Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. března 2020 10:56
Reakce na Pinot Noir:

Přiznám se, že karanténa moje nakládání s potravinami, plánování jídelníčku a využití všech surovin , které jsem měla teď na rodičovské už dost zmáknuté, ještě vylepšila.  Nakupujeme jen na Rohlíku, takže to vyjde tak na jeden nákup týdně. A zatím jsem dvě kila zhubla, přestože máme většinou dvě teplá jídla denně. Ačkoliv se snažím nijak nepanikařit, tak všudypřítomná lehká nervozita mi sedí právě kolem žaludku a nějak nemám chuť se zbytečně cpát. A ještě se přiznám k podvědomé snaze jídlem šetřit, jakože by třeba mohlo dojít, což je asi blbost, ale někde v hlavě to mám, takže mi to brání sežrat něco zbytečně. A navíc do těch 35 položek na Rohlíku se nevejdou žádné blbinky, jsem ráda, že tam směstnám suroviny na vaření. Tudíž řeči o tloustnutí moc nechápu, to přece musíte pořád chodit nakupovat, ne?

​Prosim, je nejaký tip ako nakúpiť čerstvé potraviny rohliku bez premium účtu? Nakupujem tam tak raz dva razy za mesiac takze Premium sa mi neoplati, a teraz majú všetky rozvozy vypredané, takže si kvôli čerstvým potravinam nemôžem zvoliť dodanie za pár dní...

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 23. března 2020 10:59

Pinot Noir Jasný, i to byste zvládli. Jo a na čekání na příchod muže z práce si ještě matně vzpomínám...

Offline Potrefenáhusa
38914 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:03

paktofonika ty rozvozy se ale docela často aktualizujou... k nám jezdí jen ten košík a předevčírem se mi povedlo objednat v jednu ráno, jinak to bylo beznadějný

a čerstvý potraviny - zelenina beru, co zrovna je, chleba peču sama a mlíko teď holt pijem krabicový 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:06

Ja to mam ako Fiction , pri miernom strese priberam, pri velkom chudnem. 

A teraz priberam preto, ze sme furt doma, s deckami vonku nebolo co jest :)

Akurat som prisla z tyzdnoveho nakupu, prvy krat v zivote mam naplanovane jedlo na tyzden a skor ma to stresuje, ze teraz musim varit presne to aj ked sa mi nebude chcieť . Neznasam varenie odkedy mam deti a musim varit pravidelne.

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:07

paktofonika Co jsou čerstvé potraviny? Mám objednanou půlku chleba a dva dalamánky pro dítě, mezitím pečivo peču. Maso se mi tentokrát povedlo odchytit, na týden by nám to mělo stačit. Zeleninu - rajčata jsou teď hnusná, takže je nekupuji, a kořenovou zeleninu, cibuli, brambory, batáty, řepu, dýni, to mají pořád a všechno to vydrží dlouho, takže to nemusím kupovat pokaždé. Jablka mají taky pořád.

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:08

paktofonika ja uz to tu psala, mne prijde nejlepsi ted rychle nakoupit v kamenne prodejne (pokud je blizko), maji vsechno, dokonce bych rekla, ze jsou ted jsou u nas zasobeni lepe nez driv. Ovoce a zeleninu naberu na 4-5 dni, chleba pecu a mleko jsme koupili karton trvanliveho, ale i to cerstve jsem tam vzdycky videla.  

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:11

Renusatko ano, synovec dal test za 3,  aby mel pokoj

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:12

ja davama pecivo do mrazaku porad, problem mam jen s masem, mrazim ho nerada a ze by tyden vydrzelo v lednici, na to nemam vybaveni ani prostor

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:13

Fiction Ono je to myšlené spíš v legraci. Ten poslední příspěvek. Nemám ani strach, že bych si něco odnesla já, ale doma mám dva syny, oba problémy měli, sice dlouho bez potíží, no nikdy nevíš. A taky o manžela, jehož práce je pro nás mnohem důležitější. 

Normálně si nemyslím, že je moje práce zbytečná a naopak jí dělám velice ráda, i když vůbec nemusím, ale v téhle době ano. Zase my tam teď skoro nechodíme, pracují hlavně kolegyně, které chtějí a šéfová. Spíš je to taková nejistota. 

Když ale čtu tady na fóru, jak lidi nechodí ani do obchodu, protože mají obavy a přitom na rozdíl od nás tam mají rukavice, stejné roušky jak my a jsou tam 15 minut,  tak si myslím, že moje obavy nejsou nijak strašné, žádný velký stres nemám. Nesedím sama v kanceláři a naopak celý den se mi tam střídají lidi.  Moje obavy jsou spíš obrácené, že my to můžeme pěkně roznášet v nejohroženější skupině. 

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:14

viktorka_od splavu já naopak maso mrazím běžně, ale pečivo zásadně nemrazím.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:20

Potrefenáhusa Pinot Noir Lamicka Ja v podstate skoro všetko kupujem v obchode, ale z Rohliku kupujem hlavne mäso, a keď uz robim nákup tak tam nahádžem čo zrovna treba. No ale to mäso sa nedá objednať par dní dopredu...

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:21

Renusatko já tam píšu "není aktuálně nezbytná". V nekrizové době je kontrola osteoporosy určitě nutná!! A tu obavu, že budeš vektor přenosu, jsem taky zmiňovala. Někdy je ten písemný projev obtížný, leccos může vyznít jinak. A jsem ráda, že se nervuješ míň než se zdá

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:21

paktofonika Dá, vepřová panenka, kterou beru, vydrží zavakuovaná snad 14 dní, stejně tak většina hovězího. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:22

paktofonika a proc si v obchode nekoupis i to maso?

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:23

Pinot Noir Ja som to skúšala a prave mi pisalo, ze to s tým mäsom objednať nejde. Skúšala som to včera, slo to objednať na pondelok, utorok ale na stredu ma už nepustilo...

Online Fiction
1647 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:24

viktorka_od splavu taky nemám ráda mražený maso (jak potom povolí a ta růžová voda okolo).., ale teď jsem do mrazáku něco dala, takový porce na 1 vaření. Ale vzhledem k tomu, že s označováním sáčků jsem si moc nelámala hlavu, tak asi budu občas překvapená..

Offline Pinot Noir
29933 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:25

Fiction Já u Renusatko zaznemanala hlavně údiv nad tím, že tam ti lidi pořád lezou. To mi teda taky hlava nebere. Tcháni, se kterými se teď z bezpečnostních důvodů nestýkáme, jsou značně rizikoví jak věkem, tak zdravotním stavem, hodlají jít teď na alergologii, kam chodí dvakrát ročně. Alergii mají tak na úrovni té mojí, tj. nic co by nevyřešil Claritine. Tohle fakt nechápu.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:27

viktorka_od splavu Pečivo z mrazáku nemôžem ani cítiť, ale mäso mrazím, i tak je to všetko len na polievku.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:30
Reakce na Candance:

paktofonika a proc si v obchode nekoupis i to maso?

​Pretože v obchode mäso a kosti na polievku z farmy nekúpim. Pokiaľ je núdza, nakupim v Naše maso, ale ani tam nemajú uz všetko, chcela som si ušetriť cestu tam, na eshope nemajú čo potrebujem a i tak mam radšej to z Rohlíku. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 23. března 2020 11:31

Pinot Noir jo, presne. a v nemecku bezi povinny ockovani co zminovala zarinya, to uz mi vubec hlava nebere