VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 20:09

bosibori Ani u nás a dost jsem byla zaražená, jak moc se řeší v rodině mého muže. On je chlap, navíc tak trochu salámista, takže z toho vyšel nepoznamenaný, ale na švagrové se to myslím trochu podepsalo. A moji tcháni jsou fajn, mám je ráda, vycházím s nimi skvělě, ale snažím se při setkání vypadat co nejlíp a téma, kolik kdo přibral a podobně je naprosto běžné. A rostu, když se třeba při telefonátu s dcerou tchýně zeptá, kolik váží-takže moje dvanáctiletá dcera se jde zvážit, protože pochopitelně vůbec netuší!

Offline viktorka_od splavu
49213 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 20:12

clothilde nejsme ségry?

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 20:14

Kora ale na pade teda nevypada!

Offline Ounz
20505 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 20:17

Sweet Potato není to lehký

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 20:19

razorblade Taky jsem si rekla, ze na 50 dobry, ale tema hadrama to rozhodne neni.

49213 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 20:22

Ounz jak píše SP, něco můžou vylepšit/pokazit rodiče, ale z velké části je to taky nějaké vrozené osobnostní nastavení. já mám díkybohu ještě taky nějakou část po babičce z maminčiny strany, která byla strašlivá semetrika (ale fakt), sice to není nic chvályhodného, ale zas na druhou stranu to dost pomáhá abych nebrala tak vážně, co si o mně kdo myslí:P

Offline bosibori
příspěvků moje polička 09. ledna 2021 20:35

Garfie Z toho bych rostla taky... A vlastně nevím, jak moc bohorovně bych brala, kdybych věděla, že budu na návštěvě především jako objekt zkoumání :-)
Ještě celkem zábavné to je, když se to člověka netýká: Známá celé roky řeší, že má "tlusté kotníky" (několikrát jsem se dívala a neviděla). A její matka si vzala jejího otce hlavně proto, že měl pěkné zuby, tak aby to děti zdědily. Co na tom, že pil, peníze nenosil a věrnost taky nebyla jeho silná stránka. 

49213 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 20:37

bosibori ty jo, já bych to na návštěvě brala v klidu, zato to navádění pubertální dívky ať si hlídá váhu by mě vytočilo doběla

Offline Ounz
20505 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 20:37

viktorka_od splavu věř tomu, že někdo umí zlomit lecjakou povahu. A i kdyby teda byl ten jedinec měkkej od přirody, tak co..

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 20:44

viktorka_od splavu Ona to (zatím) ještě ani nedává do nějaké přímo souvistlosti, takže dceři to vůbec nedochází, spíš prostě jako takový zájem, ale mně to vadí dost. A často jí opakuje, že bude krásná vysoká baba, nebo něco takového, jako vlastně jí lichotí, ale cítíš za tím takový nějaký nepostřehnutelný pokyn, že "běda jak to bude jinak". 

bosibori Já nevím, jestli mě tchýně zkoumá, nikdy mi nic nenaznačila, teda nic špatného-mě jenom chválí!  Ale stačí, co občas prohodí o ostatních, není to nějak zlé, jen prostě ten vzhled vždycky zmiňuje, ať už v dobrém nebo naopak. 

Offline Potrefenáhusa
38704 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 20:44

Sweet Potato mne přijde, ze ta adorace muže vést ke strachu, ze rodiče zklamu a ze si všimnou, třeba nejsem tak úžasná, jak si myslej 

Offline clothilde
2045 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 20:51
Offline Emerald
2677 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 20:53

Ounz Sweet Potato Tak me doma nikdo neadoroval ani nesrazel, ale slusny komplexy jsem si vypestovala v prvaku na gymplu. Mela jsem tehdy moc peknou kamaradku, ktera chtela byt modelka, a ta na me porad neco videla - siroky nos, asymetrickou pusu, ze mi neslusej stazeny vlasy, mam moc siroky boky apod... Dloooouho mi trvalo, nez jsem nabrala zas nejake sebevedomi. Jsem asi slabsi jedinec.

49213 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 20:54

Ounz ani jedno z toho neznamená, že je to chyba toho dotyčnýho, tos doufám z toho tak nepochopila..

Offline Ounz
20505 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 21:00

Emerald jako není to dospívání lehký

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 21:02

Emerald to je pravda,ze mindraky muze cloveku vyrobit kdokoliv.A je zvlastni,ze mindrak clovek ziska hned,ale naopak to jde hodne pomalu.

Offline Tabea
8043 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 21:07

Garfie moje tchyně taky pořád řeší, kdo kolik váží a kolik kdo přibral/zhubnul. Mě naštěstí nekomentuje, vlastní děti a druhou snachu a zetě ale pokaždý. Poslouchat mě to fakt nebaví, vždycky jsme tam jak na trní. No, naposled jsme tam teda byli před dvěma lety a letos se to taky nerýsuje.

Offline Garfie
28461 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 21:14

Tabea No a je jasný, že když je s nima, komentuje zase tebe, že jo! :-) Já ji ale jinak mám vážně moc ráda, vycházíme spolu výborně, ale tohle je opravdu moc zvláštní. Ona je navíc i inteligentní, krásná ženská, spíš mi přijde, že si taky nese nějaké komplexy, těžko říct. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 21:25
Reakce na MP Meri:

Luna Lamicka To je krásné, že to dcerám říkáte. Jen to nezapomeňte opakovat i v pubertě, až holkám naroste prdel, vyskáčou beďary a zmastěj se vlasy.  

​Mám to v plánu, v pubertě jsem si zažila až moc kritiky, bohužel vím, jak to bolí a co to může způsobit... a tak trochu doufám, že se mi podaří ji naučit (je to správné slovo?) zdravém sebevědomí. I když teda nevím jak na to, když jsem v tom neměla vzor a musela jsem si k němu najít cestu sama. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 21:30
Reakce na Lamicka:

​Mám to v plánu, v pubertě jsem si zažila až moc kritiky, bohužel vím, jak to bolí a co to může způsobit... a tak trochu doufám, že se mi podaří ji naučit (je to správné slovo?) zdravém sebevědomí. I když teda nevím jak na to, když jsem v tom neměla vzor a musela jsem si k němu najít cestu sama. 

​já taky chci aby z mých dětí vyrostli zdravě sebevědomí lidi, bez zbytečných komplexů, ale bojím se, že jak to sama to nemám z dětství zažité, nebudu to umět.