Ac deti mam, dotaz na to, proc někdo ne, povazuju za jeden z nejhorších a nejneomalenejsich.
VIP zjevy
Nikomu do toho teda nemluvím, to chraň bůh, ale u těch bezdětných (žen/mužů) si občas pomyslím, jestli jim to pak třeba nebude jednou líto, nebo třeba že je to škoda, že by byli fajn rodiče
. Nic z toho teda neventiluju nahlas, třeba bude líto, třeba nebude. Já taky třeba některejch věcí zpětně lituju a už s tím nic nenadělám, to je život.
Zajímavé téma!
Mám dvě dcery, cca 35 a 36 a obě bezdětné a nejsíš to tak už i zůstane.
nejspíš.. protože nevím, protože se raději víc neptám.
(teda jasně, že víceméně vím, ale absolutně to nekomentuju a nerejpu a neobtěžuju a neprudím)
Dadoo u nás je to stejný, starší bude 34, ale v životě by mě nenapadlo se ptát kdy a zda vůbec z nás udělá prarodiče. Je to přece její život.
MP Meri No já myslím, že to, že to někoho napadne, není ten problém. Tomu se dá zabránit spíš blbě. Ale neříct to je pravý umění a vychování. ![]()
Ups....ta boule na zadku není hezká ![]()

0zero7 Ptát se na děti myslíš dotaz, jestli máš děti?
notna Jestli myslis tu znamou od kamaradky, tak mela blby kecy ve stylu a tynemas deti? a proc? uz mas vek ne? a to se nebojis? a podobne... samo okoreneny nehynouci moudrosti typu no ono dokud nemas tak nevis vo co go a podobne, protoze prece bejt matka je nejvic.
Osobne nezavrhuju pro sebe ani jedno, kdyz je nekdy budu mit tak budu, kdyz ne tak ne, jiny veci me zajimaji vic. Ale kdyzme nekdo takhle prudi tak to fakt rostu.
Jinak dotaz "mas deti?" povazuju za normalni, v situaci kde je to adekvatni, k temtu apod. Tady je spousta situaci, kdy to povazujou za nemistny.
0zero7 Tak to jasně, já to pochopila tak, že vadí dotaz, zda máš děti.
notna nene, to vubec, jsem to asi blbe napsala! Vadi mi pristup ala ta slipka, coz by asi vadilo vetsine lidi, jak to tady ctu. Tady to nestesti nehrozi! Jsem si i odvykla velmi, tak o to vic me to prasti pres nos pak nekde.
Ja som teda stále počúvala od mojej mamy, kedy bude babkou, dokázala sa k tejto otázke dostať v akejkoľvek téme, dospelo to tak ďaleko, ze som skladala telefón, keď sa to spýtala. A myslela som si, že inak sa ma nevypytoval nikto, ale spomenula som si, ako sa ma raz začala pýtať spolužiačka z gymnázia v rade k pokladni v Lidli, stretli sme sa po mnohých rokoch a počas školy sme neboli žiadne veľké kamarátky. A presne, a co ty, máš deti? Nie? A prečo? A priateľa máš? Nie? A prečo?
Na to, že bezdětný nemají nárok na důchod odpovím, že důchod vlastně nikdo nepotřebuje. Bezdětní si mohli našetřit a o dětný se přece "postarají děti". Vždycky přijde vyděšený výraz...
LadyMary to je hodne fuj, kdo je to?
Ale jediný, kdo do mne kdy vyrypoval, jako že kdy konečně, byla moje máma, a to mi přijde celkem nepřekvapivé.
To by mě ve snu nenapadlo, nikdy jsem se na to neptala - ještě abych to přivolala a musela hlídat, muhehe!
Ale obecně, tyhlety řeči... spousta lidí, spíš teda tetin, není spokojená s ničím, i kdyby se člověk na hlavu postavil. Buď jedna děti nemá (a pak je sobecká kariéristka která neví co roupama a trajdá po drahejch dovolenejch a kupuje si často nový boty a tím pádem vede venkoncem zbytečnej život), nebo má - a pak je vyžírkovská socka, na jejíž haranty se pracující lid musí skládat ze svejch těžce vydřenejch daní (anžto my jsme neměli žádný přídavky a taky jsme žili! a dneska pobíraj statisíce!) ![]()
To si nevyberete. Osobně naštěstí takový lidi (lépe řečeno domovnice) neznám resp. s takovejma nekamarádím, ale na těch internetech nebo v mhd apod. toho člověk vyslechne...
Černá kočka tak to je dost hnusna podpasovka, delas dobre, ze si ji drzis od tela.
A me by docela zajimalo, co si o me mysli okoli, jestli jsem spis karieristka nebo spis tlusta a hnusna a nebo spis lesba :D do oci mi ale nikdo nic nerika a jestli si to rikaj za mejma zadama nebo delaj nejaky naznaky, tak se to ke me nedonese, protoze jsem totalni ignorant na ruzna naznacovani. :D
Já za bezdětna taky slýchala, kdy teda už a jestli vůbec, když už jsem teda vdaná, a proč jsem se vdávala, když ty děti nemáme :D, moc jsem se nevyjadřovala, ale ani mi to nějak nesralo. Já celkem chápu, že jsou děti tak nějak běžnou součástí života a že to lidi zajímá, ale nikdo nevysíral, to zase by si asi nedovolili.
Teď máme jedno dítě, další nebude z našich čistě sobeckejch důvodů, se kterýma se netajíme. Stačilo je říct jednou každýmu kdo se ptal na druhý a už nikdy dotaz nezopakoval.
Jedna moje známá na rovinu na fb napsala, aby se jí už nikdo na děti neptal, že její rodiče byli svině a ona nehodlá dál šířit jejich geny. Má od tý doby klid.
Myslím, že občas nezaškodí být upřímný a důvod veřejně přiznat, než kolem toho dělat nějaký tanečky a vykrucovačky.
jinx ted se uplne bojim zeptat, cim se "placky" vyznacuji![]()
Jinak ja se nikoho na nic neptam a byla jsem stastna, ze me se nikdo taky na nic moc neptal, zejmena vlastni rodice. Tam nikdy nepadlo ani slovo o svatbe, detech...
Je fakt, ze obcas mi u nekterych konkretnich znamych projede hlavou, proc nemaji deti, ale neptam se. Spis mi to prijde trochu skoda, protoze by z nich byli skveli rodice a meli by nejspis chytre a krasne deti, materialni podminky taky maji vyresene. Ale kazdeho vec. Byla jsem se svym zivotem naprosto spokojena a naplnena jako bezdetna, ted jsem spokojena s tema detma...
ice My jsme spolu 8 let, rodině jsem cca před 3 lety řekla, ať se mě na děti neptají, že až to přijde, tak se to určitě dozví. Tak ti se neptaj ani teď po svatbě. Ale u některých lidí svatba teda spustila lavinu podivných dotazů, doporučení atd.. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my