marieu ale to vůbec není o tom, že bys mu neměla nic říct, ale spíš k tomu přistupovat jako ke každé jiné nemoci: taky mu asi neřekneš, máte vysoký tlak, dělejte se sebou něco.
VIP zjevy
Malenge tak jistě extrémní příklady se najdou všude a mezi všema, já jen říkam, že to prostě neni tak jednoduchý, odmávnutelný argumentem 'nechce to řešit', kdyby to bylo tak snadný, prostě se rozhodnu, zhubnu a hotovo dvacet, tak není na světě tlusťochů. A přesně každej s pocitem 'je to jak houska na krámě' udává bodrý rady.
pokud máš ovšem jasno v tom, že 'tlusťoch si za to může sám', tak tě žádnej argument nepřesvědčí
Pinot Noir ono teda cholesterol nesouvisí nutně s váhou, ten můžou mít vysokej i velmi štíhlí lidé. Rada 'omezte tuk' je ale dost vágní
Ounz no právě, já to vím, a měla by to vědět i lékařka a při pohledu na anorektičku by měla navrhnout jiné řešení nebo aspoň radu, než omezit tučná jídla.
Potrefenáhusa no však jo, snadný to není, to by mě ani nenapadlo tvrdit, ale lidi, kteří prostě řešit nehodlají jsou a nepochybně i budou, a to i přes všechnu osvětu a pomoc. A mám jich v rodině moc a moc, bohužel ![]()
Ounz ale já nic takového netvrdím, jen se mi nelíbila tvá reakce na whiskas, jak tam byly ty housky, protože si myslím, že jako ve všem to není v každém případě stejné a jsou lidi více i méně disciplinovani či uvědomělí a zcela nepochybně i ti, kteří prostě řešit nehodlají.
Malenge já se teda fakt nechci zastávat obézních a chraň bůh, abych se do té kategorie dostala, ale nejnovější výzkumy ukazují, že obézní mají nějaké metabolické změny, které jim v zhubnutí brání. Chce to opravdu jiný přístup.
A ne není to omlouvání obezity, jen je asi potřeba se oprostit od toho, že kdyby chtěli, tak zhubnou. Moje matka se k té obezitě systematicky prohubla. Dělala to asi špatně, o tom žádná, ale zrovna jsem na ni myslela. Ačkoliv hubnu už 2 měsíce, výsledkem je s bidou kilo dolu. A jsem určitě v kalorickém deficitu, odhadem tak minimalne 1500kJ denně, což by mělo za dva měsíce udělat -4 kg. Vím to dobře, protože si sama vařím a vetsinu jidla i vážím.
Budu muset něco změnit, zatím nevím ještě co. A je spousta lidí, kteří to v této chvíli prostě vzdají a já jim to fakt nemám za zlý.
Pinot Noir Cholesterol nemusi s vahou, stravou a pohybem vzdy souviset. Taky zalezi jestli jsi mela vysoky jen celkovy. Jsou LDL cholesterol, to je ten zly. Pak je HDL a ten je naopak zadouci co nejvyssi. No a ty se sectou dohromady, takze je potreba to posoudit zvlast. Potrefenáhusa tak u meho tchana to simple je. Proste se zivi prasarnami jako uzene koleno a rajcete se nedotkne. Na posed uz nevyleze, tak i do lesa prestal chodit. Boty jen nazouvaci. Nema zadny zdravotni duvod k obezite, k tem se teprve projida (a ja se desim az nastanou). No a jako problem to nevidi, myslim ze je tak vlastne spokojeny. Ted mu jidlo trochu omezila tchyne, ale myslim ze v tehle fazi uz nepomuze ani svecena voda.
Ja sem musim dat normalne fotku.![]()
Smazano..
Jo, školení o cholesterolu jsem si vždycky přála ![]()
Pinot Noir souhlasim
continuity držím Ti palce, moje maminka skoro cely život bojuje, často jídlo váží, sama si vaří a má velkou snahu, však v rodině má těch odstrasujicich příkladu až až. Vidím, jak těžké to je, speciálně když máš genetickou zátěž z obou stran a široké příbuzenstvo obézní, které tvé úsilí akorát podkopává.
Malenge Ale to, že nechtěj a nejsou disciplinovaní je bohužel součást toho problému. Asi jako u všech závislostí. Nebo anorexie. Ne, nechci tím jen všechno omlouvat, jsou "chudáčci nemocní, nemůžou za to", to rozhodnutí musí vždycky nakonec udělat člověk sám. A udělat to a vydržet musí být strašně těžké.
Malenge blbý je, že spousta nezučastnenejch lidí má jasno no, kdo je jakej případ
Ounz to samozřejmě nerozporuju, diskuze na mě ale působí malinko tak, že by měl lékař zvažovat, zda vůbec vyslovit větu o tom, že má pacient obezitu. Jediná těhotná s výchozí váhou 100 a víc kg, které jsem hned v začátku řekla, že má určitou nadváhu a že pro její váhovou kategorii se doporučuje v podstatě nulový váhový přírůstek v těhotenství, nebo že dokonce může i mírně zhubnout, aniž by to mělo negativní dopad na dítě a jeho prospívání, nezaregovala žádoucím způsobem, většina z nich se tvářila pohoršeně a některé poté změnily lékaře. Při tom samozřejmostí pro mě je začít při vystavení průkazky dotazováním na pracovní zařazení, režim, dietní omezení a doporučením o stravování v těhotenství eventuálně tedy výživové poradenství plus paušální vyšetření glykémie a štítné žlázy v prvním trimestru.
Nevyžádané rady a komentáře laiků považuju za neslušnost, chování zdravotníků tak, jak popisovala Jennyfor pak za vyloženě neprofesionalitu a důvod ke stížnosti.
Pinot Noir Ok, proste vynecham poznamky.
Jos děkuji, to vlastně chci říct, že proste někde to je velmi simple a snaha veškerá žádná, i přes podporu okolí, takže whiskas má v některých případech pravdu, ač teda o jejim nežádoucím pohledu na sebe sama si myslím své.
Zarinya tatínek vypadá dobře![]()
Liesel no mel by zhubnout a vic se hybat....![]()
dekuji.:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články