VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline lemon29
181 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 16:11

Kokoska to by som mala obavy, že vezme vážne, a začne organizovať kúpu daru pre hypotetické dieťa 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 16:11
Reakce na Karja:

bram Jo, psi, na to jsem zapomnela! To je klasika:-D. 

​Jj, to som ja, čo mám psov namiesto detí a keď budem mať šesťdesiat, budem ľutovať a oplakávať svoju sprostosť.

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 16:15
Reakce na carries:

lemon29 Hej ľudia sú experti na to, čo by podľa nich mali robiť tí druhí. 

To je přesný

Offline lemon29
181 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 16:18

paktofonika to môžem byť asi rada, že psov nemám, lebo takéto reči by som už asi bez reakcie nedávala

Offline Kokoska
34642 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 16:35

lemon29 její problem

Offline tzaziki
1150 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 16:53

Sveho casu jsem byla dotazana(rodinou pritele) zda jsem vubec plodna, kdyz uz spolu tak dlouho (2roky) chodime a uz jsem tak stara (25let)......

Offline Beranka
416 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 16:58
Reakce na Janamarie:

Jako štastně bezdětná, jsem se několikrát dozvěděla, že "přece každý by měl vyrábět nové daňové poplatníky"

​A ja, ze jako bezdetna nemam narok na duchod.

Offline Pinot Noir
29755 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 17:01
Reakce na tzaziki:

Sveho casu jsem byla dotazana(rodinou pritele) zda jsem vubec plodna, kdyz uz spolu tak dlouho (2roky) chodime a uz jsem tak stara (25let)......

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 17:01

Kokoska Nn, to je k nicemu. lemon29 fakt to chce byt uplne v klidu a nasadit asertivitu. Konkretne tak, ze nejdriv popises, co ten druhy dela a tobe to vadi - tj. komentuje navysost privatni zalezitost, mnohdy i pred publikem. Pak reknes, proc ti to vadi a co to v tobe vyvolava, tedy ze to vnimas jako nevhodne a neni ti to prijemne, protoze to je zasah do soukromi. No a nakonec plynule navazes tim, co by sis naopak prala. A toto formulujes pozitivne, tzn. treba tak, ze reknes, ze bys byla rada, kdyby se pro priste tohoto tematu zdrzela a bavily jste se o necem jinem. Tj. neni tam zadny zapor, zadne "ne". Jako nezminovat, nemluvit a tak. Kdyz to okorenis zdvorilym podekovanim, tak ta pizda uz ani nemukne:-))) to je celkem osvedcene. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 17:08

lemon29 Po tých rokoch som už imúnna, ale hlavne na začiatku ma hnevalo, že sa ľudia vo mne snažia vyvolať pocity viny a hanby. Teraz už to mám úplne kdesi. 

Offline Beranka
416 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 17:08

jinx bych potrebovala poradit nejakou asertivni reakci na sdeleni typu: Tomu nemuzes rozumet,ty nemas deti.

Offline Karja
44437 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 17:12

paktofonika No, ale aspon se vdas, zacinas jit s davem:-D:-D

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 17:14

Beranka Na to pomuze otazka cemu konkretne nemuzu rozumet? A pak priznani, byt deti nemam, delam maximum, abych se do situace vzila a porozumela ji. Popr., rekni mi, cemu podle tebe nerozumim a proc.  To neni nijak utocne a bere to vitr z plachet, kdyz to reknes vecnym tonem. A jit na to i nadale vecne. Pokud bude schopna stejne vecne reagovat (trochu pochybuju), vznikne normalni dialog, kterym se i nekonfliktne k necemu doberete. Pokud ne, je na lopatkach:) 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 17:14

Beranka tyjo, no to je taky dalsi z kategorie dementnich dotazu..

Offline lemon29
181 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 17:14

jinx ďakujem, to si budem musieť uložiť a mám pocit, že aj dopredu pripraviť, keďže asertívna komunikácia je moja slabá stránka

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 17:16

Me tydle hemzy vytaci neskutecne, ale nez nechat vztek cloumat majestatem, je lepsi byt ready si o tom vecne promluvit. Nemuzu? Ok, chci slyšet proc, rekni mi vic. V 99% si ani neskrtnou, ale chce to trenovat a ja jsem stary mistr manipulace:)) 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 17:18
Reakce na Beranka:

​A ja, ze jako bezdetna nemam narok na duchod.

​Joo, to se resilo u nas v práci nedávno. Bezdětní by neměli mít nárok na důchod, protože si přece mohli dost ušetřit, a ti ostatní by to měli mít nejenom podle odpracovaných let, ale zejména podle počtu dětí.. To nepochopíš..

Online Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 17:20

bram jojo. Ataky v tý práci můžou bejt od nevidim do nevidim, páč přeci nikam nepospíchaj, nemaj povinnosti a tak. Jojo, everyday, 

Offline Beranka
416 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 17:20

jinx joo,to je dobry! Diky. Musim rict,ze mi tohle vzdy vezme hlas a cumim jak puk,cemu jakoze nemuzu presne rozumet:) Ono se to stava na muj vkus docela casto a jeste pri rozhovorech netykajicich se zrovna nejake vychovy apod. Proste v necekanych situacich vetsinou,a to me odzbroji.

Offline Karja
44437 příspěvků moje polička 29. ledna 2020 17:20

bram hele, ty deti bych zohlednila, to jednoho zdrbe!:-D