dzizisketa Tak jste zatim u cislo 1, takze uvidite dal!
Přiznání
Karja Děkujem! Taky jsem teď byla zmatená! (a to ještě furt nevím malou malou)
Karja Jé, Karlu jsem manželovi navrhovala, ale nechtěl dceru pojmenovávat po sobě :o) Mně to evokuje takovou trochu nedostižnou femme fatal, abych doplnila statistiku :o)
Jinak jsem zastáncem názoru, že každé jméno je hezké, když se hezky vysloví a on si to svoje jméno nakonec každý zdeformuje podle potřeby.
A z hlasování o jméno mutziiny dcery se mi nejvíc líbí Dita.
Meda se mi v líbí, stejně jako Alma třeba, ale obojí mám tolik spojený s konkrétní nositelkou, že mi přijde že k nikomu jinýmu tak dobře nesedí.
Eda se mi nelíbí, pokud je to v základním tvaru, je to divný, Eduarda strašný a u Edity mi to E přijde navíc, Edie se mi líbí, ale zas je jen jedna.
Meda je už moc profáklá poslední dobou, a Alma je kabelka ![]()
Eda by se mi v zásadě líbila, ale tady v našich končinách byl Eda vždycky kluk, tak by to mohlo způsobit dost mrzení někdy.
Edie nemá cenu, to je jen nějaká zkratka řádnýho jména
(něco jako Archie, muhehe)
Mně se taky ty krátký verze nelíběj. Ale zajímavý, jak v kapku jiný verzi to vypadá hned jinak: Pavla vs. Paula například...
Mutziputzi Dita bude super, kdyz ji nebudete rikat Ditus
. Ja mam to E navic (jak vy rikate) a sve jmeno mam velmi rada, rozhodne bych nemenila.
Jos Ja jsem z tech co jmeno nikdy nekomoli a nezdrobnujou, ani novorozenci, cili u me by novorozená Zdena byla rovnou a stale Zdena![]()
Pavlena Pavco je des!!
jinak pavlinka na malou holky asi v pohode, pavlina uplne v pohode, pavla je proste ta sluzka no...:)
Hmmm![]()
barbucha U me nepomaha ani ta zmena pismenka, ale jako rikam, ze to o pocitu, nic objektivniho.... mam to tak skoro u vsech jmen v te "kratsi" vs "delsi" podobe...
stes neboj, netrvam na tom, at to tak mas taky...
Mutziputzi Já vím, že to není všelidový hlasování, ale já fandím Marině. Sama jsem ji chtěla dát, kdyby se někdy zadařilo. No, nezadařilo a už nezadaří, tak je volná. ![]()
U mě za tím teda kromě libozvučnosti toho jména (ryze subjektivní, já vím) i těžká posedlost Shakespearem, jehož Pericla považuju za neprávem opomíjenou hru, kterou sice zřejmě napsal jenom z půlky, ale je taková mile švihlá.(Druhá na tapetě u mě byla Miranda, přestože Bouři naopak dost nesnáším ).
Ale jinak se mi líbí všechny Tvoje varianty, jen holt k té Marině mám takovej citovej vztah.
Hele v jednom bulváru už frčí "seznam neuvěřitelných jmen v Česku" nebo tak něco...je hezký, jak operativně reagujou na naší diskuzi![]()
Jos Chvilku jsem musela přesmykat písmenka, abych se ujistila, že fakt nejsi Dieta![]()
barbucha Paula je podle me ku...prostitutka nebo bych rekla transsexual![]()
Ja teda volam po pravu oznacovat jmena za debilni a dehonestovat je, bejt Eliska, pranyruju se jako prvni!
To by mě ve snu nenapadlo!
Já mám holt doteď zažitou Paulu z F. L. Věka... a vo tom to je, každej si představuje něco jinýho.
Právo ráda využiju, ale teď takhle narychlo nevim, který jméno bych znectila... třeba Miloš?
(jako ale JE to blbý jméno, ne že ne!!)
barbucha Zas ten Forman no...ale moje guilty pleasure je Vědunka, diteti bych to nedala, ale mne by to sedlo!
Mutziputzi Jenže k Vědunce musí být i to příjmení, jinak to není ono ![]()
Vědunka je šílený jméno. Ani nevim - to příjmení k tomu vyvdala nebo zdědila?
A hned přihodím Věňka! ![]()
A do statistiky přidávám, že zcela subjektivně se mi líbí Pavla víc než Pavlína. Ale celkově oboje fajn.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí