nellielovett Me se po svatbe zeptala klintka jestli jsem se musela vdavat.
Navic to bylo na meetingu s dalsima agenturama, kde byli uplne cizi lidi.
VIP zjevy
nellielovett mě osobně rozesmála jedna kamarádka, že: On si tě nechce vzít? tři měsíce po sestěhování (do tý doby oba studenti živení rodičema) a pak když jsme se za další tři měsíce vzali tak se ptala proč? Ty musíš? A když nepřišly hned ty děti tak Vy nemůžete mít děti? No už se nestýkáme
Lamicka a co jsi ji řekla? ![]()
ice Mně se to na jaře docela sešlo.. Dala jsem výpověď ze své stávající pozice a šla jen na částečný úvazek, do toho svatba. Ženský v práci usoudily, že když jsem se vdala, už pracovat nemusím, protože mě bude živit manžel (po 5 letech společného bydlení). Já jim teda na nic neodpovídám, jen krčím rameny a úplně vidím, jak je žere, že nic neví.![]()
No ještě štěstí, že můj život se v mé rodině propírá výhradně za mými zády a ke mně se dostávají jen útržky. :D
Ale teda taky jsem relativně nedávno absolvovala jeden rozhovor s bývalým kolegou, kterýho jinak mám hrozně ráda, ale po tom, co se mu narodil syn, mi začal fakt vážně vykládat, že si myslí, že lidi, co děti nemají jen protože je nechcou jsou hnusní sobci, a že problémy bezdětných se s problémy lidí, co mají děti, nedají absolutně srovnávat, a podobně. No a samozřejmě mi to vykládal hezky v klídku v hospodě u piva, zatím co jeho přítelkyně byla s kojencem upíchlá doma, což v jeho případě znamenalo v jiné zemi cca 800 km daleko, mudrc jeden!
nellielovett Já takhle teď napínám sousedku, která nemůže pochopit, proč u nich nikdy nechci pít nic jinýho než vodu (a já jsem při tom jen vybíravej fracek
) Navíc jak je období na svetry a kabáty, jsem hrozná zmije no.
Karoleena
Takový mám nejraději! Moje hodně prorodinná kamarádka vedla katolické mateřské centrum a pozvala si tam na besedu otce třinácti dětí. A pak mi líčila, jak byl nadšený a jak je to super mít tolik dětí a vlastně úplně easy....a když jsem se jí zeptala, co tou dobou dělala jeho žena, tak jen tak zaskočeně říká "vidíš, to mě vůbec nenapadlo...." ![]()
nellielovett ze ne :) me to tehdy docela zaskocilo, pak jsem si rekla, ze je to jeji trapas.
To my se brali "postaru" právě že jsme chtěli děti. Hned. Ale mezi kamarády už takových sňatku moc není, převažují manželství zatím bezdětná nebo naopak detná nesezdaná partnerství.
Gatita Mám podobný názor a věc.
Když jsme šli manželovým rodičům oznámit, že se budeme brát (po 10ti leté známosti a postaveném RD), tak nás ten debil zeptal, jestli musíme
. No, aspoň že nešel na svatbu a nekazil náladu
.
Mně se na oslavě mojí svatby zeptala příbuzná, jestli se musím vdávat, a když jsem řekla, že ne, plácla se dlaní do čela a zeptala se, proč to teda proboha dělám!!! ![]()
Na to, že bezdětný nemají nárok na důchod odpovím, že důchod vlastně nikdo nepotřebuje. Bezdětní si mohli našetřit a o dětný se přece "postarají děti". Vždycky přijde vyděšený výraz...
To je vyborny, to budu pouzivat!! :)))
jinx ted se uplne bojim zeptat, cim se "placky" vyznacuji
Jinak ja se nikoho na nic neptam a byla jsem stastna, ze me se nikdo taky na nic moc neptal, zejmena vlastni rodice. Tam nikdy nepadlo ani slovo o svatbe, detech...
Je fakt, ze obcas mi u nekterych konkretnich znamych projede hlavou, proc nemaji deti, ale neptam se. Spis mi to prijde trochu skoda, protoze by z nich byli skveli rodice a meli by nejspis chytre a krasne deti, materialni podminky taky maji vyresene. Ale kazdeho vec. Byla jsem se svym zivotem naprosto spokojena a naplnena jako bezdetna, ted jsem spokojena s tema detma...
Tim, ze jsou porad v takovem ustezovanem a uvzdychanem modu, deti to, manzel tamto, tchyne zase cosi dalsiho... a sborove na ne brblaji a porad se v tom podporuji a vzajemne utesuji a vzdychaji jak je ten zivot tezky a chlapi k nicemu. Je jim max neco lehce pres 40. Pruser no:)
jinx mozna by byly ubrblane i jako bezdetne, ale kdyz mas deti, tak se ty zivotni neuspechy jakoby lip na neco svedou (obetovala jsem se pro rodinu, nebyl cas na karieru atd). Ale ty deti jsou v tom kolikrat nevinne, treba by se ty damy placaly zivotem nespokojene i jako singles/bezdetne.
jinx a jeste bych dodala, ze maji vrasky, kila navic, ze zensky bez deti maji lepsi postavu a cas na kosmetiku a nehty. Nasleduje: to pak je jasny, ze nejsme pritazlive a zadouci, pro chlapi jsme mrtve
(uz jsem to tu myslim psala). Jen ten vek nesedi, do 40 daleko.
Tim, ze jsou porad v takovem ustezovanem a uvzdychanem modu, deti to, manzel tamto, tchyne zase cosi dalsiho... a sborove na ne brblaji a porad se v tom podporuji a vzajemne utesuji a vzdychaji jak je ten zivot tezky a chlapi k nicemu. Je jim max neco lehce pres 40. Pruser no:)
Tyhle lidi mě hrozně štvou - a je jedno, jestli maj děti nebo ne, důvod se vždycky najde, na co si stěžovat. Vy, co žijete dýl v cizině, vnímáte to fakt jako klasický rys české povahy?
Marbuša Já žiju mimo ČR od roku 2008, od roku 2010 víceméně pořád v Bavorsku. Když jsem se vdala, tak se mě taky pár lidí v práci ptalo, jestli je dítě na cestě, na služebce se mě podřízený ptal, jak to u mě vypadá s plánováním rodiny a behem pracovní schůzky se mě dodavatel ptal, jestli jsem těhotná plánovaně. Ale vyloženě blbý komentáře měla v práci jen Češka před důchodem, kdy přímo vyzvídala, kdy budu mít dítě, že už jsem přece určitě dost stará a pak její manžel, když jsem je potkala s kočárem s tříměsíčním dítětem a on do mě začal hustit, že si musím pořídit ještě jedno, že přece nejsem sobec, abych měla jedináčka. ![]()
Tabea Ano, dotazy na další dítě...
, když se mi narodila druhá dcera, tak prý ještě do třetice toho kluka... měla jsem na to rychlou odpověď - už jsem stará (mi bylo 33
) a byl klid. Pořád jsem si ale říkala, co je komu do toho, já se taky nikoho neptám.
Rikala jsem si, kdo hraje manzela policistky v Misto zlocinu Ostrava a on to Slezacek. Vubec bych ho nepoznala, sluselo mu to, driv mi prisel strasnej.

Marbušadcera žije v zahraničí a hodně cestuje, zhruba posledních 5 let, navíc preferuje ubytování přes couchsurfing a s takovým negativismem a stěžováním, co děláme my, se nikdy nikde nesetkala (v takové míře) a to rozhodně nejezdí jen do bohatých státu, spíš naopak.
stes Dyť jo, to je poznat už tady když přijde řeč na Meghan například, tolik jedubab jinde pohledáš![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my