Kokoska to by som mala obavy, že vezme vážne, a začne organizovať kúpu daru pre hypotetické dieťa ![]()
VIP zjevy
bram Jo, psi, na to jsem zapomnela! To je klasika:-D.
Jj, to som ja, čo mám psov namiesto detí a keď budem mať šesťdesiat, budem ľutovať a oplakávať svoju sprostosť. ![]()
lemon29 Hej ľudia sú experti na to, čo by podľa nich mali robiť tí druhí.
To je přesný
paktofonika to môžem byť asi rada, že psov nemám, lebo takéto reči by som už asi bez reakcie nedávala ![]()
lemon29 její problem ![]()
Sveho casu jsem byla dotazana(rodinou pritele) zda jsem vubec plodna, kdyz uz spolu tak dlouho (2roky) chodime a uz jsem tak stara (25let)......
Jako štastně bezdětná, jsem se několikrát dozvěděla, že "přece každý by měl vyrábět nové daňové poplatníky"
A ja, ze jako bezdetna nemam narok na duchod.
Sveho casu jsem byla dotazana(rodinou pritele) zda jsem vubec plodna, kdyz uz spolu tak dlouho (2roky) chodime a uz jsem tak stara (25let)......
![]()
Kokoska Nn, to je k nicemu. lemon29 fakt to chce byt uplne v klidu a nasadit asertivitu. Konkretne tak, ze nejdriv popises, co ten druhy dela a tobe to vadi - tj. komentuje navysost privatni zalezitost, mnohdy i pred publikem. Pak reknes, proc ti to vadi a co to v tobe vyvolava, tedy ze to vnimas jako nevhodne a neni ti to prijemne, protoze to je zasah do soukromi. No a nakonec plynule navazes tim, co by sis naopak prala. A toto formulujes pozitivne, tzn. treba tak, ze reknes, ze bys byla rada, kdyby se pro priste tohoto tematu zdrzela a bavily jste se o necem jinem. Tj. neni tam zadny zapor, zadne "ne". Jako nezminovat, nemluvit a tak. Kdyz to okorenis zdvorilym podekovanim, tak ta pizda uz ani nemukne:-))) to je celkem osvedcene.
lemon29 Po tých rokoch som už imúnna, ale hlavne na začiatku ma hnevalo, že sa ľudia vo mne snažia vyvolať pocity viny a hanby. Teraz už to mám úplne kdesi.
jinx bych potrebovala poradit nejakou asertivni reakci na sdeleni typu: Tomu nemuzes rozumet,ty nemas deti.
paktofonika No, ale aspon se vdas, zacinas jit s davem:-D:-D
Beranka Na to pomuze otazka cemu konkretne nemuzu rozumet? A pak priznani, byt deti nemam, delam maximum, abych se do situace vzila a porozumela ji. Popr., rekni mi, cemu podle tebe nerozumim a proc. To neni nijak utocne a bere to vitr z plachet, kdyz to reknes vecnym tonem. A jit na to i nadale vecne. Pokud bude schopna stejne vecne reagovat (trochu pochybuju), vznikne normalni dialog, kterym se i nekonfliktne k necemu doberete. Pokud ne, je na lopatkach:)
Beranka tyjo, no to je taky dalsi z kategorie dementnich dotazu.. ![]()
jinx ďakujem, to si budem musieť uložiť a mám pocit, že aj dopredu pripraviť, keďže asertívna komunikácia je moja slabá stránka
Me tydle hemzy vytaci neskutecne, ale nez nechat vztek cloumat majestatem, je lepsi byt ready si o tom vecne promluvit. Nemuzu? Ok, chci slyšet proc, rekni mi vic. V 99% si ani neskrtnou, ale chce to trenovat a ja jsem stary mistr manipulace:))
A ja, ze jako bezdetna nemam narok na duchod.
Joo, to se resilo u nas v práci nedávno. Bezdětní by neměli mít nárok na důchod, protože si přece mohli dost ušetřit, a ti ostatní by to měli mít nejenom podle odpracovaných let, ale zejména podle počtu dětí.. To nepochopíš.. ![]()
bram jojo. Ataky v tý práci můžou bejt od nevidim do nevidim, páč přeci nikam nepospíchaj, nemaj povinnosti a tak. Jojo, everyday,
jinx joo,to je dobry! Diky. Musim rict,ze mi tohle vzdy vezme hlas a cumim jak puk,cemu jakoze nemuzu presne rozumet:) Ono se to stava na muj vkus docela casto a jeste pri rozhovorech netykajicich se zrovna nejake vychovy apod. Proste v necekanych situacich vetsinou,a to me odzbroji.
bram hele, ty deti bych zohlednila, to jednoho zdrbe!:-D
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my