VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 13:26

Mutziputzi mne se subjektivne nelibi ani jedna z barbuchou jmenovanych (vcetne tildy), neprohlasuju to ale za objektivni pravdu, to je kravina prece

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 13:28

viktorka_od splavu subjektivně nelíbí a objektivně krásná jsou dvě věci, prostě hezká postava, obličej plus vlasy = krása

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 13:32

Mutziputzi Tilda ale JE krásná! (Meghan je samozřejmě krásná taky)

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 13:42

barbucha kdysi jsem na to nekde narazila, je to asi dost rasove citlivý, stejně jako různý vybelovani pleti, taky ty priznany velký mikrofony se na hlave nosily snad jen v 60.-70.letech jako symbol boje za rovnoprávnost.

navrch, a teď nevim přesně ve který oblasti Afriky, asi kolem rovníku, ty vlasy prej skoro vůbec nerostou (myslím se tomu říká “peprovy zrna”

jako kamarádky se člověk zeptat muže, ale prej jako lehký konverzační tema to není vhodný 

49364 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 13:45

Potrefenáhusa tak jako lehky konverzacni tema byvh nevidela ani “se barvis ze jsi sediva nebo jen tak?” atp, to je jasny, ale pochopila jsem asi blbe ze to je vylozene nejaky tabu

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 13:46
Reakce na Mutziputzi:

viktorka_od splavu subjektivně nelíbí a objektivně krásná jsou dvě věci, prostě hezká postava, obličej plus vlasy = krása

​Já objektivně vidim kachní nos a kozí nohy 

Ale nic, s čím by šikovnej maskér a stylista nedokázal pracovat samozřejmě. Jen bych to neoznačila za dokonalou krásu, no.

49364 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 13:47

barbucha a paruku

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 13:49

za mě megan dobrý, krásná se vším všudy ... pokud by tu někdo vedl nějaké skore :-)

Offline barbucha blogger
35890 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 13:49

Potrefenáhusa tak jako lehky konverzacni tema byvh nevidela ani “se barvis ze jsi sediva nebo jen tak?” atp, to je jasny, ale pochopila jsem asi blbe ze to je vylozene nejaky tabu

​Hele mě se ptali lidi už tisíckrát jestli mam melír nebo je to moje (šedivá) barva, a nijak mě to nepohoršilo 

Potrefenáhusa 

A já myslela, že ty "pepřový zrna" si dělaj schválně, že se tak nakrátko vyholujou! To se mi vždycky líbilo!

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 14:16

Jedna známá, mulatka, mi vysvětlovala, že stálým žehlením by vlasy brzy zničila, takže rovná chemií. Byla jsem s ní čtyři dny (ehm, v porodnici) a vlasy jí vydržely rovné.

49364 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 14:18

Sweet Potato mne bylo vysvetleno, ze je to jako trvala, jen obracene:-) akorat to stejne jako trvala odrusta a to musi byt prave dost blby. trvalou jsem nosivala a ty rovne vlasy u hlavy a zbytek kudrn

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 14:25
Reakce na Potrefenáhusa:

Lamicka jo, už jsem zagooglila a trochu jo. Jako já vim, že se ty vlasy i nějak chemicky narovnávaj, no nicméně mi pořád nepřijde, že její by bylo to afro

​ jestli to už někde nepadlo, tak v jedný knížce mluvily černošky o nějakým relaxéru. Dost to ničilo vlasy. Ale nezjišťovala jsem. co to ve skutečnosti je.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 14:27
Reakce na Potrefenáhusa:

s afrem se nedá dělat nic, má ho jeden muj spolužák z gymplu a buď má afro nebo oholenou hlavu....

kamarádka dělala kdysi au pair v černošský rodině v anglii a říkala, že tam co se vyvádělo s vlasama, byla náročná procedura na celej den, aby výsledkem byly zapletený copánky po celý hlavě. Pak se to zas po týdnu nebo po nějaký době rozplejtalo, umejvalo, rozčesávalo, nanášely všechny možný oleje a zaplejtalo (za strašnýho řevu), prej fakt spousta těch ženskejch si tu hlavu stříhá nakraťoučko a nosí paruky

​Ja nevim, jestli jeste pamatujes crazy rider, ktera chodila na mp... ma dvouletou holcicku, ktera je po tatinkovi napul cernoska... a z toho, jaky bude mit vlasy, mela desnej vitr. Do jednoho roku mela krasny jemny vlasky, ted uz prej zacina nabeh na "dratenku", takze se desi, jak ji to bude cesat, protoze s tim nema vubec zkusenost a on znamych, co maji takovy deti, vi, jakej je to nekdy s jejich vlasama ocistec :D

Offline Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 14:28

razorblade pamatuju, pozdravuj!!! Jak se má? šiš, to už je takovejch let?

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 14:38

Potrefenáhusa ma se dobre, bydlej na jihu Francie, tam se nejde mit zle :) kolem Vanoc se snad uvidime na besidce a v kvetnu bych k nim zas rada jela. Pozdravy vyridim :)

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 14:49

razorblade Taky pozdravuju!

Vzpomínám na bílou maminku dvou černých holčiček ve školce, jak ji omývali, když někdo jen špitl o vších.

Offline Pinot Noir
29918 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 14:51

razorblade Taky pozdravuju, párkrát jsme si psaly, byly jsme těhotné zároveň, a některé věci nebylo na MP vhodné psát veřejně 

Online MP Marge
6875 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 15:00

K tem cernoskam: Pokud jsou to misenky, tak si vlasy v pohode narovnavaji a drzi jim to rovne, pouziva se k tomu tzv. relaxer, lidove "perm", coz je trvala a nekdy to pusobi v kadernictvi dorozumivaci problemy, protoze to muze znamenat jak klasickou trvalou, tak prave to narovnavani. Nektere to delaji i doma. Hodne se pouzivaji zehlicky na vlasy.

Vsimla jsem si, ze paruky, nebo napletene vlasy (weave) se tady nosi sice opravdu hodne, ale spis jen v nizsich ekonomickych vrstvach. Kdyz jsem zila na (bohatem) predmesti, tak tamnejsi cernosky chodily kazdy tyden do kadernictvi, vlasy mely zasadne svoje (narovnane, pochopitelne) a tvrdily, ze paruky jsou "ghetto".

Jinak me fascinuje, ze s tim napletanim vlasu se moc nemazou - vetsinou to zblizka uplne bije do oci, ze je to weave. Ale bere se to jako normalni cast vzhledu. K smichu to je jen pokud si to necha udelat beloska 

Online MP Marge
6875 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 15:01

A ano, na vlasy se neptat, a uz vubec na ne nesahat!!! 

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 20. prosince 2018 15:13

MP Marge Dík za info. Na mě to právě jako paruky nepůsobí, třeba u té Obamové a taky bych tipla, že za tím bude spíš hodně práce... Ale zas tak to nezkoumám.