barbucha No to ti garantuju, ze sislacka nebude! A ta nomenklatura hele uvidim, rika se tomu kolikrat vselijak, kdysi uz se to zde resilo![]()
Přiznání
baltik Jo!!!!!!!!!
Mutziputzi Nejdyl treti den reknes ,,prdelko,,! Ted se tady kases, nezapomen, ze ja si to vsechno pisu!
Věčná škoda, že nemůžu bejt u vás moucha na zdi aspoň na jeden den potom ![]()
Jak mluvíš s Fanoušem? "Tady máš dobrý piškot, protože jsi se slušně choval? Sněz si svoji dnešní výživnou krmi?"
A vůbec - jako říkáš mu Fanouši?!
Mně se líbí skoro všechna jména, začala se mi líbit i mnohá, která se mi dřív nelíbila. Jediné, co nechápu, je originalita za každou cenu a zdrobněliny přímo v rodném listu. Tím nemyslím Elišku, upřímně, dokud to tu Mutzi nezačala jednou týdně rozmazávat, nenapadlo mě, že Eliška by měla být zdrobnělina. Myslím ty Petrušky a Ivanky, to u těch statných padesátnic zní fakt divně.
Známým se nedávno narodila Rozárka. Jakože oficálně Rozárka. Jméno je to hezký, ale jednou jim asi úplně nepoděkuje.
A znala jsem dospělou Petrušku (taky oficiální), ale aspoň nebyla statná ![]()
barbucha Ale tak šišlat na děti přece není povinné :o) Já na dceru taky nešišlala. A zdrobňování je něco jiného, když má dítě objektivně malou ruku, tak je normální říkat, že je to ručička ;o)
Ale Mutziputzi zdrobněliny nepěstuje přece!
Tak v případě dítěte to právě většinou nejsou zdrobněliny, ale prostý popis ;o)
kocoureksuggy Tak pinot ti odpověděla za mě, na padesátileté Dáše jako tetičce/kamarádce celkem nic, ovšem bude-li advokátka/učitelka/ta účetní, přijde mi to prostě divné, aby se klientům/žákům někdo dospělý představoval jako Martinka/Ivetka apod. Že je Dáša u sousedů oficiální, jsem netušila, tohle byla běžná česká rodina bez slovenských vazeb.
Malenge Plus celý život bude někomu vysvětlovat, ve škole, na úřadech, všude, že fakt Dáša.
Sweet Potato malemu dítěti jsme dali slovenský ekvivalent českého jména. Nevím, co nás to popadlo, nějak se nám zalíbilo víc. Akorát jsme to nedomysleli, no...
sice celý život někomu vysvětluje, že tam nemá kroužek, ale na svoji čárku je mimořádně hrdá a o změně nechce ani slyšet. ![]()
Já mám příjmení, které v Česku pořád někdo komolí, já už to rovnou hlaskuji jak policie, kdyz hlásí registrační značky T jako Tomáš, U jako Urban atd. Zvykneš si.
Potrefenáhusa to byla Helenka Berwitzová, která milovala Paola, ale musela si vzít Vašku, který ovšem miloval Růženku Langermannovou. Tím sňatkem zachránili cirkus.
Sweet Potato No právě, bude vysvětlovat, že fakt není Dagmar. Jako nezabije ji to, ale proč to dělat, myslím dávat zdrobnělinu, otravné to v životě bude.
a došlo mi, že v práci vlastně znám jednu Vendulku. Ovšem na korespondenci, vizitkách a všude má Vendula. Vím to jen proto, že jsem viděla občanku. Asi jí ta zdrobnělina ve středním věku přišla už moc, tak ji zatlouká, kde může.
Já jsem znala Vendulu, a když jsem pak viděla po letech nějaké její papíry, tak jsem zjistila, že se jmenuje Václava.
continuity Chacha, o komolení příjmení mi vyprávěj. Celé mládí jsem s tím válčila, měla jsem takové skoro úplně normální české. Skoro. Takže každý zakýval, že jasně, a napsal ho blbě. Třeba i na pas mi ho blbě napsali. Někdy se i chtěli hádat, že jsem jim to já špatně řekla...
Takže jsem se vdala. Polepšila jsem si.
Když sedím v čekárně, vyleze sestra, koukne do papírů a váhá, vím, že jdu na řadu. Taky už jsem slyšela "další - ta s tim divnym jménem" A nejčastěji slýchám - napište mi to radši sama.
Václavy aka Venduly znám dvě.
Sweet Potato Já zjistila, že moje příjmení opraví i spellchecker. Kolikrát mi přijde zkomolene jméno na dopise i když jsem jim předtím psala, vlastně se už ani nezlobim.
Ale minule byla u zubaře paní, kterou sestra oslovila tím, že ji řekla první pismeno příjmení.
continuity Já se taky nezlobím. Zlobila jsem se v tom první případě, když z někoho čišelo takové to "já vim, nejsem hluchá, blbá"...a byla.
Sweet Potato To mám já. Třetí příjmení a potřetí musím pečlivě hláskovat. Co já bych dala za Nováka! ![]()
Potrefenáhusa to byla Helenka Berwitzová, která milovala Paola, ale musela si vzít Vašku, který ovšem miloval Růženku Langermannovou. Tím sňatkem zachránili cirkus.
Ajo, já věděla, ze tam nějaký paolo bylo!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí