VIP zjevy

14. srpna 2014 20:26
Offline viktorka_od splavu
49224 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:16
Reakce na continuity:

taky mu asi neřekneš, máte vysoký tlak, dělejte se sebou něco. 

​to by ses divila.. viz Pinot

("minule jsem vam rikal at omezite soleni a vubec se to nezlepsilo!" pane doktore ale ja vubec nesolim.. no jasne, tak vam zvednu davkovani, ale na tu sul byste si mel dat pozor)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:17

mirajo 

taky je dobré zmínit, že opravdu velká řada lidí se do toho stavu na pomezí nadváhy a obezity dostane prostě tím,ž e periodicky hubne a zase nabírá. protože obvykle naberou víc a je pak o to těžší zase hubnout.... Jsou v začarovaném kruhu. Teoreticky by bylo nejlepší odborně pomáhat lidem, co jsou "jen" v nadváze než si ten metabolismus rozloží.....Tady mi to přijde třeba škoda, že do obezitologické ambulance berou až od BMI 35. Já měla defacto kliku, že jsem to překročila a dostala se tam, mít na začátku o pár kilo míň, tak bych si musela poradit sama (což bych si neporadila).

49224 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:19

Zarinya tatka je fesak

Offline letfenixa
10846 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:19

Moja mama je obezna a je onkopacientka a jej lekárka je veľmi spokojná a jediná, ktorá ju chváli, že má chuť k jedlu to na odľahčenie, inak samozrejme nie je dobré, že je obézna.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:21
Reakce na Potrefenáhusa:

marieu já jsem byla hrozne rada, ze tu moji tehotenskou váhu nikdo nekomentoval, snažila jsem se fakt jist racionálně a rozhodne jsem nejedla za dva, přesto mi to na konci těhotenství hodilo dvacet kilo plus, byla jsem z toho dost zoufalá. V porodnici zustalo deset a do konce sestinedeli jsem byla cca na svym. Ale rict mi někdo, ze přibrat max 10, asi si hodim masli, vůbec to nebylo v mých rukách 

​Ja pribrala petadvacet a cpalla se svatebnima kolackama.

A taky to nikdo nekomentoval ac jsem byla misa kulicka.:-)

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:22

viktorka_od splavu

Nikdy by me nenapadlo,ze tu vystavim sveho otce,ale ten doktor me sokoval.

Offline Jos
příspěvků moje polička 30. června 2021 09:23

Potrefenáhusa Ja bych treba rada byla, kdyby moje dr jen nemavla rukou. Odber na cukrovku jsem mela v norme, ale mozna bylo potreba to zopakovat, nevim. 15 kilo je takovy prumer, ale 32 uz fakt ne. Pro me je to osobne dost velky trauma a moje selhani, ani fotky radsi nemam zadny. 

49224 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:27
Reakce na Ounz:

Malenge tak jistě extrémní příklady se najdou všude a mezi všema, já jen říkam, že to prostě neni tak jednoduchý, odmávnutelný argumentem 'nechce to řešit', kdyby to bylo tak snadný, prostě se rozhodnu, zhubnu a hotovo dvacet, tak není na světě tlusťochů. A přesně každej s pocitem 'je to jak houska na krámě' udává bodrý rady. 
pokud máš ovšem jasno v tom, že 'tlusťoch si za to může sám', tak tě žádnej argument nepřesvědčí

​jj mas pravdu tohle je hrozny, akorat bohuzel kdo nevyzkousi na vlastni kuzi tak nepochopi, vcetne me

Offline Ounz
20512 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:32

viktorka_od splavu tyjo já ti nevim, já mam za to, že se dokážu vcítit i do problému, kterej se mě na vlastní kůži netýká, to je asi spíš o tom, jestli tu druhou stranu vyslechneš, a zamyslíš se nad tim, co řiká, nebo si jedeš svou ne? 

Offline DruI
5563 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:33

Potrefenáhusa Jos Buďte v klidu, já sice nepřibrala nic během těhotenství, ale po porodu jsem nabrala dvacet kilo. A jak jsem byla v neustálém spánkovém deficitu, tak jsem nebyla schopná s tím nic udělat, protože já jak nespím, tak nehubnu. No a když začala dcera kolem třetího roku konečně v noci relativně spát, tak jsem stihla shodit asi tři kila a znovu jsem otěhotněla :o) A teda ani ve druhém těhotenství jsem nepřibrala vůbec nic, i když jsem nedržela ani zdaleka tak přísnou životosprávu jako v těhotenství prvním.

49224 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:34
Reakce na Malenge:

Jos děkuji, to vlastně chci říct, že proste někde to je velmi simple a snaha veškerá žádná, i přes podporu okolí, takže whiskas má v některých případech pravdu, ač teda o jejim nežádoucím pohledu na sebe sama si myslím své.

​tohle je fakt smutny

tak urcite alkoholik si vybral ze chce chlastat, fetak fetovat, anorekticka hladovet a schizofrenik ze nebude brat leky, stejne jako tlustej si zvolil ze bude zrat az se prozere k infarktu nebo skonci s cukrovkou bez nohy

ten clovek to dela protoze proste nemuze jinak, je to pro nej v tu chvili jedina moznost. ze to jinak jde, k tomu se muze a nemusi propracovat, ale kdyz konstatujes ze je jen debil tak tomu opravdu nepomuzes

49224 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:35

Ounz to jo, ale pokud se i zaposlouchas, ale jsi predem presvedcena ze ti lze, tak je to fuk

Offline Potrefenáhusa
38732 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:36

Jos no a co myslíš, ze bys dělala jinak? Vážila bys jídlo, jedla víc racionálně? Tak tos mohla i tak, ne? Nebo myslíš, ze by te druhej odběr na cukrovku víc vyděsil?

Offline 711990
18312 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:37

DruI ja mam to samy:( z porodnice jsem prisla na svoji vaze a pul roku po porodu jsem zacla pribirat(spankovy deficit a na to navazany jedeni a necviceni) a mam 15kg nahore a uz jsem oficialne obezni. Je to zoufaly.

Jos a proc selhani? Nemohla jsi bejt otekla? Ja pribrala v tehotenstvi 15kg a tim, ze jsem to vsechno "nechala" v porodnici usuzuju, ze to bylo hlavne dite a otoky....

Offline Sweet Potato
40201 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:39

viktorka_od splavu Tak.

Na druhou stranu je ale potřeba připustit, že blízký toho člověka, má plné právo se na něj strašně zlobit. Ba ho i zavrhnout, pokud to ničí i jeho život.

49224 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:41

Černá kočka Jeste tady nepadlo, ze nadvaha take casto souvisi i se spatnym vzdelanim, tito lide neziskali dobre navyky od rodicu a sami nejsou schopni se z toho  vymotat. Tady podle me taky nestaci rict zhubnete.

jo to je taky dulezity, mam zname oba jsou obezni a sve male dite (ktere je zatim stihle), krmi kvanty sladkosti a vubec netusi, ze je neco zle. jak to dopadne je nasnade ("mame to dedicny")

49224 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:42

Sweet Potato samozrejme, souhlasim.

49224 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:44
Reakce na mirajo:

marieu Souhlasim.

continuity Problem je v tom, ze ty vyzkumy ukazuji, ze do to jineho metabolickeho modu se to telo prepne nekde na pomezi vyznamne nadvahy a obezity, desitky kilo navic se pak uz hubnou velmi tezko, ale predchazi tomu obdobi, kdy by to jeste slo o neco snaz. Samozrejme nepocitam lidi s nadvahou spojenou s nejakou nemoci nebo nutnou medikaci, treba kortikoidy, nektere psychiatricke leky, i u tech ostatnich je to individualni, nekdo se na tech 15 kilech navic zastavi a je to taky ok. Ale nekdo proste plynule pokracuje dal a ta rada, zkuste se zamyslet nad tim, jak se stravujete a jak se hybete, je lepsi, kdyz prijde pri 20 kilech navic, ve stadiu morbidni obezity uz je opravdu nanic, resp. clovek musi mit dobreho obezitologa, se kterym spolupracuje a nebo obrovskou vuli a motivaci, mozna skoro jak dat zavislost na drogach. Samozrejme tim nemyslim trapne nebo zesmesnujici poznamky okoli, sama v civilu zadne nevyzadane rady nedavam, pacienty vidam jednorazove a odpovidam jen na cilene dotazy typu, jak je mozne, ze nebyla videt slinivka, mam ztucnela jatra, proc /obezita neni jediny duvod, coz take rikam, ale velmi casto to ten hlavni duvod je/. 

Zpatky k tomu jinemu metabolismu, hodne o tom mluvi detsti obezitologove. Ze je urcita hranice, kdy z nadvahy dite vyroste nebo je vratna. Z obezity uz vetsinou ne, prave proto, ze prepne metabolismus jinam a uz je to bohuzel nevratne, a zase nemluvim o 100%, bojovat se da skoro se vsim, jen je to pak strasne narocne.

​tohle je hrozne dulezite co pises a uci se to prosimte?

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:47

Malenge Díky, přesně tak jsem to myslela a myslím, že i napsala. Je jedno, jestli se bavíme o obezitě, rozcvičení po operaci atd. Pokud pacient nespolupracuje a čeká, že se vše odehraje a vyřeší jen za dveřmi ordinace, tak je to prostě marný.

Nikde jsem ani nenaznačila, že zhubnout a rozhodnout se zhubnout je lehké. Je třeba individuální přístup, pokud se nedaří, tak řada vyšetření, zvláště u extrémní nadváhy, někdy je nutné zapojit psychologa, celý řetez podpory, ale bez rozhodnutí a spolupráce pacienta je to prostě marný. A ač to někomu zní neuvěřitelně, opravdu jsou lidé, kteří sice s následky obezity spokojeni nejsou, ale dokud to (z jejich pohledu) není tak hrozné - ve smyslu, že se jim zdá, že normáně fungují, moc toho měnit nechtějí, snad si jen dají o knedlík méně. 

Nepsala jsem, že je to tak u všech a zároveň jsem napsala, že nevím, jak moc velká podpora a spolupráce mezi různými obory (např. ortoped, obezitolog) u nás funguje. 

Offline Mohučanka
7355 příspěvků moje polička 30. června 2021 09:49

viktorka_od splavu jojo, u nás v rodině jsou zase dědičný špatný zuby, takže rovnou nemělo cenu mi je v dětství čistit, protože "u nás mají všichni zkažený zuby"...