VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline Tabea
8043 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 21:38

Garfie Jo, mě určitě komentuje, jak jsem drzá a nevděčná. Co se váhy týče, nejsem zajímavá.

Offline nellielovett
5488 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 21:51

Čtenářka poezie Kačka

Online tina
6300 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 22:00

nellielovett ach jo...

Offline mirajo
2638 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 22:03

nellielovett Duhova knihovna

Offline dzizisketa
8922 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 22:20

Já už jsem to tady kdysi zmíňovala, že to verbální hodnocení vzhledu vedou k neteřím švagrovi rodiče. Tedy jejich prarodiče. Ta mladší je sice obličejem, barvou vlasů a očí celá její mamka, a tedy i hodně můj můžu, ale postavou - hubená rukatá nohatá - spíš do jejich rodiny (ale jej jí osm, dá se tedy říct zatím). A tu pořád chválí, jak je hezká a šikovná, jakou má sílu a je rychlá... Ta starší sice je v obličeji celá kopie svého taťky, tedy jejich syna, ale je podsaditá a trochu nemotornější, ale není to rozdíl jako oheň a voda. Zato je fakt chytrá a přemýšlivá a má hudební talent. O tom jsem se ale neslyšela pronest ani slovo. Švagrovou to hodně štve. Už jsem se taky jednou neudržela a řekla něco ve smyslu, že já taky nejsem hubená, ale stejně sportuju, mám práci a muže a jsem tak nějak spokojená. Brrr, pije mi to krev, jen si na to vzpomenu. 

Offline Potrefenáhusa
38704 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 22:27

dzizisketa já si zatím vůbec neumim představit, ze bych z toho svyho dítěte nebyla úplně vytavená, ze by mě rozhazel  velkej zadek, strašná pleť nebo tak něco, co se vzhledu týče

ale je bohužel pravda, ze některý lidi jsou fakt zvykli plkat, co jim slina na jazyk prinese a nepremysli, jestli to nemůže druhyho bolet 

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 22:44

Potrefenáhusa záleží, velky zadek nám taky. dobře vím, ze žít se s tím dá kvalitne, takže ten mě jistě nerozhodí. Špatná pleť dnes má díky bohu řešení, za nás byla sírová voda a acnecolor, koupila jsem dceři nějakej Garnier a mnohem lepší. 

Ale když se mi tu vyfinti do kusu ubrusu a vypadá jak na vedlejsak někam k výpadovce, leze ji z toho i to, co jí zatím nenarostlo, rozhodně ji chválit nebudu. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 23:22

nellielovett knihovna sladena dle barev je masakr.

Offline continuity
42776 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 23:33

nellielovett prosím si meter červených kníh

Alebo len vytriedila, čo by mala doma aj tak?

Offline letfenixa
10846 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 23:43

Tak ja celý život počúvam, že mám nohy do x, neviem, či je v silách človeka zmeniť tento fyzický fakt.

Offline Karja
44516 příspěvků moje polička 09. ledna 2021 23:59

dzizisketa Jezis, to dela moje cast rodiny!!! Normalne dceri uz rekli, ze ma velke usi, nekolikrat a taky predkus (ma takovou tu uzkou celist po tatkovi nebo jak to nazvat)!!! Jako vis co, pro me je to uplne nepochopitelne. Ja treba reknu o synovci, ze je celej tatka, ale rozhodne nereknu, ze je celej tatka, protoze mu jde jedno oko sejdrem etc. Jak tu nekdo psal jinde, je to nizky. Kazdy clovek ma nejaky momentalni esteticky ,,nedostatek,, ale nevim proc bych o desetilete neteri mela rict, ze ma hrozne kulatou hlavu, at nenosi svazane vlasy. Je to uplne mimo moje chapani. (To s tou kulatou hlavou vim od nich, sama bych si toho asi v zivote nevsimla nebo by me to proste nenapadlo ji tak videt). Ale ja vidim lidi uplne jinak nez jak ukazuje odraz v zrcadle a to je uplne super!

Offline Potrefenáhusa
38704 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 00:47
Reakce na continuity:

Ale když se mi tu vyfinti do kusu ubrusu a vypadá jak na vedlejsak někam k výpadovce, leze ji z toho i to, co jí zatím nenarostlo, rozhodně ji chválit nebudu. 

​o tom asi řeč nebyla, či?

Offline tarra
340 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 01:03

Když to tu čtu, je mi úplně úzko a ani se mi nechce psát, co všechno jsem se na sebe v dětství a mládí dozvěděla. A tedy od matky (jak se tu zmiňovala ta důležitost otce a mi to právě od té matky jako ženy přišlo velmi sečné), nejlépe vždy za přítomnosti publika toho druhu, aby mi to ublížilo co nejvíc. My tedy ty vztahy máme chorobné celkově, takže nejsem asi schopná posoudit, nakolik jen toto samotné na mě zanechalo následky, jen je mi prostě strašně líto, že to je tak časté. Jak se může stát, že z toho nejkrásnějšího tvora, co si přinesete z porodnice, se pro vás stane něco tak nedokonalého? U nás odpověď znám, dokonalé a chtěné to nebylo odpočátku, spíš splnění určitých konvencí+odraz dalších složitých událostí, ale nevěřím, že je to tak časté. O co tedy jde? To se tak změní to vidění, děti nevyhovují vysněným představám? Nebo si ty rodiče neuvědomují, co mluví? Řekli by to stejné i kolegyni, kamarádce? Nedokážu si připustit, že to tolik z nich myslí nějak špatně, vždyť přece rodiče, pevně věřím, ty děti milují, tak v čem je tedy ta zásadní chyba, proč se toto děje?

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 01:25

tarra 

Já myslím, že všichni jako rodiče děláme chyby. Akorát ti rodiče, kteří mají nějaký nezpracovaný  problém v sobě, pak dělají ty fatální chyby. 

Offline tarra
340 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 01:36

dynda Ano, to je samozřejmé, chyby se dějí. Ale myslím, že právě tím, že toto píšete, byste se zrovna zmíněného jednání nikdy nedopustila...mám pocit, že většina lidí, které mám na mysli, by veřejné sebereflexe ohledně chyb nebyla schopna.

Totiž já si nemyslím, že tu mnohdy zmiňované jednání je ve většině chyba. Ano, chyba může být nějaká zmínka, kterou rodič tak ani nemyslí a dítě si je prostě více vezme - tomu asi nikdo nezabrání a stát se může. Ale co je tu zmiňováno mi opravdu přijde jako stejná soustavná činnost, jakou jsem pociťovala i já - tedy žádný omyl, nedorozumění...ale něco, kdy mi přijde, že ti dospělí ťali snad záměrně? Takto mi to připadá a toto nechápu.

Tedy u nás to byl záměr bez diskuze. Ale fakt jsem to brala spíš jako anomálii. Ale když to tu čtu, co tedy ty matky a otce vede od rozplývání se nad nejdokonalejším dítětem na světě k té nespokojenosti? Co tím myslí a proč to dělají? Vadí jim, že to dítě je předčí a závidí jim? Nebo naopak nedosáhlo jejich vysněných cílů? Z mého pozorování to ani nezávisí na této úspěšnosti a tento závěr rodičovského vztahu je tak smutný...opravdu ho nechápu?

Offline JankaM
3086 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 07:29

Když jsme u tématu, vy co už máte školní děti, řeší se mezi nimi brýle jako něco k posmivani? Dcera nosí dost silné a bez nich viditelně šilha, tak jestli se mám připravit. Zatím je v první třídě a dobrý, i když je pokud vím ve třídě jediná. Sama jsem z brýlí měla slušný mindrak. 

Offline rozarka
4202 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 07:57

JankaM Ježíš, když jsem chodila do školy, brýle jsem široko daleko nosila jen já. A že byly děsný . Ztracení, nebo rozbití moc nepomáhalo, brzy byly další, stejné. Tenkrát byly asi tak dva druhy obrouček, hrůza. Když k tomu přidám svůj vzhled...

Offline Janulik03
20177 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 08:11

JankaM myslim ze dnesne deti okuliare beru v pohode nosi ich vela ludi aj deti. Okuliare mozu byt krasne napadite . Neboj dcera bude v pohode netreba ju nejako upozornovat ze je to nieco zvlastne. Proste je to modny doplnok

Offline viktorka_od splavu
49213 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 08:30

tarra to je mi lito:-( a jen drobny poznatek - v nekterych pripadech to u matek vnimam jako projev zenske rivality, ze proste v puberte dcery ji zacnou videt jako souperku. urcite ne vedome (doufam teda), ale asi si nemuzou pomoct.. sledovala jsem vickrat

u otcu bych tipla neco podobneho ale tam to asi neumim tak posoudit.. zpetne mi prijde ze to shazovani od muzskych clenu rodiny (otec, stryc..) melo jakoby shodit to ze v divce zacinaji videt zadouci zenu (nemyslim nic patologickeho, ale ze to otce muze desit, jak mu z holcicky roste sexualni objekt jinych muzu, tak ji shodi ze je oskliva a nikomu se libit nebude) nebo, jak tu nekdo psal ze otcove maji divkam rikat jak jsou krasne- mozna to je az trochu o strach.. kdyby ji fakt videl az tak krasnou/vyslovil to, mohlo by se stat/vypadat to jako neco spatneho

Offline Luna
10864 příspěvků moje polička 10. ledna 2021 08:38

nellielovett Ten vrchni titul "Denik ze dna" na prave hromadce poezie, to je nejaky francouzsky symbolismus?