Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 13:58

barbucha O.k., myslela jsem, že to byla reakce přímo na tělo. A obecně si nemyslím, že všechny ex jsou vyčůrané ... (drsnou citaci jsem si odpustila ).

A už se zde dotyčnou nechci zabývat, takže mé osobní zkušenosti bych tím uzavřela.

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 13:58

Na gymplu, kam chodí moje děti, si na nějakých "18" nehrají a vyžadují nadále omluvenky od rodičů a přístup na známky nám taky nezrušili. V zásadě s tím souhlasím - je to ještě pořád střední škola, robátka jsou ekonomicky závislá a že jsou už de jure dospělí, je jen zbytečná komplikace.

S omluvenkami od lékaře to na nás chtěli zkoušet kvůli notorickým absentérům (kterých je na škole asi pět), tak to narazili. 

Offline Kora
příspěvků moje polička 29. prosince 2019 14:05

Renusatko U syna ve škole se od osmnácti studenti omlouvají sami. Ma anginu, napise si do omluvneho listů 14 dnu angina, podepíše si to a hotovo. Neschopenky nechtějí.  To je předpokládám pri nejaké rozumné absencí. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 15:29

Makara To je teda dost divny pristup, chapu, ze rodicum to vyhovuje, ale v poradku to rozhodne neni... mozna se nekdy nekdo vzbouri a skola to bude muset prehodbotit....

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 17:05

Kora Předpokládám, že u nás to bude taky tak, alespoň podle informací ze schůzky. Makara Známky jsou u nás od 18 na domluvě mezi potomkem a rodiči. My už vlastní heslo nemáme. Můžeme se přihlásit pod jeho, jestli nám ho dá, ale podepisovat a řešit se školou už nic nemůžeme.

Offline Kora
příspěvků moje polička 29. prosince 2019 18:07

Já se přiznám,  že na známky jsem se dívala naposledy někdy v druhaku.  Pak uz jen čas od času dotaz co škola,  odpověď  v pohodě.  Před vysvědčením sdělil očekávané známky. A bylo to v pohodě.  Ale on to bere zodpovědně,  mít nějakého pruserare, nevím.  Informovala by mne škola,  že propadá z x předmětů nebo že do školy chodí jen výjimečně? Předpokládám že ne,  pokud je plnolety.  To pak může být pro rodiče hodně nepříjemné překvapení. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 18:23

někde jsem četla, že v německu není vůbec možná omluva žáka z výuky, s výjimkou nemoci. ale nakolik je to pravda, to netuším. že neexistuje nějaké odjíždění na dovolenou mimo stanovené prázdniny apod.

Online Potrefenáhusa
38918 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 19:05

Jiná Realita Já myslím, ze psala Emerald ze v UK je ten školní režim o dost tužší 

Offline Emerald
2686 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 19:39

Jiná Realita Potrefenáhusa Myslim, ze to je podobny. Kamaradka, ktera se do Nemecka vdala, rika, ze neexistuje vzit dite ze skoly mimo prazdniny. Nevim ale, jestli dostanou rodice stejne jako v UK pokutu, kdyz to nerespektujou. 

Offline Andromeda70
53 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 19:39
Reakce na nolita:

Makara To je teda dost divny pristup, chapu, ze rodicum to vyhovuje, ale v poradku to rozhodne neni... mozna se nekdy nekdo vzbouri a skola to bude muset prehodbotit....

​Ze zákona má zákonný zástupce, popřípadě osoby, které vůči zletilým žákům plní vyživovací povinnost právo na informace o průběhu studia a škola jim je musí poskytnout. To znamená známky i docházku, i kdyby s tím potomek nesouhlasil. Některé střední školy podpis rodiče v omluvném listu berou jako potvrzení, že byl informován o tom, že jeho dospělá ratolest není ve škole.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 19:50

Andromeda70 ale právo na info je, myslím, něco jiného než to, od koho akceptuju omluvenku ... praxe je pak různá, to je jasné...

Offline Andromeda70
53 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 19:56

nolita Jasně. My to máme ve školní řádu tak, že omluvenku si může napsat student sám, ale musí k ní připojit podpis nejenom on, ale i rodič. Aby se vlk nažral a koza zůstala celá

Offline Garfie
28596 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 20:10

Jiná Realita No ale ono to neni uplne jednoduchy ani u nas. My mame deti na ZS a musime zadat p uvolneni reditelku skoly, pokud jde o vic nez dva dny volna, je na to specialni formular a zadame o "uvolneni ze zdravotnich duvodu". Deti jsou jednickari, takze neni problem, ale nevim jak by to bylo, kdyby byly deti "problemove".

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 20:28

Garfie pustila by vas taky, branit vam nemuze...mamka ma zaka, ktereho rodice kazdy rok odvezou po vanocich na 3 mesice do rodne zeme a nenadela s tim nic. Ona ho pak az do prazdnin uci znovu cesky, pres prazdniny zas zapomene a jede se nanovo. 

Offline stes
9315 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 20:31

Jiná Realita znami ziji deset let v Dortmundu, kluk tam chodi do skoly od prvni tridy a presne tak to maji, neexistuje uvolneni ditete mimo prazdniny na nejakou dovolenou. 

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 20:38

stes Známí ve Švýcarsku mi říkali totéž. Docela mě to překvapilo.

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 20:42

whiskas ono tech prazdnin je takovy mnozstvi, ze nechapu kde bych vzala dovolenou jen na ne, natoz mimo:-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 20:44

Jednou uz hodne davno byla v nemecky televizi reportaz jak policajti pred prazdninama kontrolovali na letisti lidi s detma.....mam pocit,ze to pak melo i dohru,nesmi se mimo prazdniny,ale co primo hrozi to se priznam nevim.

Offline stes
9315 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 20:48

Zarinyato je docela drsny, ale tak ta jejich disciplina,no

Offline viktorka_od splavu
49378 příspěvků moje polička 29. prosince 2019 20:55

stes tak je videt, ze statu jde o povinnou dochazku, nikoliv o vzdelani