Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online stes
9311 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 19:31

Gatita no ja tohle vubec nevim, co s cim ne, ze by  mohlo neco vadit a tak.. Nezajima mě to, coz je chyba.. No od ted budu číst ty letaky, no. Fakt je, ze mi kdysi predepsal doktor neco, co se nemelo brat na anemii, kterou jsem mela. Neptal se, v lekarne taky zadny upozorneni nebo dotaz, jestli necim netrpim. Dala jsem nekolik stovek za lek a doma si precetla, ze ten teda ani omylem. Tak jsem ho vratila. 

Online Gatita
8644 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 19:42

crazydaisy jo jo, ja nahodou pribalove letaky ctu, kdyz uz musim neco uzivat. Tady ale ani zadny letak nebylNa etikete v ramci navodu k pouziti taky zadna kontraindikace, jen pak takova tabulka se slozenim..

No, nebudem to tu radsi rozmazavat, clovek musi byt jako ostriz.

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:02

stes jako fakt bych si to odpustila

nevim co beres, jsou samozrejme leky u kterych je to riziko vyssi (kdyz maj nizkej terapeutickej index atd.).

Pokud si to jeste dobre pamatuju, tak uz i sklenicka grepovyho dzusu muze bejt u nekterejch leku problem, pac je to dostatecna davka furanokumarinu na zablokovani vyznamnyho mnozstvi metabolizujiciho enzymu, kterej se z toho i po ty jednorazovy konzumaci muze vzpamatovat klidne i par dni.

Online stes
9311 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:06

Lama_z_Lana jojo, odpustim, uplne mě presla chuť. Zajimavy je, že s alkoholem by se uzivat nemel a s grepem nema jakoze!! 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:13

stes asi uplne nerozumim, ja dneska nejsem uplne v nejlepsi kondici (kocivina jako prase)

Online stes
9311 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:16

Lama_z_Lana tak si s tim nelam hlavu... Ale vysvetlim, zjednodušeně - grep je tam zakazany a alkohol nedoporuceny

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:28

No kdyz uz to tady jede to tema, tak si tu odlozim.

Jestli mate svyho dobryho lekarnika, tak si ho hyckejte!

Ackoliv ja furt verim, ze ty lepsi casy prijdou. Mam pocit, ze tahle nase krasna prace prochazi velkou krizi. Medialni obraz lekarnicky profese je tristni, coz se taky projevuje na klesajicim zajmu o studium, peijimacky se furt zjednodusujou a na tech prijatejch lidech je to proste znat. Ale v cem vidim nadeji je to, ze mi studenti prijdou v teto veci celkem zapaleni (a to povazuju za fakt dulezity) - ze tu praci a expedici chteji delat dobre, ze jim zalezi na tom aby byli vnimani jako odbornici. Dost se tomu i prizpusobila samotna vyuka-rozsiruje se vyuka lekarensky pece, trenuje se a drti samotna expedice a komunikace s pacienty atd (na ukor "klasicke chemie a biologie, sle za me jen dobre).  Jenom je pak dost tezky nenechat se semlit tou straslivou lekarenskou administrativou (ja bych do lekarny ted nesla ani za boha, ac by me to i bavilo) a jednak samotnyma pacientama. Nezda se to, ale mne teda na moje dulezite! otazky dost vysoky procento pacientu odpovidalo stylem "jdi do hajzlu, co je ti do toho, me to nezajima, kolik za to chcete a cau!

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:38

stes no ono to funguje jinak-vlastne uplne naopak

Offline kocoureksuggy
1385 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:43

Lama_z_Lana 
Ale to je přece všude, to co dřív zvládali středoškoláci dnes horko těžko dávají vysokoškoláci,praktikantky studium a obor vůbec nezajímá a vlastně v něm ani pracovat nechtějí. Ale v čem pracovat chtějí, to ví jen bůh.

Online stes
9311 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:48

Lama_z_Lana jezis tomu zas nerozumim ja a nemam kocovinu 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:49

kocoureksuggy jako jo, takovedle holek je tam furt celkem dost - jsou to.proste ty, co tam fakt nejsou z presvedceny ale ze uz neni tak tezky se tam dostat.

Ale ja jsem optimista, fakt cejtim a verim tomu, ze to bude lepsi

A nebo nas brzo zavrou, pac v lekarnach budou vydavat roboti a bude klid

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:49

Známá se nedávno přiotrávila Coldrexem. Užívala ho už dříve, paralen jím nezapíjela...

Jenže lékárník jí nabídl citronový nebo asirybízový. 
Jaký je v nich rozdíl?

Žádný, jen ta příchuť.

Ok, tak třeba ten asirybízový.

Vypila, líp jí nebylo, naopak,  po pár hodinách si tedy dala ještě jeden. A zle, motala se, zvracela, moc zle. Dopotácela se pak znovu do lékárny, kde se lékárnice zhrozila, že ten rybízový je dvojnásob silný, při její hmotnosti zcela nevhodný.

Offline Jos
příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:50

kocoureksuggy Ale to je taky dost zjednodusujici pohled toto...ja nedavno atestovala ze stejneho oboru jako tata pred 35 lety a to se proste vuuubec neda porovnavat, rozvoj znalosti, technik a medicinskych pristupu se strasne rozviji. A tvrdit, jak pred deseti lety/za komancu...je trochu nespravedlive.

Online stes
9311 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:51

Sweet Potatono nazdar

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:51

stes no ze na ten lek alkohol a ten grep pusobej jinak-obracene. Chlast tu metabolizaci urychli, takze vlastniho leku bude v tele min, coz je asi v danym pripade mensi prusvih, nez kdyz ho grep blokuje a muze cloveka "predavkovat"

Online stes
9311 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:54

Lama_z_Lana aha, dik... Ale tak to predavkovani hrozi kdyz si nekdo bude myslet, ze predepsana dávka nestačí, protoze nefunguje, a sam si prihodi. Tak to bych neudelala. 

Offline kocoureksuggy
1385 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:55

Jos 
V medicíně možná, já to brala z pohledu svého - pedagoga. Ale nezájem mladých, ten je teda strašný. 

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:55

Lama_z_Lana vzdyt to bylo i taky, nebo ještě na MP? Diskuze na tema: co je lékárníka do toho? Já chci lék, tak mi ho má vydat.

Jako pak je druhý extrém, když si kupují Ibalgin, protože jsem ho doma zapomnela, utíkám na vlak a lékárnice mě začne cvičit:

Na co to potrebujete?

Na hlavu, mam  migrény.

No to musíte k neurologovi.

No tam chodím.

A ono je lepší i nějaké preventivní opatření, berete magnézium?

Beru. Prosim vás, prodáte mi to nebo ne?

No už do Maxe nechodím. Naše lékárnice mě taky zná a neprudi, spíš mě polituje, hlavně když vidí ty doplatky

Online stes
9311 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:58

kocoureksuggy pritom tam zajem o vec v podstatě zacina... Spatnej pedagog dovede demotivovat navěky 

Offline continuity
43199 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:59

stes ne předávkování hrozí, i když se ti kumuluje v organizmu, protože se zablokuje to odbourávání a bereš ho dlouhodobě. Ta dávka je nastavena na běžné okolností.