Přiznání
Garfie To je úplně geniální moudro! A syn je taky super, vyzdvihl hlavní rysy
.
Nejsem schopna vyplnit přiznání daně z nemovitosti, modré prostě neumím![]()
Liesel Na finančáku ti s tím pomůžou. Jdu tam vždycky se slzou v oku a výrazem idiota a ještě nikdy mě nevyhodili.
Garfie by mě zajímalo, kde se bere ta pověst zlého berního úředníka? Co jsem zatím měla zkušenost, sedej tam laskavý maminy, co maj starost, aby to měly jejich ovečky správně a dokonce volají, když objevej chybu (narozdíl od zlotrilych matrikarek)
moora co nechtěj do fachy v sobotu v noci?
Garfie Já tam chodím a už asi třetí rok po sobě, pořád nějaké změny, ale stejně nejsem schopná doplnit správné údaje
. Daň z příjmu a ostatní jsou v pohodně, ale jak vidím modrou na přiznání, tak se do toho nepouštím...
moora Podpisuju. Miluju své referentky!
Potrefenáhusa Ke studánce, co nejhlubší je les.![]()
moora Souhlasím, referentky jsou v pohodě a snaží si sobě i ostatním ulehčit práci, ale já jsem marná.. Problém vidím v systému!
Liesel s těmi nemovitostnimi daněmi nepomůžou kolikrát ani referentky. U daně z převodu se nám to 2x vrátilo z nejakého oceňovacího oddeleni.
continuity Převod ja taky super a když připočtu víc vlastníků...
Garfie S tou hygienou jsem teda slyšela úplně jiné věci. Mám známou, která dělá ve firmě, kde je většina Japonců. Mimo jiné jim zajišťuje, překlady hotely, ubytování a doprovod k lékaři a když nám občas vykládá zážitky, tak je to spíš strašný.
moora mě takhle objevila správce chybu, ža jsem sice zaplatila DPH, ale neposlala podklady (moc úkonů najednou a změna postupu, no zapomněla jsem...)
bylo to od ní hezký, prý ať to pošlu co nejdřív, ať neplatím pokutu, fofrem jsem poslala
a za rok a půl v poště - pokuta od FÚ ![]()
Renusatko Těžko říct, tohle jsou císařovy nové šaty, pětileté dítě žijící tou dobou v Japonsku ![]()
Ale já mám teda zkušenosti jenom dobré a to neporovnávám se zbytkem Asie, tam je vítěz jasný, ale i s náma, národem, který se koupe ve vlastní špíně (jak šokovaně prohlásil spřátelený Japonec) ![]()
Samantha Tak pokud se s podáním přiznání (pokud tím myslíš ty podklady) nevlezeš do pětidenního limitu, tak s tím sebehodnější úřednice nic nenadělá, musí pokutu předepsat. A bude hůř.
Edit: Myslím pětidenní bezpenalizační období po termínu, ale je stejně naprd, protože zároveň od roku 2016 musíš s DPH podat i KH, a pro to se na žádné bezpenalizační období nehraje.
Samantha Pravděpodobně by bez jejího upozornění ta pokuta byla mnohem vyšší.
continuity nestraš, že se nám to vrátí, včera jsme s ním strávili pár večerních hodin. Z nemovitosti bych jakž takž ještě věděla, ale z nabytí, uf..
Sweet Potato Isca chápu, asi to mělo být podáno stylem : ať neplatíte tak velkou pokutu...
Jo, za blbost se musí platit
Mirka no z nabytí to bylo, dva vlastníci na nabývajíci straně.
Ale my kupovali garáž, která neměla v LV výměru. Šílený proces, nakonec se to priznavalo podle výměry, ze ktere platil puvodni vlastník daň z nemovitosti.
Ještě jsme na to zapomněli takže, pokuty a penále. Jedno si berňák zaúčtoval oproti přeplatku z daně z příjmů, papíry k tomu prisly za půl roku a za další měsíc volala úřednice, že jsme zaplatili jenom jedno z toho, ale každý jiné ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí