VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Online continuity
42823 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:06

marieu ale to vůbec není o tom, že bys mu neměla nic říct, ale spíš k tomu přistupovat jako ke každé jiné nemoci: taky mu asi neřekneš, máte vysoký tlak, dělejte se sebou něco. 

Offline Ounz
20512 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:06

Malenge tak jistě extrémní příklady se najdou všude a mezi všema, já jen říkam, že to prostě neni tak jednoduchý, odmávnutelný argumentem 'nechce to řešit', kdyby to bylo tak snadný, prostě se rozhodnu, zhubnu a hotovo dvacet, tak není na světě tlusťochů. A přesně každej s pocitem 'je to jak houska na krámě' udává bodrý rady. 
pokud máš ovšem jasno v tom, že 'tlusťoch si za to může sám', tak tě žádnej argument nepřesvědčí

Offline Ounz
20512 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:08

Pinot Noir ono teda cholesterol nesouvisí nutně s váhou, ten můžou mít vysokej i velmi štíhlí lidé. Rada 'omezte tuk' je ale dost vágní

Offline Pinot Noir
29826 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:12

Ounz no právě, já to vím, a měla by to vědět i lékařka a při pohledu na anorektičku by měla navrhnout jiné řešení nebo aspoň radu, než omezit tučná jídla.

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:12

Potrefenáhusa no však jo, snadný to není, to by mě ani nenapadlo tvrdit, ale lidi, kteří prostě řešit nehodlají jsou a nepochybně i budou, a to i přes všechnu osvětu a pomoc. A mám jich v rodině moc a moc, bohužel

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:15

Ounz ale já nic takového netvrdím, jen se mi nelíbila tvá reakce na whiskas, jak tam byly ty housky, protože si myslím, že jako ve všem to není v každém případě stejné a jsou lidi více i méně disciplinovani či uvědomělí a zcela nepochybně i ti, kteří prostě řešit nehodlají.

Online continuity
42823 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:17

Malenge já se teda fakt nechci zastávat obézních a chraň bůh, abych se do té kategorie dostala, ale nejnovější výzkumy ukazují, že obézní mají nějaké metabolické změny, které jim v zhubnutí brání. Chce to opravdu jiný přístup. 

A ne není to omlouvání obezity, jen je asi potřeba se oprostit od toho, že kdyby chtěli, tak zhubnou. Moje matka se k té obezitě systematicky prohubla. Dělala to asi špatně, o tom žádná, ale zrovna jsem na ni myslela. Ačkoliv hubnu už 2 měsíce, výsledkem je s bidou kilo dolu. A jsem určitě v kalorickém deficitu, odhadem tak minimalne 1500kJ denně, což by mělo za dva měsíce udělat -4 kg. Vím to dobře, protože si sama vařím a vetsinu jidla i vážím. 

Budu muset něco změnit, zatím nevím ještě co. A je spousta lidí, kteří to v této chvíli prostě vzdají a já jim to fakt nemám za zlý. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. června 2021 08:17

Pinot Noir Cholesterol nemusi s vahou, stravou a pohybem vzdy souviset. Taky zalezi jestli jsi mela vysoky jen celkovy. Jsou LDL cholesterol, to je ten zly. Pak je HDL a ten je naopak zadouci co nejvyssi. No a ty se sectou dohromady, takze je potreba to posoudit zvlast. Potrefenáhusa tak u meho tchana to simple je. Proste se zivi prasarnami jako uzene koleno a rajcete se nedotkne. Na posed uz nevyleze, tak i do lesa prestal chodit. Boty jen nazouvaci. Nema zadny zdravotni duvod k obezite, k tem se teprve projida (a ja se desim az nastanou). No a jako problem to nevidi, myslim ze je tak vlastne spokojeny. Ted mu jidlo trochu omezila tchyne, ale myslim ze v tehle fazi uz nepomuze ani svecena voda. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:18

Ja sem musim dat normalne fotku.

Smazano..

Offline Pinot Noir
29826 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:19

Jo, školení o cholesterolu jsem si vždycky přála

Offline Ounz
20512 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:22

Pinot Noir souhlasim

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:22

continuity držím Ti palce, moje maminka skoro cely život bojuje, často jídlo váží, sama si vaří a má velkou snahu, však v rodině má těch odstrasujicich příkladu až až. Vidím, jak těžké to je, speciálně když máš genetickou zátěž z obou stran a široké příbuzenstvo obézní, které tvé úsilí akorát podkopává.

Offline Sweet Potato
40201 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:22

Malenge Ale to, že nechtěj a nejsou disciplinovaní je bohužel součást toho problému. Asi jako u všech závislostí. Nebo anorexie. Ne, nechci tím jen všechno omlouvat, jsou "chudáčci nemocní, nemůžou za to", to rozhodnutí musí vždycky nakonec udělat člověk sám. A udělat to a vydržet musí být strašně těžké.

Offline Ounz
20512 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:23

Malenge blbý je, že spousta nezučastnenejch lidí má jasno no, kdo je jakej případ

Offline Ounz
20512 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:23
Offline marieu
5154 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:25

Ounz to samozřejmě nerozporuju, diskuze na mě ale působí malinko tak, že by měl lékař zvažovat, zda vůbec vyslovit větu o tom, že má pacient obezitu. Jediná těhotná s výchozí váhou 100 a víc kg, které jsem hned v začátku řekla, že má určitou nadváhu a že pro její váhovou kategorii se doporučuje v podstatě nulový váhový přírůstek v těhotenství, nebo že dokonce může i mírně zhubnout, aniž by to mělo negativní dopad na dítě a jeho prospívání, nezaregovala žádoucím způsobem, většina z nich se tvářila pohoršeně a některé poté změnily lékaře. Při tom samozřejmostí pro mě je začít při vystavení průkazky  dotazováním na pracovní zařazení, režim, dietní omezení a doporučením o stravování v těhotenství eventuálně tedy výživové poradenství plus paušální vyšetření glykémie a štítné žlázy v prvním trimestru. 

Nevyžádané rady a komentáře laiků považuju za neslušnost, chování zdravotníků tak, jak popisovala Jennyfor pak za vyloženě neprofesionalitu a důvod ke stížnosti.

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. června 2021 08:25

Pinot Noir Ok, proste vynecham poznamky. 

Offline Malenge
4837 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:26

Jos děkuji, to vlastně chci říct, že proste někde to je velmi simple a snaha veškerá žádná, i přes podporu okolí, takže whiskas má v některých případech pravdu, ač teda o jejim nežádoucím pohledu na sebe sama si myslím své.

Offline Liesel
1663 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:27

Zarinya tatínek vypadá dobře

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 30. června 2021 08:28

Liesel no mel by zhubnout a vic se hybat....

dekuji.:-)