VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:16

Ounz Já levák jsem a jsem úplně v pohodě, mrzeníčko žádný.

Jinak teda obecně, mam pocit, že češi jsou zvyklí, vidim to často, zasednout k jídlu a futrovat, pěkně tim příborem, jak jsou na to hrdý, ale mně teda víc vyhovuje se při jídle bavit a komunikovat, "Dobré chutnání bez povídání" beru jako jeden z bolševickejch průserů na kultuře...no a pak se volná ruka hodí, mluví se líp. 

Offline 999
19823 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:18

Kokoska Dolů, samozřejmě dolů... A střenky příborů pěkně v dlani .

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:18

Mutziputzi no já sem pravák, aspoň ofiko teda, ale těch keců, co okolo toho dycky je...proč? Jídlem okolo sebe a po sobě nehážu, tak co.

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:18

Mutziputzi a držíš v pravý nebo levý? Znám jednoho leváka přeučenýho na praváka, levou už psát neumí, ale hůlky jedině do levý

20970 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:20

Ounz Leváctví vizuálně irituje, i mě leváka, když někdo píše levou, vypadá to divně.

Potrefenáhusa Já sem 100% levák, všechno co jde držím levou.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:22

Potrefenáhusa jsem levak, hulky jedine do leve, pribor normalne. lzici preferuji do leve, ale kdyz mam z leve strany pravaka, tak se najim i pravou.

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:24

Mutziputzi no, tak zjevně nekoho jo (mě třeba zas ne), ale nejvíc keců bylo dycky až po té, co sem na konkrétní dotaz odpověděla, že sice  ano, držim to opačně, ale ne levák nejsem. To je pak automaticky ‘chce bejt zajímavá, blbka’ (tak jasně a taky nohu za krk si dam) 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:24

Mutziputzi to jo, protože leváci maj tu ruku kolem toho pera obtočenou a píšou tou rukou vlastně v protisměru

a zkoušelas řídit obráceně? Když jsme byli v irsku, dala to naprvní dobrou akorát kamarádka levačka, jinak i zkušený řidiči měli chvíli problém tou levou rukou zařadit

já mám levou levou uplně totálně

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:24

Mutziputzi  z levactvi me irituje akorat to, ze se bezne nedaji koupit nuzky do leve ruky. kdyz nekdo pise levou, tak si toho vsimnu, ale rozhodne mne to nijak nerusi. 

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:26

Potrefenáhusa já právě píšu jen pravou, ale spoustu věcí můžu dělat oběma..

20970 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:28

Potrefenáhusa To je to co řikam, nějaký nůžky ( continuity ) jsou mi u pr*ele, co napíšu si taky nemažu, naopak na hebrejštině exceluju, mažou si to pitomci co neznaj fintu perzekvovanýho prvňáčka leváka, ale přesně, auto mám prostě obráceně, si lidi neuvědomujou

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:30

Mutziputzi já mám doma nůžky pro leváky a neustřihnu s nima nic, protože na to nevidim

Offline Tak Betty
6150 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:30

Ounz Náš vnuk taky drží příbor obráceně. Je mu třináct let, když byl malý tak hlavně můj muž ho dost cepoval, no mně to tedy taky vadilo. Ale dcera řekla at to neřešíme, že to tak má spousta lidí a ničemu to nevadí.

Jinak je pravák. Jí způsobně.

Vlastně si nejsem jistá jestli ho neměli rodiče usměrnovat.

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:30

Potrefenáhusa levaci maji ruku kolem pera obtocenou, protoze je jako deti nutili psat atramentovym perem. je to pak jedina sance jak si to nerozmazat. ale ergonomicke to neni, lze vsak psat i tak, ze pero drsis volne v ruce, uplne stejne jako pravak, ale to chtelo osvicenou ucitelku.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:32

hroty jasně že dolů, jak píše 999, ale asi to bude něco hodně utajeného, protože se to moc nevidí ... 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:33

continuity já to vim, i proč to tak je, ale je to ten důvod, proč si toho většinou všimnu. Mně je to teda jedno, neirituje mě to, ale tohle držení to vždycky prozradí na první pohled. Krom toho inkoustu bych teda řekla, že se to uzpusobuje i požadovanýmu náklonu písma doprava

Ale s tím perem je to taky zajímavý, jak lidi ty pera držej různě. já mám pořád ještě od psaní mozol, i když už píšu dost málo, někdo to drží dvěma prstava svrchu...

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:33

Tak Betty no, do mě hučeli furt, ale mně je to tak pohodlnější. Pokud by to byl jedinej prohřešek proti etiketě, tak já bych na to fakt prděla, akorát to člověka otravuje (a zatvrdí) a uplně nejvíc je, když tě ohledně těch příborů prudí někdo při jídle a poučuje tě s plnou pusou..

Online brrr
12366 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:35

Potrefenáhusa Já jsem levák přeučený na praváka (psaní, příbor), ale věkem tu pravou upřednosťnuju čím dál víc. Třeba lžičku už beru automaticky do pravé, i když ještě minimálně na gymplu do levé.

Ta obou ruč se mi hodí, když mám jednu ruku od motyčky unavenou, tak přehodím do druhé a jedu dál A v případě nouze levou něco napíšu čitelně, to jo.

Offline Ounz
20536 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:37

nolita tak hroty dolů, minimálně v jistých případech vyžadujou cvik. Takže na to asi spousta lidí prdí?

Offline 999
19823 příspěvků moje polička 18. ledna 2019 10:38

nolita Já bych to řezala...