Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 10:14

Kora Neboj, to bude dobrý. Tady ten měl problémy vždycky, psala jsem, že dal dceři k 18 bonboniéru! Od rozvodu (holky měly tehdy cca 5-7 let) platí stejně, jednou dokonce zažádal o snížení alimentů, protože se mu narodilo další dítě, ale soudkyně ho tehdy vypoklonkovala. Já ho znám osobně a on je opravdu takový ten typ "úspěšný psychopat". Já myslím, že ten tvůj s tím počítá, ono málokdo chce skončit u soudu. 

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 10:15

Kora doporucuju pak preventivne tatinkovi predlozit potvrzeni o studiu, a hlavne to resit promptne, kdyby prestal platit, protoze nekteri se pak cukaji uz jen proto, ze uhradit treba pul roku zpetne se jim nechce. 

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 10:23

Makara razorblade Liesel 

Díky moc, zatím je to jak na houpačce, v místní nemocnici, že měl rozsáhlý infarkt, po převozu do Prahy, že infarkt nevidì, že spíš mrtvici. K tomu ten vánoční režim v nemocnici, doktor včera očividně chudak nestíhal, důležité vyšetření bude asi až zítra. No uvidíme.

Offline stes
9315 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 10:25

viktorka_od splavu jsou zase i pripady, ze nestranej to nekdy fakt vidi rovneji a strizliveji, no

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 10:34

Catherinne Co budeš dělat s tátou potom, co ho vrátí z nemocnice? Mám 2 kamarádky, co řešily letos stejné problémy , ...je to s těma tátama na hlavu, tak přeju pevné nervy.

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 10:52

Samantha

Má sestru a ta přislíbila pomoc při zajištění domova důchodců nebo specializovaného ústavu. Při nějakém vyšetření se ukazuje začínající alzhaimer, tak asi bude muset být pod větším dohledem. Uvidíme.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 10:57

Gatita tak teď se to potvrzení nesmí vydat kvůli GDPR. Pracuju zase na druhé straně, takže pokud ho vydáme, tak to porušujeme. Škola na nás nastoupila, že to mají ve školním řádu a v nemocnici mi řekli, že statní zákony jsou nadřazené nějakým školním. Dětská mi řekla, že je potom už na zákoném zástupci jestli umožní škole nahlédnout do zpráv, ale že by to nedělala. Ze zákona omlouvá absenci rodič. Nejsem právník, tak je to jen loňská zkušenost.

EDIT proč je ale rozdíl mezi zaměstnanim a školou to nevím. 

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 11:01
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 11:13

Catherinne tyjo, to mě mrzí. nevím, jak kolem prahy, ale doporučuju začít hledat hned, i kdyby to nebylo nakonec třeba. tady se čeká na jakýkoli domov nebo podobné místo i roky. dědovi přišlo vyrozumění o umístění do péče půl roku po jeho smrti :( a mám dojem, že v případě alzheimera je třeba nějaké speciální místo, ne jen "obyčejný" domov důchodců, protože tam nechtějí ani "jen" nějak nepříjemné nebo problémové, ale jinak víceméně "zdravé" lidi. prostě bych nečekala, až se otec vrátí z nemocnice.

doufám, že to nevyzní nějak špatně. 

Offline Catherinne
10868 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 11:20

Jiná Realita hele vůbec, my to zařizujeme už od toho října. Víme, že to nejde hned. Kolem Prahy asi úplný masakr, ale ona bydlí jinde a zařizuje to tam.

Offline Gatita
8644 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 11:52

Renusatko to je opravdu na hlavu. Ja chodila na gympl davno (je tomu uz pres 15 let...) a tenkrat stacila omluvenka od rodice. Proste jsem treba lehla doma s teplotou a bolavym krkem a mama mi tydenni absenci bez problemu omluvila tak, ze do studentskeho prukazu napsala "nachlazeni". Totez kdyz jsem treba prisla o hodinu pozdeji kvuli odberu, preventivky u zubare...myslim, ze jsme to nikdy zadnym papirem od lekare prokazovat ani nemuseli. 

Online continuity
43200 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 12:02

Gatita mě to taky přijde na palici, za děti zodpovídá rodič. Tečka. Za to že se neco nauci těžko může zodpovídat ten učitel, který ho ma zrovna rok v peci. pokud má dítko hodne vymeškaných hodín, at ve škole nařídí komisionalni zkoušky.

Já navíc s nemocnýma dětma s virozou po lékařích prilis nechodím, tak ani nevím, kdo by nám tu omluvenku vystavoval. Teď máme doma karty deti a dve červené čáry nadepsané 2017 a 2018 hned nad sebou mě pobavily. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 12:03

Catherinne Masakr je to asi všude, tak hodně štěstí. Hlavně teda i proto, že pořád existují přednostní termíny za pěkný "sponzorský dar". Celkem čerstvá zkušenost (ne moje), kdy se místo v Brně sehnalo během pár dní. 

Online Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 12:10

Gatita Voni asi rodiče můžou omlouvat jen do 18? Aspoň kdysi na gymplu nás na to někdo upozorňoval, ze po 18. roce budou nutný neschopenky

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 12:15

Potrefenáhusa No to nás čeká za dva měsíce, tak jsem zvědavá, jak to potom probíhá. Neschopenka teda asi ne, ale absenci si omlouvají sami a jak je to s delší absencí to zatím nevím. 

Offline brrr
12371 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 12:23

Gatita U nás ve škole taky omlouvá rodič, žádné potvrzení od doktora nevyžadují.

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 12:37

Do osmnacti omlouva rodic, lekar opravdu nesmi potvrzeni dat, i kdyz to skoly obcas vyzaduji. Neschopenka v dospelosti je spis z duvodu nemocenske, jinak je to proste z hlediska zamestnavatele dovolena nebo neplaceny den volna, ne? Po osmnacti by se meli studenti omlouvat sami, ale skoly to obcas resi dohodou s rodici, dite podepisuje souhlas, ze ho musi omlouvat rodice, nevim teda jestli je to ok pravne, ale v beznem provozu to funguje.

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 12:40

Renusatko u vsech deti v rocniku kdy meli(mit) 18 tridni oznamili, zesi mame vybrat- bud budou nadale omlouvat rodice, nebo sami studenti-ale v tom pripade akceptuji pouze lekarska potvrzeni

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 12:45

My se od 18 omlouvali sami, žádní rodiče nebo doktor. Jen nám třídní kladla na srdce ať to nezneužíváme a nedostaneme se do průseru. 

Offline barbucha blogger
35949 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 13:54
Reakce na whiskas:

MP Marge To raději ani nepiš, protože přece nejsme u soudu a máme zde jen jednostranné vyjádření a to od zlé "macechy" (které to tedy opravdu může být jedno, neb i když bude dotyčná studovat třeba do 50, její snídaně, ani dovolená horší nebude - to jen k případným poznámkám, že macecha řeší kvůli cizím financím).

​Já vůbec nevim že seš macecha, psala jsem to obecně - jako jo, reakci na tvoje příspěvky a eště Viktorky... ale vaše oboje domácí poměry neznám a jsou mi celkem fuk Jsem nevěděla že si to budete brát osobně!

crazydaisy 

Tady z diskuze mám najednou pocit, že všechny ex a děti z bývalého vztahu jsou s prominutím vychcané svi...ě, které toho ubohého "taťku" a jeho novou rodinu sprostě vydírají a okrádají. Být samoživitelka nebylo a není nic záviděníhodného. Zvlášť dřív, když bylo více méně pravidlem, že dítě zůstalo s matkou. Výživné bylo a je spíš almužnou než opravdovým příspěvkem na potřeby dítěte. A když potom jdou ti rodiče do nových vztahů, tak přece ti noví partneři o jejich povinnostech vůči ditěti či dětem ví a měli by to respektovat. Já teda bohužel jak z rodiny, tak od kamarádek neznám žádné velkorysé tatínky, ale jen ty, kteří se doslova dohadovali o každou stovku, jako by snad ani nešlo o jejich dítě.

A přesně tak jsem to tady četla i já...