Pavlena no me trosku prekvapuje ta kombinsce nimesil paralen, tam ty jatra muzou bejt trochu ohrozeny, ale u mladejch holek zo snad nebude vyznamny. Kdyz tak byvh dsla adi samotny nimesil, ackoliv chapu ten zamer na horecku "ze dvou smeru" ale osvecedna kombinace ibuprofen-paracetamol je ve vetsine pripadech 1.volba.
Přiznání
Pavlena video mě taky vyděsilo, ale stejně nechápu, když už lékařka řekla, že to je "obyčejná" chřipka, že šla do školy, kavárny... Mně mmch na hygieně řekli to samé, že nemám cestovatelskou anamnezu, tak mě testovat nebudou (před týdnem), ale nikam nechodím a jsem doma, s MUDr jen v tf kontaktu (A to jsem myslím jen nachlazena, i když už se mě to drží nějak dlouho)
Magráta To mi přijde právě trochu blbé, že člověk neví, co mu je. Těch testů by se mělo dělat mnohem víc, jenže to by museli zahrnout víc laboratoří. Když říkají, že 80% lidí má jen mírné příznaky a potom ti vykládají, že odběr neudělají, protože se jen dusíš a nemáš teplotu. ![]()
Renusatko taky mě štve, že netestují víc, ta čísla proto nevypovidaji vlastně nic :-( ale nejsem typ, co by jel do nemocnice někoho seřvat.. mám prostě příznaky nachlazení a jsem doma
Hlasim, ze chleba i peciva dost, v Lidlu nebalene, v Bille balene. Kazda bageta ve folii, rohliky po 5 nebo 10, chleba v saccich. V Lidlu pokladni v rukavicich, v Bille ne, rousky na obou mistech. Lidi moc nebylo, v rouskach nebo satcich vsichni, dodrzuji se odstupy u pokladen.
U nas je skoro 20 stupnu a v ty rousce je teda pekny vedro. A zase jsem v ni chvilku jela v aute z jednoho obchodu do druhyho.
Potrefenáhusa Díky, už na to koukám. Já jsem Košík ani nekotrolovala, protože když jsem se tam dívala naposledy, tak neměli žádný závozový okna, teď to vypadá trochu líp.
Zina U nás teď žádný nemaj, až do příštího pondělka....byl tu teda dneska, prijel o hodinu driv, takže jsme byli s pejskama a dával nám to, chudák, přes plot (mohl to nechat venku, ale byl nejakej svedomitej)
ja mela pravou chripku na vanoce 2018 a nimesil vubec nepomahal! Vzala sem si jeden a vubec to nemelo ucinek, pomahal jedine paralen. Na ostatni veci pritom funguje uplne dokonale, ale na horecky uz bych ho taky nebrala.
Lama_z_Lana 711990 ty holky rikaji nimesil na bolesti, ze nic jineho nezabira, plus paralen na horecku tak to pak ta kombinace dava smysl. kazdopadne paralen vyprodany, nimesil na recept, domaci pripravenost 0![]()
Magráta a máš rýmu? Ta se prý u coronaviru nevyskytuje, tak podle toho by se to asi dalo odlišit.
viktorka_od splavu jj ja to chapu. ale jak.rika Lama, i tak se snazim Nimesil nebrat moc casto, natoz s paralenem:)
Evaeva jen plný nos, a bolí mě v krku... Já to mívám každý rok touhle dobou, prostě začátek jara je u mě vždy ve znamení nějakého nachlazení... Ale já už to neřeším, prostě jsem doma
Magráta jo, být doma je určitě rozumné, myslela jsem spíš pro tvůj klid.
Evaeva přiznám se,že pokud jde o mě, jsem v klidu... ( i kdyby, tak snad by si s tím imunitní systém nějak poradil).. bojím se o babičku, partnera a celou tu rodinu, kterou jsem získala (o kočičí smečku už ne, protože psali, že na ně to přenosný není:-))
Magráta To mi přijde právě trochu blbé, že člověk neví, co mu je. Těch testů by se mělo dělat mnohem víc, jenže to by museli zahrnout víc laboratoří. Když říkají, že 80% lidí má jen mírné příznaky a potom ti vykládají, že odběr neudělají, protože se jen dusíš a nemáš teplotu.
Rozmýšľam, či som koronavírus neprekonala aj ja, 10 dní som ležala so silným kašľom, teplotami, bolesťami hlavy. Ešte teraz, po dvoch týždňoch sa cítim slabá, unavená, zničená....
Lekárka mi po telefóne povedala, nech ležím, nech nie som s nikým v kontakte, ale nik mi žiaden test ani nenavrhol. Možno som len jedna z mnohých, ktorí buď mali klasickú chrípku alebo túto hnusobu. Rozmýšľam nad tým...
Manžel sa preventívne dal do karantény. Aj keď som bola oddelená, človek nikdy nevie...
Tak či tak som rada, že z najhoršieho som vonku, pociťujem zlepšenie a konečne aj energiu. Pri predstave, že sme len na začiatku epidémie a 3 -4 mesiace nás čaká masaker, je mi nevoľno.
milacka mně právě řekli, že souběžně tady probíhá i běžná chřipková epidemie a vůbec to období respiračních onemocnění
viktorka_od splavu no jasny no, ale zrovna kombinace nimesulid-paracetamol neni primarni a stojinu za zvazeni risk vs. benefit, jeho analgetickej a protizanetlivej efekt je srovnatelnej s dalsima NSAIDs vc ibuprofenu, tak se nabizi otazka zda ta kombinace nemuze vest k potenciaci toho antipyretickeho ucinku, ale k tomu z hlavy data teda neznam.
Lama_z_Lana a slyšela jsi o tom, ze snad ibuprofen by měl covid zhoršovat? Asi to pak vyvrátili, nevím
Magráta oficialni vyjadreni komory zni, ze je to nepotvrzene. Kolegove od razorblade nato nateceli reportaz, mrkni na seznam tv. Ja se chystam se na to poradne mrknout, pac te klasicke farmakologii se uz dlouho nevenuju, tak si musim par veci osvezit.
Lama_z_Lana jj díky
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí