Jiná Realita Já bych spíš než s koncem počítala s léky nebo očkovním. Snad to přijde brzy.
Já taky, hodně se na to spěchá, pokud se povede lék neno ještě líp vakcína, je to vyřešené jak neštovice. Žádné další vlny.
Jiná Realita Já bych spíš než s koncem počítala s léky nebo očkovním. Snad to přijde brzy.
Já taky, hodně se na to spěchá, pokud se povede lék neno ještě líp vakcína, je to vyřešené jak neštovice. Žádné další vlny.
viktorka_od splavu mně taky, ale nějak si neumím představit, jak se to bude řešit. ztráta skoro celého jednoho pololetí. budou opakovat ročníky? a co vysokoškoláci? medici se těžko můžou učit z domova.
Jiná Realita to se jistě řešit dá, problematický mi přijdou ty přechodový záležitosti - maturity, příjimačky atd
viktorka_od splavu hádám, že maturity jsou tímto odloženy na září. myslím, že tahle skoro karanténa bude minimálně do konce března, to se nemůže stihnout. ale co přijímačky na vš, to teda nevím vůbec. taky v září? a co pak s hledám bydlení apod.? čím víc nad tím člověk přemýšlí, tím šílenější mi to přijde.
Jiná Realita no, právě, v objemu naučené látky, vysvědčení atp se ten čas dá nějak posunout, ale u maturit a příjimaček na střední a vš je to prostě vzájemně provázané, když posuneš maturity jak to bude s nástupem na vš atakdále.. no my to naštěstí řešit nemusíme, zajímalo by mě spíš jestli se nad tím zamýšlí někdo kdo to celý organizuje
dynda A čo ten Remdesivir? Je síce ešte neschválený, ale údajne jednu pacientku vyliečil....
viktorka_od splavu já myslím, že na strašně moc věcí ještě nikdo nepomyslel, protože až na ně pomyslí, tak se z toho....toto.
viktorka_od splavu Myslim ze skolstvi ted nema nejvyssi prioritu. Ale prijimacky muzou byt klidne pred maturitou, na umelecke skoly se taky delaji nekdy na jare. Tezko muze vypadnout cely rocnik treba tech mediku, zubaru, techniku.
Jiná Realita souhlas, ze karantena nemuze trvat vic jak mesic, ekonomicke duvody proste prevazi a troufam si rict, ze ani umrti cca 5% nakazenych (vetsina v neproduktivnim veku) na tom nic nezmeni. Nekde jsem cetla, ze cina byla tak uspesna take proto, ze prestali do nemocnic prijimat pacienty s cimkoli jinym. A to je silene a tady si to nemuzeme dovolit.
Jos jenže teď neuděláš přijímačky ani před maturitou - protože kdyby byla maturita v září, tak by stejně musely být někdy tak...na konci června? v červenci? čas na odvolání apod....přijímačky musí být nejpozději na konci prázdnin, hážu od oka termínem, protože než se to všechno zpracuje, bude podzim, a už tak by byl ten první ročník o dost kratší. já se nějak obávám, že pokud se nestane zázrak, tak se to nestihne. jo, jsem neskutečně strašnej pesimista.
No třeba, co já vím, ale věřím, že nejsou jen dvě možnosti - karanténa do konce věků nebo všichni se nakazíme.
Jiná Realita udělá se přezkoušení a ty běžné ročníky to nějak doklepou.
Přijímačky se posunou, ale prostě to bude víc na těch dětech. Plaga to posouvat vůbec nechtěl v případě, že to bude kratší než měsíc (o jinych alternativach je tajemný jako hrad v karpatech). Ale řekla bych, že je cílem školní rok nějak dotlačit. Učitelé těm dětem fakt docela nakládají, moje děti na prvním stupni se učí od 8,30.do 12,30 denně a stíhají to tak akorát. A to vůbec neřeším žádné výchovy, pracovní činnosti a pod, co je cca čtvrtina rozvrhu.
(Když jsem někdo napíše, že mají prázdniny, otevírá se mi kudla v kapse. )
continuity Já myslím, že základky to doklepou, protože mají větší dohled rodiču. Střední školy budou děs. Vůbec nemám přehled, jestli syn něco dělá a jelikož během karantény oslaví 18, tak můžu být jak kafemlejnek a na všechno je prostě času dost
. Ještě ke všemu mají od konce dubna praxi na šest týdnů, tak to vypadá, že do školy už vůbec nepůjdou. Jsem teda ráda, že teď nematuruje, protože tam slyším od kamarádek, že tam je to ještě horší.
syna čekají přijímacky na SŠ, tak jsem napjatá, jak to bude... jinak myslím, ze takováhle karanténa je právě z ekonomických důvodů neudržitelná déle než měsíc. pak se ta omezení postpne rozvolni a zůstane nám ta rouska a vlastní zodpovědnost.
continuity včera jsem to strašně schytala "ty si snad myslíš, že mám prázdniny?!" (Chtěla jsem nějakou domácí práci![]()
Na druhou stranu už jsem slyšela od učitelů, že jsou rodiče, kteří se po týdnu diví, že se děti mají něco učit. Jinej kmen.
a mas prosim nejaky osvedceny recept na ten kvasek? Mela bych chut se pustit do peceni;)
Ja diky uceni s dcerou zjistila, ze nejvetsi mezery mam v prvouce. ![]()
Musim rict, ze ucitele jsou skveli, posilaji nam vse prehledne, posilaji oskenovane stranky, kde nemame doma ucebnice. Pracovni listy posilame zpet a chodi nam zpetna vazba.
Pro nas je ale skola nenahraditelna. Dcera se uci snadno, ale vidim, ze vubec nemam zkusenosti s procvicovanim, co ty veci zafixuje do hlavy. Navic ji pomaha v uceni takove to opakovani a procvicovani se spoluzaky.
Co je naprd, ze ji chybi kamaradi. No, mne taky. Synovi je to burt, tomu to doma vyhovuje.
Gatita asi pred 14 dny mi nekdo radil ve vlakne o jidle, jak zalozit kvasek, daval tam casovy rozpis. Podle toho rozpisu se mi to poprve v zivote povedlo. Chce to trpelivost, opravdu jen 3 -4 dny nestaci, trvalo to 9 dni, nez zacal spravne vonet a mit velke bublinky.
Lamicka dekuju, zkusim dohledat
continuity Tenhle nešvar se stává i ve škole, že si každej učitel myslí, že jeho předmět je daleko nejdůležitější ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.