stes Jojo, někdy je to těžký. Já se teď právě v těch alimentech pro dospělé děti docela orientuju, protože mám dvě blízké kamarádky, které to aktuálně řeší. Jeden případ už jsem tu naznačila, otec velmi dobře zabezpečený, ex-manželka je na tom podstatně hůř. Do alimentů jdou jen proto, že i druhé dceři teď bylo 18 a dvě děti na VŠ neutáhne, otec se cuká, jak může. (například nechápe, proč by měla být na kolejích v 80 km vzdáleném městě, když může denně dojíždět....).
Druhý příklad taky pěkně zapadne do tématu, dítě druhé kamrádky je typický průšvihář, ale opravdu za hranou. Drogy, alkohol, policie, sprostý na rodiče, doma krade...k tomu dva mladší sourozenci, kteří se ho bojí. Je ovšem prudce inteligentní, i když už mu hrozil vyhazov z gymplu, vždycky to ustojí a nakonec má dokonce jedničky. Doma je naprosto dusná atmosféra, otec (vlastní) ho chtěl úderem 18 vyrazit z domu, kamarádka to nějak uhladila, ale sama je vyčerpaná a říká, že jakmile odmaturuje, musí jít z domu a živit se sám. A přesně má strach, že půjde na vysokou, klidně je bude střídat, přesně ten typ, co mu ten příspěvek od rodičů bude stát za to....