Navic na mem IG se objevuji takova ta klasicka jidla, pecou se buchty, smazi se skvarky... ja taky! Rikala jsem si cim to je, jestli tim clovek zabije vic casu nebo si potrebuje obalit nervy? ![]()
Přiznání
dzizisketa viktorka_od splavu vcera jel muz na velky nakup do Lidlu. Meli vsechno, moc lidi tam nebylo. Predtim jsem u rohliku a tesca sedela pres hodinu a pulku veci nemeli. Na to nemam nervy.
Lamicka myslim varianta A :-))
Já včera vařila podruhý za sebou na přání znojemskou a v momentě, kdy jsem si říkala, že ten lák z vokurek budu větrat nejmíň tejden, slezl muž dolů a prej: "Tady to tak krásně voní!!!!"
a na příště mám objednávku na UHO.....sem to v životě nevařila, fakt tohle je trest za něco v minulým životě :-)))
Potrefenáhusa na UHO je recept?
zase bud rada, ze si muz rekne, co by rad k jidlu. Mne uz dochazi inspirace a kdyz se zeptam, tak nikdy nedostanu odpoved. Muj tata obcas prisel za mamou, ze by si nekdy dal rajskou, bramboraky... nebo tu znojemskou (ja ji taky nemusim). To jsem nikdy nezazila.
Lamicka já fakt nevim, to je asi nějaká jenom tmavá jíška, ne?
Lamicka Dřív jsem vařila většinou jen o víkendu, pokud jsme byli doma. Teď je doma celý den dítě, občas i já, chci aspoň jedno jídlo denně teplé. Ač jíme i ohřívané a nevarim každý den, mám pocit, že vařím FURT! A to mě to baví. Ale už je toho moc.
Lamicka UHO se děla ze šťávy, která vznikne podusenim masa. Do toho se pak dá jíška, ani nemusí být tmavá - je to lépe stravitelné) a chvilku povari.
Znojemskou bych si dala, ale nemám teď ale hovězí, které bych na to obetovala.
My chodíme nakupovat jednou za tři dny pro sebe a v mezičase tchánovi a rodičům. Nic jiného mi nezbývá, když jsme doma čtyři téměř dospělí, tak do ledničky zase nákup na týden nenarvu. Nikdy jsem to nedělala, prostě nakoupím vždycky na další den teď jsem se celkem naučila plánovat a nakupovat se seznamem
. Už jsem zjistila, že dva nebo tři seznamy mít nejde, tak rodičům jezdíme jiný den. A i když se střídáme se sourozenci i u mě i u manžela, tak mám pocit, že jsme tam pořád.
Vařím víc než dřív, protože normálně dělám dvě jídla večer. Sobě oběd na další den a všem večeři. Teď vařím oběd s polévkou a večeři. Na nákupu strach nemám vůbec, ale asi je to tím, že z práce mám větší.
V jídle žádné změny nemám a pohyb jsem jen změnila, tak strach nemám
.
Potrefenáhusa muze byt hur! ja mam objednavku na pajsl![]()
K tomu žraní, jsme teď v takovém středním stresu a ten zvládá každý jinak, ti šťastnější ztratí chuť k jídlu a ti, co jsou jako já, by žrali kontinuálně
. Já přestanu mít chuť k jídlu až v tom úplně nejstrašnějším stresu, jako bylo v minulosti třeba ráno před zkouškou na VŠ a v běžném životě mě dosud žádná taková situace naštěstí nepotkala.
Ale POZOR: k nejlepšímu zvládnutí zápalu plic na ventilátoru se jeví jako ideální nadváha +10 kg ![]()
Jinak já teď chodím do práce 1x/3 dny na 24 hodin a vždy po práci jdu nakoupit, což chlapci doma nesou nelibě stran (ne)čerstvého pečiva, ale teď mi to hapruje s tou důchodcovskou dobou nákupu, pro mě byl ideál ta 10-12.
Fiction ja zamlada byvala stresovy nejedlik, ted se moje telo dokonale optimalizovalo, koukam![]()
Fiction hned jsem klidnejsi, ze jsem si tech 10kg nasyslila![]()
Fiction Tak to doufám, že ventilátor nebudu potřebovat
. 20kg mi chybí
Fiction Nevím, jestli šťastnější. Já třeba o to hubnutí vůbec nestojím, mj. i z důvodu, který uvádíš. Teda nečekám, že budu potřebovat plicní ventilátor, ale jakákoliv nemoc se zvládá hůř, když je člověk moc hubený.
Přiznám se že nechápu, k čemu je test na známky po internetu. Jako možná ještě na ZŠ nebo v naší škole, kde nejsou známky, ale k čemu je na SŠ. Mají čtvrtletní písemku a hodinu čas. To jako opravdu někdo nenapíše za jedna? Ještě mi říká syn, že jsou to stejné příklady, které došly jako příprava
.
Renusatko test lenosti?:-)) kluci maji taky testy, bud v klidu. myslim ze nejake znamky musi mit, aby mohli uzavrit skolni rok
Pinot Noir Já to píšu v nadsázce, to s tím štěstím.
Jinak nějak jsem si zapamatovala, že tě vyplašilo video těch holek, co prodělávaly koronu. Já ho tehdy neviděla, až později...a mě naopak přišlo hrozně uklidňující, ty holky popisovaly takový stav, který odpovídá tomu průběhu "horší chřipka". Měly za sebou období horeček, bolestí těla, na videu už jen kašel a umytý hlavy
.To bychom zvládly/i/.
Fiction Tak to doufám, že ventilátor nebudu potřebovat
. 20kg mi chybí
Jak mám možnost trochu vysledovat tvůj životní styl, přes to, co tu postuješ, tak mi rozhodně nepřipadáš riziková pro hrozbu, že budeš pacient na ventilátor. Jen napříč příspěvky cítím tvůj stres z nutnosti být v práci, která není aktuálně nezbytná. Pocit, že je moje práce zbytečná, je cestou k vyhoření, plus stres z možné nákazy z nedostatečných OOP, plus obava, že sama můžeš být potom cestou přenosu na rizikovou skupinu. Na tvém místě bych se zkoušela z té práce uvolnit.
Fiction Mně ani nejde o to, že by to bylo tak strašné, ale bojím se, že bychom to měli s mužem současně, a museli bychom se v tom stavu postarat o dvě malé děti. Mně stačí, jaký je to nápor, když mám třeba jen velkou rýmu a jak hypnotizuju hodiny, aby se už muž vrátil z práce a vzal to chvíli za mě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí