatinkovy financni "investice" vubec nevazi, osklive se o nem vyjadruje a vini ho za vsechny sve problemy, protoze rozvod - jako to by clovek musel bejt svatej na moste, aby to to nestvalo

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 17:27

barbucha Tady nejde o pokus omyl, to by bylo k pochopení. Někdy to trvá déle a někdy člověk nenajde to správné místo nikdy, ale dovolím si předpokládat, že kdyby rodiče nebyli rozvedeni, chyběl by článek "výčitky svědomí" a změnil by se i celkový postoj rodičů k celé situaci. Něco jiného je zkoušet, snažit se a zjistit, že to není ono a něco jiného je zkoušet na oko a nechat vše jen tak plynout, protože to vždycky nějak dopadne. 

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 17:28

MP Marge podle mě zkušenosti jsou ti vecni studenti hlavně z rozvedených rodin. Jen ať fotr caluje, to by tak hrálo, aby přestal brzo platit. A tak fotrik platí a matka kryje absence. A ty absence někdy bývají i z toho, že dítko chodí na brigády a školu si drží kvůli výhodám.

Naposledy chlapec u nás rok na čtyřleté oboru, absence, propadl, protože nechodil, tak po prázdninách přestup na tříletý obor a nechodí zas. Dvacetiletý v druháku. Předtím 2 školy. Všude byl nepochopen.

Jiný případ byl kluk z DD. Neskutečně svými rodiči voral. Neskutečně. Matka ho vozidla až před vchod a on stejně fouknul a do školy nešel. Tři roky a tři obory na třetí škole. Pak šel na čtvrtou a po roce zase matka uprosila, aby to s ním u nás zkusili znovu. Hádej, jak to dopadlo. 

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 17:29

MP Marge To raději ani nepiš, protože přece nejsme u soudu a máme zde jen jednostranné vyjádření a to od zlé "macechy" (které to tedy opravdu může být jedno, neb i když bude dotyčná studovat třeba do 50, její snídaně, ani dovolená horší nebude - to jen k případným poznámkám, že macecha řeší kvůli cizím financím).

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 17:46
Reakce na whiskas:

MP Marge To raději ani nepiš, protože přece nejsme u soudu a máme zde jen jednostranné vyjádření

​To nevim, co je za argument - to snad tady mame od vsech uzivatelek a ve vsech vlaknech, ne!? 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 17:47

Dadoo Myslim, ze vim presne, jak to dopadlo

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 18:05

MP Marge 

To je pravda, ale docela mě zamrzelo (vzhledem ke zde nedeklarovaným skutečnostem a podniknutým krokům z mé strany), když jsem si přečetla, že mé příspěvky jsou zlé a že se těžko posuzují, když je známa jen jedna verze a to verze "macechy". Navíc tedy nebylo z mé strany vyžadováno žádné posouzení. 

Ovšem samozřejmě je zde rozdíl mezi bezpodmínečnou láskou rodičů, kteří se v dítěti vidí a navíc se v určitých případech nechají zmanipulovat výčitkami svědomí a cizí osobou, která po jistou dobu může některé postoje i chápat, ale jelikož je nestranná, citově řekněme nezainteresovaná, stane se ke konkrétním projevům méně tolerantní, možná až nadmíru kritická. 

A už si s tím nekazme konec roku :-).

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 18:43

whiskas Dobra, uz mlcim

Ale zleho mi na Tvych prispevkach nepripadalo nic...

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 20:35
Reakce na Mutziputzi:

viktorka_od splavu já bych zas chtěla vidět někoho, kdo záměrně a účelově dělá vejšku 10 let a schválně jí nedodělá, aby si žil na vysoký noze z alíků ve výši jednotek tisíc Kč

​To mi mluvíš z duše. Tady z diskuze mám najednou pocit, že všechny ex a děti z bývalého vztahu jsou s prominutím vychcané svi...ě, které toho ubohého "taťku" a jeho novou rodinu sprostě vydírají a okrádají. Být samoživitelka nebylo a není nic záviděníhodného. Zvlášť dřív, když bylo více méně pravidlem, že dítě zůstalo s matkou. Výživné bylo a je spíš almužnou než opravdovým příspěvkem na potřeby dítěte. A když potom jdou ti rodiče do nových vztahů, tak přece ti noví partneři o jejich povinnostech vůči ditěti či dětem ví a měli by to respektovat. Já teda bohužel jak z rodiny, tak od kamarádek neznám žádné velkorysé tatínky, ale jen ty, kteří se doslova dohadovali o každou stovku, jako by snad ani nešlo o jejich dítě. Nejlepší byl ex od mé kamarádky, který trávil v zimě dva měsíce na Floridě a když ho žádala o příspěvek na školu v přírodě, že na to nemá, tak jí řekl, že když na to nemá, tak ať dcera nikam nejede.

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 21:42

Dadoo smazal se mi příspěvek, už to nebudu znovu psát a tak jen stručně: s těmi absentéry nelze nic udělat? Nevyznám se v tom,  jen mi to hlava nebere  - ukončenou povinnou docházku mají, ne?

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 22:11

Tak jsem včera tomu našemu povedenému otci asi zachránila život. Druhý den jsme se mu nemohli dovolat, tak jsem přes telefon zalarmovala místní policii a oni se tam jeli podívat. Bydlí cca 120 km daleko a muž byl v práci, rak jsme tam nemohli zajet. Leda až pozdě večer. A pokud by bylo dole zamčeno, stejně by se to bez policie neobešlo.No našli ho a zavolali sanitku. Tak teď aby se dal do kupy. 

Offline dzizisketa
8994 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 22:27

tv

Padawan.cz 

Offline Dadoo
11700 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 23:03

Kammila Není to jednoduché. Jde o správní řízení.

Pokud žák nedochází, kontaktují se rodiče. Rodič slíbí, že potomek chodit bude. Zítra přijde. Pozítří už nepřijde. (opakuj dle potřeby)

Svolá se výchovná komise s rodiči. Všichni si sypou popel na hlavu, stěžují si, jak potomka nezvládají. Zlobí, prevít. Potomek přizná provinění, kaje se, slíbí vzornou docházku. Pár dní dokonce dochází. Pak najednou nepřijde. (opakuj dle potřeby)

Rodiče brzy přestane bavit buzerace ze strany školy. Otravují totiž ubohého rodiče a ten nemá zapotřebí se nechat buzerovat nějakou školou. A tak přestane brát telefon a reagovat na mail.

Pokud žák chybí bez omluvy chybí a kontakt s rodiči není možný, je odeslán tzv. desetidenní dopis. Žák má deset dnů od doručení, aby o sobě dal vědět. Buď se dostaví do školy, obvykle párkrát přide, pak ho to zase přestane bavit, (opakuj dle potřeby) nebo není žádná reakce.

Pokud není žádná reakce, je zahájeno správní řízení o vyloučení, resp. ukončení vzdělávání. Tam jsou potom úřední lhůty, 30 dní, apod. Buď to klapne a žák je skutečně vyloučen, někdy nakonec i dobrovolně ukončí sám, nebo se rodiče vzepnou, slíbí všechno na světě, nebo vyhrožují stížnostmi ke zřizovateli apod.

Takže to na pár měsíců vydá. No a pak je konec školního roku, žák bud propadá nebo má neklasifikace a rodiče se poohlédnou po další škole. (opakuj dle potřeby)

(ve zkratce a zjednodušeno)

Offline Kammila
771 příspěvků moje polička 28. prosince 2019 23:10

Dadoo hmmm, no nazdar...