Já jím hůlkama ráda, kdyby mi to nebylo blbý, i některý neasijský jídla
.
Taktéž. A u jídel, kde je geografický původ tak trochu rozostřený vzhledem k vlivu více kuchyní, se nežinýruju.
Já jím hůlkama ráda, kdyby mi to nebylo blbý, i některý neasijský jídla
.
Taktéž. A u jídel, kde je geografický původ tak trochu rozostřený vzhledem k vlivu více kuchyní, se nežinýruju.
nolita Tak já jen tak pro jistotu
slniecko
Tak já jsem zažila, že si to předkrájej celý (třeba steak), nůž definitivně odložej, vezmou vidličku do pravý ruky, a jedou. Jak malý děti
Nám Evropanům se nemá co odpouštět - pokud stolujeme v Evropě
Áno, to som zabudla - preložiť vidličku do pravej!!! Ale má sa to diať pri každom súste zvlášť....takto je to fušerina a nevychovanosť...
No samozrejme, že u nich som to myslela, u nás by sme sa asi podivovali skôr my na ich spôsobe.
continuity tak to ale vskutku nie je súčasťou etikety ani tam ![]()
Já jsem asi Američanka.. V soukromí jím pořád vidličkou. Kromě polévky. ![]()
Dadoo to chce taky nějakou speciální dovednost:-) asi jako babička jedla vše z hlubokého talíře lžicí, já jí to jako dítě trochu záviděla a mírně se mi to eklovalo zároveň.. ta polívka v tom.. ale i tak. a po letech jsem dostala na návštěvě normálně teda na plytkém talíři, ale jen se lžicí, knedlo vepřo zelo. no byla jsem mladý tele, dnes bych požádala o příbor, ale tehdy jsem s tím zápasila a vůbec mi to nešlo a oni celá rodina to normálně tou lžicí nabagrovali během chvíle!:-O
viktorka_od splavu moje bejvala spoluzacka se kvuli tomu, ze na rodinnem obede dostala jidlo v hlobokym a jen se lzici, rozesla s pritelem :D
jinak ja vidlickou jim jidlo, ktery si do prace nosim v krabicce. Pribirem by to slo blbe :)
viktorka_od splavu Koukám, že jsem i Američanka speciální..![]()
Můj nejoblíbenější talíř na jakékoli jídlo je takový.. mělký/hluboký. Původně asi byl hluboký na polévku, ale jak nemá ani naznačený okraj, je to spíš taková hodně mělká talířomiska. No a polévku jíme doma jedině z polévkových misek.
Mně to doma jinak snad ani nechutná. Musím mít SVŮJ oblíbený talíř, SVOU oblíbenou misku, vidličku, lžíci, hrnek ranní čajový, ranní kávový, odpolední kávovy, lžičku.. krájím svými oblíbenými noži (manžel zase svými)
Ovšem.. to doma. Venku umím jíst slušně a ani vlastní nádobí si do restaurací nenosím ![]()
razorblade musím říct že spolužačka má moje sympatie![]()
zas jak tu někdo zmínil to Rakousko tak kamarádka tam má rodinu a oni jedí chleba se sádlem a škvarkama příborem:-)
Mně je teda srdečně jedno kdo co čím jí, chápu, že někomu to jedno bejt nemusí, samozřejmě respektuju, ale strašně legrační jsou ty náznaky přesvědčení, že jsme lepčí lidi, páč stejk žereme vidličkou a nožem zároveň a nedejbože když si blbci pak tu vidličku ještě přehodí do levý, úplný blbečkové![]()
Já mám ráda eintopfy a lžíci![]()
jinx ...a v Itálii si pak řeknou na špagety o lžíci![]()
Mutziputzi vrahu ![]()
já mám kolegyni, která prožila dětství v exotice a ta fakt neumí jíst příborem, pro mě je to strašný utrpení s ní chodit na oběd, protože jí s odpuštěním jako prase, včetně toho, že mě i sebe většinou něčím ohodí, různě jí to z tý vidličky padá a tak.
mně nevadí, když to někdo drží jako prase kost, ale když to neumí nabrat a dát do pusy tak, aby mu z toho půlka nespadla zpátky do talíře/na svetr/na stůl. A to mi vadí asi u jedení čímkoli. jinak hůlkama jíst umim, ale tu etiketu taky neznám, jen že by se například v polívce neměly během jídla nechávat hůlky a lžíce.
Já celoživotně držím vidličku a nůž obráceně a nejsem levák. Toho mrzení, co mi to způsobilo. A při tom taková blbost. Narozdíl od jinejch ale vim, že se žvýká se zavřenými ústy a pokud možno se s plnou pusou nemluví..nemlaská se a nesrká..tohle mi vadí daleko víc, než kdo co čím jí. (A upřímě, koukat na mě jak jím suši tyčkama by mohlo bejt pro nějakou citlivou duši utrpení..jde to, ale rozhodně si nepočínám obratně)
Dadoo
A navíc mi vadí, když si MOJE oblíbené hrnky vezme někdo jiný, to už je úchylka asi.
Hm, a co hroty vidličky, při jídle nahoru nebo dolů? ![]()
Ounz to chce trénink, ty hůlky.
Potrefenáhusa no..uvařila sem si zelňačku, beru hůlky a jdu na to! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.